algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Diada depressiva

Salom protagonitza un acte institucional auster i de tràmit

27950
Els presidents Bauzá i Salom posen entremig dels guardonats en l’acte institucional de la Diada de Mallorca al teatre Principal. | Joan Torres.

La Diada de Mallorca més austera acabà ahir, com no podia ser d'altra manera, amb una crida a l'austeritat. La presidenta del Consell, Maria Salom, rematà una jornada de tràmit amb un discurs en què advertí que "no és temps" de lluïments polítics, defensà la seva gestió i reivindicà uns suposats valors de mallorquinitat com el de "l'austeritat com a regla de vida" que "ens permetran sortir els primers d'aquesta crisi".

Allò cert és que la popular ja advertí abans de començar que no s'esperàs d'ella un gran discurs.

No va decebre. En un parlament molt bàsic, sense reivindicacions ni grans reflexions, assegurà que la seva prioritat són les persones i que el Consell està al costat dels mallorquins que ho passen malament, tot i renunciar "a moltes coses supèrflues i inneccessàries", igual que fa cada família.

Salom atribuí als mallorquins valors com el de l'esforç, la prudència, la intel·ligència i la creativitat, i una indignació compartida cap a la indiferència, la demagògia, el sectarisme i les actituds violentes. Valors que, per ella, representen els guardonats ahir, als qui volgué donar protagonisme.

I és que en l'acte institucional, el Consell reconegué amb els premis Jaume IIel club de futbol Binissalem; la taekwondista Brigitte Yagüe, medalla de plata als Jocs Olímpics; Margalida Crespí, que també obtingué la plata en natació sincronitzada, i el Grup de Recerca en Microbiologia de la UIB. Nomenà el pintor Josep Coll i Bardolet com a Fill Adoptiu de Mallorca. I entregà les Medalles d'Honor i Gratitud al fotògraf Josep Bonet i al Ferrocarril de Sóller. El president del Ferrocarril, Òscar Mayol, agraí els guardons en nom de tots.

Salom liquidà en vuit minuts un parlament que escoltà un teatre Principal amb cadires i llotges buides, però amb la presència d'autoritats. Assegut darrere d'ella, el president José Ramón Bauzá. I entre el públic, el del Parlament, Pere Rotger; la delegada Teresa Palmer;el bisbe Jesús Murgui i el comandant general de Balears, Adolfo Orozco.

També hi acudiren la seva antecessora, Francina Armengol, i els representants de l'oposició (PSIB i PSM-IV-E)al Consell, malgrat que s'havia especulat amb la seva absència. Fins i tot hi era el diputat i batle de Manacor Antoni Pastor, ara fora del PP.

Si l'acte institucional va començar amb un grup folklòric a les portes del Principal, poc més d'una hora després acabà amb la interpretació de La Balanguera per part de la Coral Juvenil del Principal. Un acte de tràmit per a una Diada de tràmit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per les mentides del PP, fa mes de 11 anys

Tant el Govern del PP de Madrid, com el de Balears, haurien de partir amb el cap davall l’ala, vermells com a tomàtigues, allà on no hi plou, perquè han incomplit el 90% de les seves promeses electorals, fent exactament tot el contrari del que prometeren. Vet aquí una petita mostre del caramuller de cites que podríem treure de Rajoy abans de guanyar les eleccions: “No se pueden subir los impuestos: Nadie en épocas de recesión y crísis sube los impuestos”. “Hay que bajar el IPRF”. La subida de impuestos no es necesaria, no se justifica y es profundamente insolidaria con las clases medias y trabajadoras”. “Subir los impuestos significa más paro y más recesión; es una vuelta de tuerca más a las maltrechas familias y a las empresas”. Qui t’ha sentit i te sent; vaja una girada de caperulla!

Valoració:3menosmas
Per Berenguer, fa mes de 11 anys

Festa depriment per a un govern depriment.

Valoració:6menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 11 anys

Certament. Només na Salom i els seus anaven xalests.

Valoració:2menosmas
Per Formenterense, fa mes de 11 anys

Jo estaria empegueït de ser d'es PP. No entenc com una persona (mallorquina) que estima sa seva cultura, pot votar a aquesta guarda. Venuts ¡¡

Valoració:9menosmas
Per z, fa mes de 11 anys


INDEPENDÈNCIA JA.

QUI VOL SA POBRESA D'ESTAR A ESPANYA ????

Valoració:9menosmas
Per toni, fa mes de 11 anys

La seva sola presència convida a la depressió.

Valoració:18menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 11 anys

Se'n va riure tant dels morts de l'11-M amb en Martínez Pujalte que ja li han fuit les rialles.

Valoració:16menosmas
Per kriptonita, fa mes de 11 anys

Maria Salom, rematà una jornada de tràmit amb un discurs en què advertí que "no és temps" de lluïments polítics. Té raó. Ella ja va tenir un gran lluïment polític quan repartí els doblers del prescrit robatori del túnel de Sóller entre els seus "compinxes" del PP. Allò sí que va ser un lluïment. I dels grans!

Valoració:26menosmas
Per fraules, fa mes de 11 anys

Això no és diada ni és res,,,,vergonya els hi hauria de donar,,,ja em podem fer de misses totes se que vulguin. Vostes no en pode fer cap dee diada, perquè s´ho senten, y lo que fan és un vulgar parepi,,,vergonya,,,sinó en sabeu apreneu. Vergonya,,,.

Valoració:24menosmas
Per Un de tants, fa mes de 11 anys

A malorquino

Jo no sé qui "mola" més que qui però el que sí que sé és que els catalans tenen més collons, i no em refereixo als polítics, sino al poble.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente