algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Tots els grups del Parlament, en contra de treure els sous als polítics

23896
Els tres portaveus parlamentaris han coincidit en el fons de la qüestió, malgrat que hi ha importants matisos que els separen. | Ferran Aguiló - J. Morey.

Els portaveus dels grups parlamentaris popular, socialista i del PSM-IV-ExM s'han mostrat avui contraris a aplicar a les Balears la supressió de sous als diputats autonòmics, una mesura que s'ha aprovat a Castella-la Manxa, on just cobraran dietes per assistència a plens i comissions.

A Balears, des de la cinquena legislatura (1999-2003), per acord de tots els grups, els diputats amb dedicació exclusiva cobren un sou i els que no tenen plena dedicació poden elegir entre una dieta global o dietes puntuals, en funció de la quantitat d'actes parlamentaris als quals assisteixen.

La portaveu popular, Mabel Cabrer, ha manifestat el seu respecte envers la decisió adoptada pel govern comandat per María Dolores de Cospedal, però ha advertit que la situació a les Balears és diferent perquè l'activitat parlamentària a les Illes és molt intensa. Per això considera que una rebaixa salarial faria que la dedicació es "ressentís", cosa que seria negativa per a la democràcia.

"Per dedicar-se a l'activitat parlamentària, jo crec que els diputats han de tenir un sou digne", ha defensat Cabrer.

Cabrer ha subratllat a més que en aquesta legislatura, els diputats del Parlament balear s'han rebaixat el sou, també s'ha reduït l'aportació que percep cada grup parlamentari i s'han suprimit "tot tipus de privilegis", des de la dotació d'equips informàtics a assegurances en condicions favorables.

Ha recordat que el grup parlamentari popular és partidari de reduir el nombre de diputats tant al Parlament com als consells insulars "perquè suposaria un estalvi global important", una proposta que concretaran per intentar arribar a un acord de cara a reformar la Llei Electoral balear en la pròxima legislatura.

La portaveu socialista, Francina Armengol, considera que aquesta baixada de sous als diputats suposaria donar "molts passos enrere en la democràcia, la transparència necessària i la defensa d'allò públic i de la política", i a més perjudicaria en particular l'oposició.

"Aquesta dona lluita cada dia més per acabar amb la democràcia, també a Castella-la Manxa, i contra el dret a exercir la democràcia des de l'oposició", ha dit Armengol sobre Cospedal, a qui li ha recordat que "ha cobrat un sou altíssim durant molts anys i té assessors particulars que paga amb doblers de tots els castellans-manxegs".

Armengol ha recordat que a les Balears els tres grups polítics amb representació parlamentària van començar a establir contactes per analitzar la situació al principi de la legislatura i esperen conèixer la proposta concreta del PP sobre la reducció del nombre de diputats autonòmics.

La portaveu socialista s'ha ofert a estudiar totes les propostes i ha assenyalat que el seu grup era partidari d'una baixada de sous, que ja es va aprovar i vigeix.

Així mateix, el portaveu del grup parlamentari del PSM-IV-ExM i Més per Menorca, Biel Barceló, considera que els càrrecs públics han de tenir un sou concorde amb el treball que fan, i per això, suprimir el salari pot impossibilitar l'accés de moltes persones a la condició de diputat, ja que d'aquesta forma sols s'ho podrien permetre "qui tingui la vida solucionada" fora de la política.

Barceló ha defensat que cada grup compti amb un mínim de diputats amb dedicació exclusiva i la resta cobrin dietes d'assistència perquè "seria un sistema molt més lògic".

El líder nacionalista s'ha mostrat sorprès que la supressió de sous l'hagi implantat un govern presidit per Cospedal, "que ha compatibilitzat tres sous importantíssims de més de 200.000 euros anuals i ara segueix compatibilitzant-los". Segons l'opinió de Barceló, la mesura de Cospedal és demagògica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Una ciutadana indignada, fa mes de 11 anys

Això és la demagògia dels polítics. L'estratègia de la por més absurda. Com és que els països mediterranis, on els polítics compten amb privilegis vergonyosos, són els més corruptes i de lluny? Compara-ho amb països civilitzats del nord com Suïssa o Suècia, on passa tot el contrar,i l'economia ens pega vint voltes i la qualitat de vida és a anys llum de la nostra.
Mirau aquest vídeo i també el Salavados sobre Suïssa. No us deixeu enganyar pels manipuladors interessats.

http://www.youtube.com/watch?v=icZ18PA3g7A

Valoració:1menosmas
Per tomeu, fa mes de 11 anys

@Una cituadana indignada: Si deixam els diputats sense sou només entraran en política gent amb les esquenes ben guardades, pagats per empresaris poderosos o mafiosos per què defensin els seus interessos i negocis particulars. Aquesta gent no necessita un sou de l'administració, els dobles els entren per una altra via.

Valoració:0menosmas
Per Maria, fa mes de 11 anys

Es sou no ho sé, però sa pga de Nadal se l'han llevat o no?

Valoració:1menosmas
Per Una cituadana indignada, fa mes de 11 anys

@Tomeu: Idò també hem d'apujar el sou als forners, metges, funcionaris (que veuen documents molt comprometedors) i a tots els treballadors perquè no es deixin corrompre, no? Això sí que és demagògia! Tan immorals són? Si és així, llavors no es mereixen representar-nos. Al contrari, si no tenguessin tants de privilegis no hi hauria cap ambiciós "trepa" dins la política.

Valoració:-1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 11 anys

Si cobrant un sou digne hi alguns polítics que han fet o fan mangarrufes, imaginau-vos que serien capaços de fer per obtenir els ingressos. Tot això és demagògia.

Valoració:-3menosmas
Per Martí, fa mes de 11 anys

Per a "un Joan de tants". Els que dius, seria raonable si el poble triàs els polítics. Però resulta que això no passa. Els polítics no els trien els votants. Els votants voten llistes. D’aquesta manera tenim “petardos” com en Bauçà, per no dir una altra cosa, de president de les Balears. Qui ha triat en Bauçà? En Rajoy?

Valoració:2menosmas
Per Farta de sangoneres, fa mes de 11 anys

I quanta gent a les Illes té un sou digne, eh? Que siguin mileuristes i així només quedaran els que realment són vocacionals.

Valoració:0menosmas
Per un joan de tants, fa mes de 11 anys

La gent corrent per viure necessita un sou
Si volem que a la política hi hagi gent corrent com quasi tots nosaltres els politics han de cobrar, i si volem que els que es dediquin a la política etiguin capacitats han de tenir un bon sou, i si no ho fan be a posta hi ha les eleccions per no tornar-los a votar-
Si els polítics no tenen sou només es podran dedicar a la política els que no necessiten sou per viure i aquests nomes vetlleran pels seus interessos i aviat ja no hi hauria votacions, ni diaris on un pogués posar les seves opinions.

Valoració:0menosmas
Per Martí, fa mes de 11 anys

No tenen perquè ser els rics, els polítics.
Els polítics han de donar directrius polítiques. Per fer la seva feina no és necessari que hi estiguin dedicats a temps complet, com diuen i fan ara. Els que han de fer la feina són els que realment estàn preparats per això: els funcionaris. Si hi hagués manco polítics per les administracions, tot funcionaria molt millor....

Valoració:1menosmas
Per Clareta, fa mes de 11 anys

Oi, oi i oi.

Estan tots d'acord per protegir-se la butxaca. I ara qui pagarà el desastre dels pressupost que ha presentat Rajoy? Les Illes Balears són el fregall, al pressupost.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente