nubes dispersas
  • Màx: 19.09°
  • Mín: 13.93°
19°

Bauzá força ara un ple de ‘rectificació’ que pot costar 5.700 € en dietes

El Parlament convocarà aquest gener un ple extraordinari a petició del Govern, que en principi només tindrà un únic punt en l'ordre del dia: validar un decret llei de l'Executiu mateix. El decret llei és, en realitat, la rectificació de dos articles d'un altre que s'aprovà a l'estiu per combatre els taxis pirata d'Eivissa. La convocatòria del ple de rectificació pot arribar a costar 5.721 euros.

Tot i que el període de sessions no es reprèn fins al febrer, el Govern ha demanat un ple al gener perquè aprovà el decret llei a mitjan desembre i s'ha de validar pel Parlament en els 30 dies següents. Ila convocatòria d'un ple no surt gratis. Implica haver de pagar dietes de pernoctació i manteniment als diputats de Menorca, Eivissa i Formentera, a més de dietes per assistència a la sessió als consellers del Govern que no són diputats (tots excepte el president José Ramón Bauzá).

Així, els set membres de l'Executiu percebran cada un 223 euros per assistència. Si hi van tots, suposarà una despesa de 1.561 euros. I els 26 diputats de fora de Mallorca podran cobrar dietes de 160 euros cada un:90 per pernoctació (que s'han de justificar) i 70 per manteniment. Per aquest concepte es podrien arribar a pagar 4.160 euros si tots pernoctassin, cosa que es preveu que no passi perquè alguns d'ells es desplaçaran el mateix dia. Així, per tant, la sessió pot arribar a costar 5.721 euros.

El decret llei que se sotmetrà a validació modifica dos articles del vigent amb l'objectiu de no perjudicar les empreses de cotxes de lloguer. Fins ara, se'ls podia immobilitzar un vehicle que actuàs com a taxi pirata. Les empreses de rent a car es queixaven del perjudici que els causava i amb el nou decret llei s'evita que els puguin immobilitzar els vehicles.

L'oposició atribueix la rectificació a la "improvisació" i "manca de diàleg" del Govern. La diputada de PSM-IV-E, Fina Santiago, advertí que en aquest cas la "improvisació" i "manca de diàleg" provoca un increment de despesa pública amb la convocatòria d'aquest ple extraordinari. La diputada ha demanat de manera reiterada que els consellers deixin de cobrar dietes per assistir a plens, perquè entén que, entre les tasques naturals d'un govern, s'hi troba la de respondre davant el Parlament de la seva actuació.

Es dóna la circumstància que el decret llei inicial contra els taxis pirata ja es validà l'estiu passat en un ple extraordinari. Iés que entre juny i juliol, el Govern va arribar a forçar la convocatòria de quatre jornades de plens extraordinaris que suposaren una despesa pública de 24.084 euros (7.021 euros cada un). Els plens extraordinaris de l'estiu costaren més que el que es farà ara perquè en aquell moment no s'havien rebaixat encara les dietes de pernoctació i manutenció dels diputats de fora de Mallorca, que després passaren de 210 euros a 160. En aquell moment, tots els de Menorca, Eivissa i Formentera cobraren la dieta per pernoctació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

Una demostració més de com la incompetència pot costar doblers. Quant ens arribarà a costar aquest govern quan acabi la legislatura?

Valoració:10menosmas
Per Porqueret de Son Fava, fa mes de 11 anys

Seria bo que la oposició, per fer quedar en evidència als parlamentaris del PP diguesen que votaràn que no y RENUNCIARAN A COBRAR LES DIETES.

Però estic segur que això darrer no succeira.

Valoració:11menosmas
Per Solleric, fa mes de 11 anys

Els Consellers no són més que uns poquesvergonyes i el president Bauzá un lladre, com TOTS els del seu partit

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente