cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 22°
33°

“Ara és mal moment per parlar de regionalisme”

El president del Parlament, el popular Pere Rotger, diu que el tsunami de la crisi i de l'atur passa per sobre de tot

126228
El nou president del Parlament, Pere Rotger, posa a l'interior se l'hemicicle.

El popular Pere Rotger (Inca, 1951) torna a ser des d'aquesta setmana el president del Parlament. És considerat un polític dialogant i regionalista. Ara, però, diu que la prioritat és afrontar la crisi i l'atur.

Amb 35 diputats del PP, serà una legislatura plàcida per al president del Parlament?
No té per què. Hi ha una majoria que ha de donar cobertura al Govern i el Govern no ha de tenir excuses per tirar endavant el programa amb què s'ha presentat. Jo deman seny, que hi hagi un bon ús de la majoria i que s'escolti l'oposició, perquè hi ha qüestions molt importants que afectaran tota la societat. Per tant, no s'ha d'aplicar el corró, però s'ha de governar i no divagar com hem vist en la legislatura passada.

Serà la vostra darrera?
No ho sé. En política no ho pots dir mai, però estic molt satisfet d'on estic en aquests moments.

Ja no parlau del síndic de greuges. El descartau?
Jo no posaré cap trava perquè no es creï, però també és vera que ara allò que preocupa els ciutadans és l'atur i la situació econòmica. Allò important és que paguem els proveïdors, que no perillin les nòmines i que creem polítiques actives que creïn ocupació. I si en temps de bonança no s'ha fet, crec sincerament que potser no és el millor moment per crear més despesa corrent.

Bauzá s'ha llevat de damunt Font, Rodríguez i ara sembla que s'està llevant de damunt Pastor. Vós no li feis nosa o sou un supervivent?
(Riu) Jo crec que a Font no se l'ha llevat de sobre, se n'ha anat. Avui seria diputat i potser conseller.

Com Pastor?
Jo parlava de Font, que ha pres una determinació que lament. Pastor és batle de Manacor i té molt de futur dins el PP. No sé si havia arribat a un acord o no amb Bauzá. A mi m'anava beníssim que fos portaveu, com també em va molt bé que ho sigui Cabrer. Em sap greu que hi hagi malestar, si n'hi ha, i esper que les coses es recondueixin. Rodríguez és un exemple i només puc llevar-me el capell. Ha fet una feinada, ha guanyat la territorial a Palma, ha dinamitzat el partit, hem guanyat i ha acceptat el que el partit li ha dit. No està marginat, està de senador.
Bé, encara no.
Ho serà. Esper que ho sigui.

En el cas de Pastor, creis que té motius per estar indignat?
Jo desconec les converses. Sí que puc dir que va ser un gran portaveu, com també ho va ser Fiol.

Passau per ser un exponent del regionalisme del PP, el considerau prou representat?
Molt. Però la situació que vivim és un tsunami per la crisi i l'atur, que passa per damunt de regionalismes i sensibilitats. Allò que preocupa la gent és arribar a final de mes. Ara és un mal moment per parlar de segons quins temes, si bé aquesta sensibilitat és necessària i tornarà a tenir el seu moment àlgid. A la Part Forana, un 80% de la gent del PP és regionalista i la més espanyolista és a la zona de Palma, Calvià...

I a Marratxí?
(Riu) Depèn de la zona.

Fareu res que demostri el vostres suposat regionalisme?
Hem de continuar amb la nostra línia, complir amb l'Estatut i que la gent empri la seva llibertat per expressar-se en els plens amb la llengua oficial que vulgui.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Imposible el alemán, fa mes de 13 anys

Prietas las fiuas, resias,marsiales,nuestras eskuadras ban, kara al manyaana que nos promeete patria, justíssia i pas de pan.

Valoració:1menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 13 anys

El regionalisme/nacionalisme és defensar els interessos d'aquí i no deixar que se'n duguin el producte del nostre esforç a fora de les Illes Balears. És a dir, té més sentit que mai parlar-ne ara. Senyor Rotger, ho pensi!

Valoració:4menosmas
Per SALADINO, fa mes de 13 anys

Señor Rotger, si usted cree en el regionalismo... "a las verdes y las maduras". Si usted cree a "su manera" en el Estado Español Constitucional... "ahora y siempre". Si quiere una silla... que no nos cueste 80.000,00 euros!

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys

bé idò com que ara no es el moment, perquè hi ha crisi econòmica, que Espanya solucioni el deute fiscal que té amb les Illes Balears, i que tots els politics corruptes de l'anterior etapa del PP (començant per l'ex-president Matas), tornin tots els doblers que ens varen robar. Potser així la crisi economica seria molta manco crisi. Dit això, reconeixer que el Sr. Pere Rotger no es un Delgado, un Bauzá, o un Campos, per sort.

Valoració:11menosmas
Per MJ, fa mes de 13 anys

Segons es desprèn de les seves respostes, ara sols es pot parlar de crisi i d'atur. Em sembla un cervell molt limitat si només té capacitat per tractar dos temes alhora. Jo, que som un no-ningú, som capaç de pensar, almanco, en set o vuit assumptes ensems.

Quan ja no hi hagi crisi ni atur -Déu vulgui sia aviat- serà altra cosa. I qui dies passa any empeny.

Valoració:11menosmas
Per Cucala., fa mes de 13 anys

Espanya, a l'hora de les nostres justes reivindicacions, sempre "té ous o colomins". La questio és no enfrontar-se al problema mai.

Valoració:13menosmas
Per inqueret, fa mes de 13 anys

Rptger quan tens la cadira assegurada vols parlar de regionalisme? Ja m´agradaria veure-te treballant "fora de la politica". i veuriem a on arribes. Pontificar ara?.

Valoració:6menosmas
Per Xesca, fa mes de 13 anys

D'acord, senyor Rotger, però la solució al tsunami de la crisi i de l'atur va vinculada a reivindicacions regionalistes/nacionalistes, ja que tenim un dèficit econòmic, en aquesta comunitat, lligat al fet d'haver de tributar a l'estat perquè aquest mantengui -i a cos de rei- les seves comunitats espanyoles improductives.
A més, l'estat ens nega tornar-nos els doblers que legalment ens corresponen: el fons de competitivitat.
El tsunami de la crisi i l'atur fa que sigui el moment més adequat per voler tenir el CONCERT ECONÒMIC. El que ens pertoca. Només ho hem de voler.
Clar que, ubicats a partits d'obediència madrilenya, és molt mal de fer reconèixer aquestes necessitats, encara que un home com el senyor Rotger segur que és ben conscient que hi són. I que no poden esperar més.
El pp i el psoE no fan més que aprofitar-se de la inconsciència del nostre poble, que es nega una vegada i una altra a despertar, però que només dorm, NO ÉS MORT.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente