algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Guerra diu que la direcció del PP s'hauria de reunir a la presó

Avisa que abstenir-se'n és donar el vot a la dreta. Antich desenterra la caixa de Cola Cao, afirma que lluitarà pel finançament i defensa el debat amb Bauzá per democràcia

52618
El incombustible Alfonso Guerra, amb el puny en l'aire.

L'exvicepresident del Govern Alfonso Guerra no omplí ahir en el míting a Palma, però sí que omplí el dipòsit de moral als prop de 800 simpatitzants socialistes que l'escoltaren. Ridiculitzà el PP tant com pogué en un parlament llarg, però didàctic i carregat de sarcasme, en què identificà la dreta amb la corrupció i amb la retallada de l'estat del benestar. Qüestionà la renovació del PP balear i, fins i tot, digué que el que han de fer és renovar la presó i fer "una sala de juntes nova perquè la junta directiva s'hi reuneixi".

No acabaren aquí les envestides del veterà polític cap a la dreta. "Semblen beneits, però no ho són", advertí, i posà com a exemple el Palma Arena, que manté imputat l'expresident Matas. Afirmà que els del PP sempre van amb les butxaques obertes "pel que pugui caure" i recalcà que, si guanyen, s'entrarà "al túnel del temps, al túnel de Sóller". I continuà. "Francina -Armengol, candidata al Consell- té la del taló del túnel", assegurà, amb referència a la seva oponent del PP, Maria Salom, i "Aina -Calvo, candidata a Palma-, un que es dedica als desnonaments", sentencià, amb referència a Mateu Isern, responsable d'executar hipoteques.

Defensà que a les Illes, l'única força que dóna estabilitat és el PSOE i remarcà que l'únic que ha renovat el PP és "el número de compte on han de posar les coses" perquè, si tornassin a governar, tornarien a "desfilar pels jutjats". A més, asseverà que al País Valencià el PP fa una llista cremallera i alterna un imputat amb un que no ho està.

Titllà els populars de "banda de grues", les aus cridaneres, i es referí al seu líder, Mariano Rajoy, com "el senyor de la gandula", perquè "fa cins anys que jeu". Afirmà, a més, que els seus no el volen, que la meitat del PP s'estima més Francisco Correa, principal imputat a Gürtel, i l'altra, Rouco Varela, el president de la Conferència Episcopal.

Seriosament, demanà als socialistes que es mobilitzin i els advertí que abstenir-se'n és "votar el PP", perquè "la dreta vota una granera o una cabra", "sempre té els mateixos vots" i just "guanya en funció de si l'esquerra queda a ca seva". Tanmateix, tot i les envestides contra una dreta "enamorada de les retallades", els avisos que el PP farà pagar per anar al metge o a l'escola, les referències als imputats per corrupció i les arengues contra els rics, Guerra només féu alçar el públic quan defení que el socialisme és "que ningú no tingui tant com per posar de genolls algú i que ningú no tingui tan poc com per posar-se de genolls davant algú".

Ell animà un poliesportiu Germans Escales, que presentava buits i d'on els socialistes hagueren de retirar cadires. Abans hi havien intervingut els candidats locals, Aina Calvo, Francina Armengol i Francesc Antich. El president començà desenterrant la caixa de Cola Cao. "El PP diu que som uns trilers amb el pressupost, però com era el seu pressupost si una part estava escampada en un hort", avisà. Recordà que fa un mes que demana debats i ara José Ramón Bauzá (PP) respon que sí com si fes una "heroïcitat", malgrat que "és allò més normal i democràtic". Armengol insistí que fa quatre anys el PP impedí els debats a la televisió pública.

Tant un com l'altre advertiren que "no és el mateix que governi la dreta que l'esquerra" i indicaren que mentre ells defensen els serveis socials, el PP, si governa, retallarà prestacions. "Diuen que abaixaran imposts i apujaran la despesa en educació. Haurà de ser passant per Lorda", remarcà Antich, qui demanà als populars que "es llevin la careta" i diguin que només abaixaran els imposts als rics. El socialista desacredità l'Enquesta de Població Activa i anuncià davallades de l'atur registrat. A més, desacredità les enquestes electorals i anuncià que lluitarà perquè s'apliquin "totes les millores" previstes en el sistema de finançament, sense renunciar als 240 milions que Madrid no vol pagar. Acabà cridant a la mobilització dels socialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 12 anys

La foto ho diu tot.

Valoració:2menosmas
Per Rafa, fa mes de 12 anys

Ole!!! Gente joven con ideas nuevas!!!

Valoració:3menosmas
Per MJ, fa mes de 12 anys

Aquest que no era un que tenia un germà que prenia "cafelitos"?

Valoració:5menosmas
Per Mayurqi, fa mes de 12 anys

El Sr Guerra siempre tan ocurrente y simpatico,lastima que se olvide de incluir en el mismo lote a los de su propio partido que entre unos y los otros nos estan arruinando y ellos haciendose cada dia mas ricos,yo quiero que mi papa sea presidente de la comunidad y asi podre negociar contratos y comisiones con los proveedores de mi papa.es por poner un ejemplo no miro a nadie.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente