nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

El PSIB denuncia irregularitats en el vot per correu

En un solar amb caseta a Palma se sol·licitaren més de 50 sufragis. Els socialistes presentaren una queixa a la Junta Electoral, que l'ha remesa a la Fiscalia perquè investigui si hi ha responsabilitats penals

51250

Antoni Diéguez ha informat de la investigació iniciada a l'entorn de 50 vots per correu a Palma.

T. AYUGA

La Junta Electoral de Palma ha remès a la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia una queixa presentada pel PSIB sobre suposades irregularitats en el vot per correu, a fi que investigui si se'n pot derivar responsabilitat penal. Els socialistes han denunciat que s'han concentrat nombroses peticions de sufragis en diversos domicilis de Palma que no estarien justificades. En un cas concret, s'han cursat més de 50 peticions de sufragis per correu des d'una única direcció que correspon a la d'un solar amb una caseta. El partit sospita que hi pot haver un maneig de vots per part d'algú i insinua que aquest algú podria estar vinculat amb el PP.

El candidat socialista al Parlament, Antoni Diéguez, no va voler dir qui es podria trobar darrere l'operació, tot i reconèixer que sabia qui era el propietari del solar. Sí que demanà a la resta de formacions, "especialment al PP", que col·laborin per aclarir aquestes qüestions. La referència als conservadors venia al cas perquè, segons els socialistes, el seu representant a la Junta Electoral s'oposà que la queixa fos remesa a la Fiscalia.

"No vull dir que el PP hi estigui darrere ni que no hi estigui. Només dic que s'hi oposaren", recalcà el socialista. Els populars no es torbaren a contestar. En un comunicat, donaren suport a la investigació de la denúncia i asseguraren que el seu portaveu a la Junta ja havia mantingut aquesta posició. La denúncia sobre irregularitats en el vot per correu és la primera que es dóna a conèixer durant la campanya, a diferència del que passà fa quatre anys, quan eren constants, sobretot entre el PP i UM.

Diéguez advertí que ells només havien formulat una queixa dia 12 i que fou la Junta Electoral qui considerà que es podia tractar d'una qüestió penal i l'envià a la Fiscalia. Els socialistes, continuà, troben "sospitós" que 50 persones demanin el sufragi postal i tots posin com a adreça la caseta. "És cridaner", perquè "no hi ha res que ho justifiqui". Podria ser que no hi hagués cap delicte -declarà-, que al solar s'hi fes una festa d'aniversari" i decidissin votar. Però també podria ser, apuntà, que "hi hagués compra de vots o que s'hagués forçat la voluntat de les persones de votar lliurement".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 11 anys

Fan votar els morts, la gent amb Alzheimer de les residències, una immoralitat més no em vendria gens de nou.

Valoració:1menosmas
Per balear, fa mes de 11 anys

Però com és possible que encara ara no es creguin la democràcia. Vaja vergonya de país!

Valoració:5menosmas
Per Bartomeu, fa mes de 11 anys

Aquests mallorquins renegats tan catalanistes no mes responen lo que els interessa .. fugen de ses veritats quan aquestes els descobreixen se seva manipulació.. que fan de tot i Dir "fachas" a algú per pensar d'una manera determinada, però democràtica..això és l'ideari des catalanistes .., són patètics ..però no vos preocupeu, no molesteu, es nostres valors democràtics són diferents als vostres i hi caben tots .. aquesta és sa diferència quedeu retratats i ja sa gran majoria de Mallorquins vos coneix ..és mallorquins de debò .. som es que pensem lliurement .. sense voler imposar cap pensament polític a ningú i respectem sa pluralitat i no anomenem gonella a ningú, per pensar diferent, ..però no vos desanimeu heu d'anar a votar sempre...per que no és lo mateix tenir cuiro d'ase que tenir cuiro gruixat.
Gràcies PP, torna sa democràcia i sa llibertat per poder educar es nostres fills lliurement ..

Valoració:-16menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 11 anys

Ja en podeu posar, ja, de manetes vermelles.... però no posau cap argument per rebatre'm. Tanta sort que encara queden opcions netes. Pensa diferen!!!!.

Valoració:-7menosmas
Per D.Tururu - Soller, fa mes de 11 anys

S'aixeca ma terra
fins tocar el cel
que es besa en sa serra
banderes de blau
jo som balear
jo som de mallorca
Espanyol insular.

Valoració:-27menosmas
Per Jimi, fa mes de 11 anys

Una vegada més, se demostra com es Partit Pijo és incompatible amb un sistema mínimament democràtic.

Valoració:17menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 11 anys

Si Rafa, si,.... i tu no oblidis que els vots que va comprar UM (ara Convergència per les Illes) ho va fer durant la legislatura anterior, mentres governava amb els espanyolistes del PP.
No ho oblidis.... va esser a la legislatura anterior quan es compraren aquest vots, i ha estat durant aquesta quan s'ha denunciat.

Valoració:4menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 11 anys

Si Xaume,
Va esser el PP qui va fer votar als morts de Sa Pobla.... a través del sr. Font, actual lider de la Lliga Regionalista.

Valoració:13menosmas
Per jomateix, fa mes de 11 anys

I encara hi ha cínics com aquest "mª antonia que escriu per aquí" que mos vol fer combregar amb rodes de molí

Valoració:10menosmas
Per Idoi, fa mes de 11 anys

'Caso Palma Arena'
- Investiga: Malversación de 41 millones de euros, cohecho, prevaricación, blanqueo, fraude a la Administración, delito fiscal y negociaciones prohibidas en la construcción del velódromo. - Financiación ilegal del PP.
- Imputados: Jaume Matas y ocho ex directores generales.
'Caso Bitel-2'
- Investiga: Apropiación de 700.000 euros, cohecho, prevaricación y fraude en la empresa pública de tecnología Bitel.
- Imputado: El ex director gerente Damià Vidal, que ya participó en la defensa de Matas en otro caso.
'Caso Scala/Cola Cao'
- Investiga: Malversación de 4 millones, apropiación, cohecho, negociaciones prohibidas y prevaricación en el Consorcio para el Desarrollo Económico. - Financiación ilegal del PP.
- Imputados: Un ex consejero y tres directores generales o jefes de gabinete.
'Caso Funeraria'
- Investiga: Apropiación de 300.000 euros, malversación, cohecho y falsedad en la empresa funeraria municipal de Palma de Mallorca.
- Imputados: Una ex concejal, municipal, el presidente de la empresa, y un ex director gerente.
'Caso Ibatur/Pasarela'
- Investiga: Falsedad, cohecho, malversación y apropiación de caudales públicos en el Instituto Balear de Turismo.
- Financiación ilegal del PP.
- Imputados: Un ex consejero del Gobierno balear y tres ex directores generales.
'Caso Andratx'
- Investiga: Las irregularidades en la fundación de Gabriel Cañellas.
- También están bajo sospecha, por el aviso de su detención que recibió el alcalde de Andratx, un ex consejero del Gobierno balear y el propio Jaume Matas.
'Caso Bomsai'
- Investiga: Prevaricación, malversación de 600.000 euros y cohecho en la empresa pública de obras Caib Patrimoni por el pago de comisiones en la adjudicación de edificios públicos.
- Imputados: Un ex consejero y dos ex directores generales.
'Caso Plan Territorial'
- Investiga: Tráfico de influencias, información privilegiada y prevaricación.
- Imputados: Un ex consejero y un consejero insular. El primero de ellos, Jaume Font, continúa en su escaño del Parlamento autónomo por el Partido Popular.
'Caso Turismo Joven'
- Investiga: Apropiación indebida de 300.000 euros, cohecho y prevaricación en un consorcio público para la juventud de la Administración autónoma.
- Imputados: Dos ex directores generales del Gobierno balear.
Políticos en prisión
- Tres ex políticos -el PP los ha expulsado- están en la cárcel con condena firme por delitos de corrupción: el ex director general del Territorio Jaume Massot; el ex alcalde de Andratx Eugenio Hidalgo; y el ex edil de Urbanismo de Palma, Rodrigo de Santos, por abuso de menores y malversación.

Valoració:26menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente