algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Les llistes d’espera quirúrgiques de Son Llàtzer, desbordades

Els pacients que esperen una intervenció fa més de 150 o 180 dies ja arriben als 1.997. Segons revelen les dades fetes públiques ahir pel sindicat UGT, el mes d’octubre passat eren només 495

28356

El sindicat troba "dramàtics" els temps d'espera ja que "posen en perill la salut dels ciutadans".

T. AYUGA

La Federació de Serveis Públics de la UGT (FSP-UGT) denuncià ahir que les llistes d'espera de l'hospital de Son Llàtzer "estan desbordades".

Segons les dades que aportà el sindicat, els pacients que esperen una intervenció quirúrgica fa més de 150 o 180 dies ja arriben als 1.997. Concretament, les llistes d'espera del mes de maig al centre sanitari quantifiquen en 627 les persones que esperen més de 180 dies i en 1.370 les que ho fan més de 150.

Les diferències més notables es produeixen si es comparen les xifres d'aquest maig amb les del passat mes d'octubre. En aquell moment, hi havia només 133 pacients que esperaven més de 180 dies per ser intervinguts i 362 que sobrepassaven els 150, és a dir, un total de 495 pacients.

Per especialitats, al mes de maig hi ha 759 persones que fa més de 150 dies que esperen passar per cirurgia i 363 per ser ateses pel servei de traumatologia. El mes de gener, només eren 115 les persones que esperaven per una cirurgia des de feia més de 180 dies i 108 dies per ser atesos pel servei de traumatologia. UGT pronosticà que amb el tancament de quiròfans, que ja s'ha anunciat per a aquest estiu, "l'increment de les llistes d'espera serà encara més dramàtic".

El 8 de març, el Govern decidí derogar el decret de garantia de demora a l'atenció sanitària, que establia que els pacients no podien esperar més de 180 dies a ser atesos en segon quines especialitats i, si no, l'Executiu els havia de derivar a un centre privat.

Actualment, segons la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social, la Comunitat s'adapta a la normativa estatal, que garanteix que el temps màxim d'espera per a algunes intervencions quirúrgiques (cirurgia cardíaca valvular i coronària, cataractes i pròtesis de maluc i de genoll) sigui de 180 dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Remei, fa mes de 10 anys

El de la gomina no du res de bo, cert, però la ruïna ve dels seus i dels del psoE (i associats), ja que fan feina per continuar enviant a Madrid els guanys que es produeixen aquí. Madrit llavors els distribueix i en torna pocs, ben pocs.
El remei seria tenir uns altres representants polítics que vetlin pels nostres interessos. Ni esquerra ni dreta espanyola, això no fa més que enterrar-nos.

Valoració:2menosmas
Per MJ, fa mes de 10 anys

Deu ser per això que tancaren Caubet i La Sang. Ben mirat, això no té cap ni peus.

Valoració:1menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

Aquesta casta de malalties de la llista de espera no haurien de estar
assistides a costa del servici públic.
Quan se necessita arreglar dents, intervenir cataractes, etc. ès millor
anar an el servici privat, si ho fa el servici públic se corromp ell-mateix.
Ara tenim la paradoxa que hi ha pacients que són capaços de esperar
més de 180 dies amb tal de esser assistits gratuïtament.
Els polítics creuen que tothom ès de la mateixa condició, promovent
la corrupció de la assistència sanitària.

Valoració:-1menosmas
Per rafel, fa mes de 10 anys

El sr. de la brillantina durà molts mallorquins a la mort.

Valoració:12menosmas
Per Concís, fa mes de 10 anys

Només hi ha una solució: acabar amb el dèficit fiscal de les Illes Balears, on treballam cada vegada més per ser cada pic més pobres.

Triant representants polítics del pp o del psoE (i associats) és impossible fer-ho: deuen obediència a la Meseta.

Valoració:9menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 10 anys

Els polítics o tenen assegurança privada o són passats per davant la fila.

Valoració:5menosmas
Per jbm, fa mes de 10 anys

ho fan a posta, enfonsar es serveis públics per tenir una excusa per privatitzar i que, en privatitzar-los, no se noti tant sa davallada de qualitat

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente