algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

Armengol dóna el pressupost al PP per pactar-lo

Govern i oposició definiran ara els comptes del Consell per a 2011, una situació inusual a les Illes

43906
Jaume Font, exportaveu del PP conversa amb Bonet, Armengol i Alemany. | Miquel Àngel Canals - M.À.C.

En un gest poc habitual en la política balear, l'equip de govern del Consell, que presideix Francina Armengol (PSOE), ha entregat al principal grup de l'oposició una proposta oberta de pressupost per poder-la negociar. Això s'explica per la voluntat de pactar els comptes públics que tenen uns i altres, atesa la manca de majoria de l'Executiu insular i la situació de crisi econòmica. El portaveu del PP a la institució, Fernando Rubio, agraí el gest de l'equip de govern i deixà clara la voluntat de l'oposició d'arribar a un acord perquè els propers comptes públics es puguin aprovar. El PP en condionarà la negociació a cinc eixos bàsics: que es mantinguin les partides de polítiques socials; que s'executin inversions als municipis durant el primer trimestre de 2011; que no s'incrementin les taxes; que s'evitin duplicitats competencials; i que es prevegin subvencions per reactivar l'economia.

Bona part d'aquestes condicions ja es compleixen en l'esborrany de pressuposts que l'Executiu del Consell ha fet arribar al PP. Són uns pressuposts que fregaran els 400 milions d'euros i que suposaran una retallada de 32 milions respecte dels actuals, però que mantindran les polítiques socials, incorporaran inversions per als muncicipis i no suposaran cap increment de la principal taxa que controla la institució, la taxa d'incineració.
D'aquesta manera, el PP i l'equip de govern iniciaran ara les negociacions per intentar aprovar els comptes de la institució per a 2011. Els populars saben que, si l'Executiu no els pot aprovar, haurà de prorrogar els actuals i això impedirà contractar nou crèdit que ha de servir, entre d'altres, per finançar les inversions als municipis de Mallorca.

A punt de negociar

Els conservadors valoraren ahir de manera positiva la voluntat pactista d'Armengol, però evitaren comentar la proposta plantejada perquè, segons reiteraren, els cal més informació. Sí que consideraren estrany que s'incrementi amb un milió d'euros el capítol de personal quan s'aplica la retallada del 5% dels sous. El vicepresident insular i conseller d'Hisenda, Antoni Alemany (PSOE), justificà l'increment per un augment de la plantilla. Segons assegurà, el Consell ha optat per contractar directament personal per fer determinats serveis que fins ara se subcontractaven a empreses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.