algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Consell no escolta l’oposició i autoritza el primer vaixell de residus

Soler en signa l’entrada des de Sabadell per a la setmana que ve, tot i que l’esquerra exigeix aturar-ho. Denuncien que el fems es pot importar, però encara no es pot cremar a l’Illa

22608
PSIB i PSM alerten que no es pot fer res sense modificar el contracte amb Tirme. Soler el canviarà sense aturar la importació de residus. | R.L. - Arxiu.

El Consell no només manté la previsió perquè el primer vaixell amb residus per ser incinerats a Son Reus arribi la setmana vinent des de Sabadell (Catalunya), sinó que a més la consellera insular responsable, Catalina Soler, ja ha signat l'autorització per permetre l'operació. Això, malgrat que ahir l'oposició registrà una petició al Consell en què exigeix que se suspengui qualsevol trasllat d'aquests residus.

PSIB i PSM-IV-E basen la seva exigència en un informe fet pel secretari del Consell, segons el qual la importació de residus requereix una modificació del contracte amb la concessionària de la gestió del fems, l'empresa Tirme. Segons l'esquerra, ara es podrien importar residus, però no es podrien cremar a Son Reus -perquè el contracte amb la concessionària no ho permet-, ni tampoc es podrien emmagatzemar -perquè el Pla director de residus tampoc no ho permet-. Per això, l'oposició demana que s'aturi el procés fins que el ple de la institució aprovi definitivament la modificació del contracte, cosa que no passarà com a mínim fins al març.

Però les peticions de l'oposició, de moment, no fan canviar els plans de l'equip de govern insular. La consellera de Medi Ambient, Cati Soler, signà dimecres l'última autorització a Tirme per poder tractar residus procedents de Sabadell. El permís permet tractar unes mil tones de fems durant tot l'any procedents d'aquesta ciutat catalana. La primera remesa arribarà la setmana vinent. Serà un viatge de prova, amb una càrrega d'un centenar de tones que entrarà, a partir de dia 10, pel port de Palma. "Es tracta del mateix combustible que ha vingut fins ara a la cimentera Cemex (ubicada a Lloseta) i que el Pacte va autoritzar", afirmà la consellera Soler.

La popular considerà que l'oposició no té raó quan diu que no es poden cremar a Mallorca els residus de fora, perquè hi ha una llei i un acord de ple del Consell que ho permeten. Així mateix, recordà que es treballa en la modificació del contracte amb la concessionària i recalcà que aquesta revisió es portarà a terme de manera paral·lela al procés i sense haver d'aturar la importació dels residus. Soler descartà que l'aprovació inicial de la modificació del contracte es faci en el ple de dia 10 i anuncià un ple extraordinari aquest gener per aprovar-ho definitivament el mes de març.

Un ple extraordinari al gener

La societat civil podrà posicionar-se sobre la importació de residus aprovada pel Consell. L'equip de govern insular convocarà un ple extraordinari aquest gener per aprovar de manera inicial la modificació del contracte amb Tirme. A partir d'aquest moment s'obrirà un període d'exposició pública i es fixarà un termini per presentar-hi al·legacions. Després es podrà aprovar la modificació del contracte de manera definitiva. Segons els portaveus de l'oposició, Jaume Garau (PSIB) i Joan Font (PSM-IV-E), aquestes passes s'han de fer abans de tractar a Son Reus residus de fora, però segons la consellera Cati Soler les passes es faran sense aturar-ne la importació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorigo, fa mes de 11 anys

PORQUERIA CAP A MALLORCA, AQUESTA SOLER A PERDUT EL NORD.
veig que l'oposicio te posibil·litats de victòria als tribunals ja que
Els papers no son correctes.

Valoració:-1menosmas
Per indignat, fa mes de 11 anys

Pagam a Tirme perquè el contracte no és per la quantitat de fems cremat. És una "tarifa plana" d'incineració.
Tirme cobra per cremar encara que no cremi.

Valoració:1menosmas
Per MALA PÈCORA, fa mes de 11 anys

Propòs anar a ca na Catalina Soler cada dia i deixar la nostra bossa de fems davant el seu portal! Vol merda, idò au merda!

Valoració:12menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

Quan crema fems Tirme??? Algú ha vist que surti fum de les xemeneies els darrers anys? Per què pagam taxa d´incineració quan realment no s´incinera?
Crec que els partits polítics que no estiguin implicats ámb l´empresa (desgraciadament pens que són tots) no ho denuncien a fiscalia? Per què no ho denuncia el Gob?

Valoració:7menosmas
Per oiat, fa mes de 11 anys

“Sabemos lo que hay que hacer y lo vamos a hacer y por eso hacemos lo que hemos dicho que íbamos a hacer y por eso seguiremos haciendo aquello que nos toca hacer, a pesar de que alguno no se crea que vamos a hacer lo que hemos dicho que íbamos a hacer”,

Valoració:2menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

Mireu com són d'incompetents aquests governants nostres que fan les coses sense saber si les poden fer i sense pensar què ens costarà una vegada fetes si resulta que no es podien fer. Però al final de mes reben una nòmina que els hi compensa el temps malgastat i l'esforç que han hagut de fer per exercir d'incompentents.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente