cielo claro
  • Màx: 14.96°
  • Mín: 7.61°
14°

IB3 deixarà d’emetre al Principat al novembre, però TV3 quedarà aquí

Ruiz diu que s’haurà de revisar el conveni de reciprocitat amb la Generalitat i que, “en principi”, les cadenes catalanes es continuaran veient a les Balears

23596
El director general de l’ens, José Manuel Ruiz, justificà que un equip d’IB3 s’hagués desplaçat a Pescara convidat per l’empresa Tirme. | Joan Riera - Arxiu.

La televisió autonòmica IB3 deixarà d'emetre al novembre al Principat. Així ho anuncià ahir al Parlament el director general de l'ens, José Manuel Ruiz, qui ho justificà per un nou ajust pressupostari i apuntà que suposarà un estalvi de 400.000 euros a l'any. El responsable afegí que s'haurà de revisar el conveni de reciprocitat d'emissions televisives signat amb la Generalitat, però "en principi" la decisió d'IB3 no afectarà les emissions a Balears dels canals catalans (TV3CAT, Canal 33 i 3/24).

"La nostra decisió no afecta l'altra part" i "la idea és que continuïn veient-se aquí" els canals catalans, afirmà Ruiz després de comparèixer. IB3 paga les emissions del seu canal al Principat i TV3, les dels seus aquí. Per tant, el manteniment d'aquests estaria en mans de la Corporació catalana, almenys fins que es revisi el conveni de reciprocitat. L'aturada també afectarà totes les llars de fora de les Illes que rebien IB3Sat (IB3 sense producció aliena) a través de la plataforma Imagenio. Ara només es podrà veure a través d'internet.

La mesura, que segons Ruiz "s'ha de prendre sí o sí" per complir el pressupost, no afectarà el personal propi, perquè l'única persona que s'ocupava de la continuïtat serà reubicada. L'estalvi de 400.000 euros, que era el cost d'emetre IB3 a Catalunya, sortirà de deixar de pagar el transport del senyal i els operadors tècnics.

A banda d'això, Ruiz anuncià un programa de debat polític, que comença dilluns a la televisió, i destacà l'audiència d'octubre, un 7,2%, "històrica" per aquest mes i que situa IB3 com la sisena autonòmica més vista.

L'oposició va coincidir a criticar un apartat de l'esborrany de la futura llei de l'audiovisual presentada pel Govern, que modifica la llei d'IB3. Es tracta del punt que elimina l'obligatorietat que els informatius es facin amb personal propi d'IB3 i, per tant, en permet una total externalització. El portaveu de PSM-IV-E, Biel Barceló, va defensar la internalització dels informatius per garantir-ne la independència i Damià Borràs (PSIB) es va queixar que l'esborrany de la futura llei tan sols s'hagi fet en castellà.

Ruiz recalcà que el canvi no obliga a externalitzar els informatius i deixà clar que no té intenció de canviar el sistema, que és el que hi havia amb el Pacte, amb editors de plantilla i redactors d'una empresa externa. "La direcció dels informatius ha d'estar en mans de la plantilla de l'ens i no es pot externalitzar", afirmà.

Viatge a Pescara

Finalment, el socialista Cosme Bonet qüestionà que IB3 hagués anat, convidada per l'empresa Tirme, a Pescara (Itàlia) a cobrir una informació sobre la importació de residus, apuntà que el responsable de la planta italiana fou qüestionat després pel Consell i proposà que IB3 l'investigàs. També criticà que no s'hagi donat la mateixa importància a veus crítiques amb la importació de fems.

El responsable li recriminà que digués com havien d'actuar els professionals, advertí que amb el Pacte també s'acceptaren convidades d'empreses i defensà l'oportunitat de la notícia i la professionalitat dels redactors, i afegí que la informació oferida fou "asèptica".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per escort paris, fa mes de 11 anys

magnífico presente, muy informativo. Me pregunto por qué los expertos lo contrario de este sector no se dan cuenta de esto. Debe continuar con su escritura. Estoy seguro de que dbalears.cat tener una base de lectores enorme 'ya!

Valoració:0menosmas
Per GabrielAF, fa mes de 11 anys

IB3 ja no val quasi res, Com està actualment val més que la tanquin del tot

Valoració:5menosmas
Per Blai, fa mes de 11 anys

Boicot a IB3 bilingüe!

Valoració:25menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 11 anys

No compris res dels anuncis que se fan per televisions públiques.


IB3 www.ib3.es canal IBsat
Canal 9 www.rtvv.es canal 9/24
TV3 www.tv3.cat canal 3/24
Canal Sur www.canalsur.es canal sur/24

Valoració:-11menosmas
Per això, fa mes de 11 anys

un altre incumpliment del PP.L´acord de reciprocidat amb TV de Catalunya,és per cinc anys,però només en fa tres.

Valoració:12menosmas
Per Macià, fa mes de 11 anys

Que tanquin Ib3 ja!!!!!!!!!!!, vull tornar a veura [M] ara,

Valoració:10menosmas
Per Mallorquín, fa mes de 11 anys

¿Catalana de la península? ¿Pero es que hay catalanes que no sean de la Península?

Qué asco dan estos imperialistas catalufos...

Valoració:-5menosmas
Per Cabrit, fa mes de 11 anys

@BOIXUS

Crec que xerr en nom de tots quan et dic que és molt interessant per a tots saber què collons mires quan conectes "l´ordinador a la tele".
És una informació de transcedència mundial.
Gràcies per fer-mos sabre-ho.

Valoració:-11menosmas
Per Aquí, en català!, fa mes de 11 anys

Que no ens imposin el bilingüisme també en aquest fòrum: deixem sense respondre ni valorar els comentaris en la llengua cooficial distinta del català. I si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí la llengua forastera no és útil ni necessària.

Valoració:25menosmas
Per Tot d´una, fa mes de 11 anys

Per l´andalus de Mallorca: per a veure forasterades ja tens Telecinco, la Sexta, etc. etc.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente