nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Bauzá haurà de fer pública la seva declaració de la renda

El PP de Madrid en donarà l’ordre a tots els dirigents autonòmics del partit. Rajoy ho afirmà en el seu discurs sobre el cas Bárcenas. El president balear alerta que “pot obrir un debat entre rics i pobres”

21758
Bauzá, ahir vespre al local Bona Gent de Santa Catalina. No parlà de la reunió de Génova. | Miquel À. Cañellas

El president del Govern balear i del PP autonòmic, José Ramón Bauzá, haurà de fer pública la seva declaració de la renda, malgrat considerar que això "pot obrir un debat entre rics i pobres", segons digué. Així ho corroborà la cúpula del PP després de la reunió extraordinària del comitè executiu estatal del partit, duita a terme a Madrid arran del cas Bárcenas i a la qual assistí Bauzá. Fins a dia d'avui, el cap de l'Executiu autonòmic s'ha negat a mostrar la seva declaració, tot i les reiterades peticions de l'oposició per saber si el president ha incomplert la Llei d'incompatibilitats, ja que és titular d'una farmàcia a Marratxí.

Segons informà l'agència Efe, el PP coordinarà ara els seus barons regionals perquè facin també públiques les seves declaracions de la renda; començarà els pròxims dies el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy. El president del Govern central sí que confirmà que penjarà al web de la Moncloa la seva declaració. En el seu discurs, digué: "Transparència total, idò, de tot el que personalment m'afecta, per suposat, i del que afecta el partit i els seus dirigents. I quan dic això, em referesc a declaracions de la renda, a declaracions de patrimoni i qualsevol informació que sigui rellevant amb aquest fi".

Iniciativa

A part, fou el president extremeny, José Antonio Monago, qui proposà que tots els dirigents autonòmics també mostrin la seva declaració. Una proposta que recollí la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, qui recordà que ella ja ha publicat les seves declaracions i es mostrà d'acord a coordinar el partit perquè ho facin tots els presidents autonòmics i principals dirigents.

La idea fou compartida per tots els barons del PP. Això no obstant, Bauzá alertà que "en aquest moment de crisi, amb persones que amb prou feines arriben a final de mes, donar a conèixer aquesta informació sobre el patrimoni pot obrir un debat entre rics i pobres". En la seva intervenció a Génova, el president balear també advertí que "alguns aprofitaran l'actual situació per posar en marxa la màquina de triturar". En tot cas, el portaveu del Govern, Rafel Bosch, assegurà divendres que "lògicament" complirien les ordres del PP estatal.

Després de la intervenció de Mariano Rajoy als mitjans de comunicació, els dirigents del PP van mantenir un intens debat a porta tancada en el qual s'acceptà la proposta de fer públiques les seves dades fiscals. "Si no hem d'ocultar res, ho hem de dir", assenyalà un dels assistents, qui explicà que tant Rajoy com Cospedal demanaren la col·laboració de tots per a aquest exercici de transparència. Tots els assistents a la reunió valoraren "l'exemple de transparència de la formació" en al·lusió al discurs de Rajoy.

Un cop a Palma, però, l'inquilí del Consolat no volgué parlar de la trobada madrilenya. Bauzá assistí ahir horabaixa a un acte públic al local de la tercera edat Bona Gent de Santa Catalina i declinà fer cap declaració de la reunió mantinguda a Génova. Aquest diari parlà amb el president a l'inici de l'acte, però no va fer cap declaració i es remeté al que havia dit a Madrid unes hores abans. A la capital, el president balear qualificà "d'exhaustiu" l'informe sobre els comptes del PP elaborat per la tresorera Carmen Navarro, per descartar que existeixi una comptabilitat B, ja que explica "amb total claredat" la situació econòmica del partit.

Compatibilitat

Els partits de l'oposició en el Parlament balear, PSIB i PSM-IV-E Més per Menorca, ja fa temps que han reclamat a Bauzá la seva declaració de renda. L'objectiu és conèixer si el president declarà la farmàcia de la qual és titular com a activitat o com a patrimoni.

El portaveu econacionalista, Biel Barceló, assenyalà ahir que si bé en una declaració de renda "mai no se sabrà si una persona ha cobrat en negre", en el cas de Bauzá es pot saber si "és compatible o no el seu càrrec institucional amb la titularitat de la farmàcia".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 11 anys

Que vos pensau, que diran sa veritat ? ni damunt s´ha BIBLIA. Per cert sr. CABRIT
l´altre dia, m´he digueres flipat, mantider, patetic, mal intancionat etc. etc....bla, bla, bla. La Sexta Columna, Juan Cotino, President de les Corts Valecianes, imputat hal
cas GURTEL ¡ JURANT el carrec damunt LA BIBLIA, i davant un SANTCRISTO....
Val mes una imatge que mil collonades tevas, la plase fixa de idiota la tas guanyada
a pols, es ben teva, i ja va be, no mos costa res, i ens fas riure. Te contest un poc tart perque era ha esquiar ha BAQUEIRA i ara he arribat

Valoració:11menosmas
Per sam, fa mes de 11 anys

Ai, somera rossa, que ho ets, de somera: no veus que així podrem saber si Bauzá necessiat la política per poder arribar a final de mes, amb els deutes que té.

Valoració:4menosmas
Per Somera Rossa, fa mes de 11 anys

A les declaracions hi deu haver lo legal, a noltros ens interessa saber lo il·legal. Si han rebut cap sobre no ho dirà la declaració.

Valoració:7menosmas
Per Increible, fa mes de 11 anys

que ens pren per beneits? vol que anem a la Farmacia a veure si hi ha doblers negres? que se pense esser el més viu del poble? que tots sabem com va això.. no ens insultis ademés

Valoració:8menosmas
Per Z, fa mes de 11 anys


PERQUÈ ES POBLE NO TÉ MEMÒRIA ??

A SES PROPERES ELECCIONS JA NO HO RECORDARAN.

Valoració:8menosmas
Per z, fa mes de 11 anys


COM UN PRESIDENT POT ANAR EN CONTRA DES POBLE ???

SR BAUSSÀ

Valoració:9menosmas
Per Explicam al món el que està passant, fa mes de 11 anys

https://www.change.org/es/peticiones/presidente-del-parlamento-europeo-sr-martin-schulz-ilegalizaci%C3%B3n-de-la-fundaci%C3%B3n-nacional-francisco-franco#

Recollida de signatures per demanar a Europa la il·legalització de l'entitat feixista i espanyolista Fundación Francisco Franco

Evitam finançar amb doblers públics l'entitat feixista.

Corrupció + feixisme = PP

Valoració:10menosmas
Per Un d'enmig, fa mes de 11 anys

Hi ha molta de gent afavorida econòmicament que està empipada amb els polítcs aprofitats i deshonests. No és un tema de ric o pobre sinó d'honest o deshonest.

Valoració:8menosmas
Per Jaume, fa mes de 11 anys

De què ens serveix saber el que declaren?; el que volem saber és el que es reparteixen sense declarar-ho. O és que a la declaració de renda i patrimoni hi ha un apartat pels diners negres?

Valoració:21menosmas
Per de què riuen?, fa mes de 11 anys

El que no se és de què riuen aquests padrins i padrines de la foto, deu ser del copagament sanitari? de la congelació i possible baixada de les pensions? del refresc en honor del botiguer?

Valoració:39menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente