algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El PSIB insta el ple a condemnar les crítiques de Bauzá a la Justícia

Du el cas al Parlament i diu que el del PP qüestiona els estaments judicials per resoldre problemes interns. L'avisa que, si els populars voten amb ells, s'ha de plantejar la dimissió

44406
Diéguez, en declaracions ahir a la seu del Parlament. | N.S.

El PSIB-PSOE pretén que el Parlament "reprovi, rebutgi i condemni" l'amenaça que llençà el president del PP balear, José Ramón Bauzá, d'actuar contra jutges, fiscals i policies després que s'arxivàs el cas Pla Territorial. Els socialistes han registrat una proposició no de llei que defensa els tres estaments i rectifica les paraules del popular. El portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, l'acusà d'emprar la Justícia per resoldre crisis internes i l'advertí que si la proposta s'aprova amb el suport del PP s'ha de plantejar dimitir.

La setmana passada, Bauzá amenaçà d'actuar contra "jutges, fiscals i Policia" per perjudicar als polítics i a la imatge del PP i qüestionà el "sistema judicial" per "castigar" a Jaume Font, durant 30 mesos, amb una imputació "innecessària" i "arbitrària".

Diéguez es referí ahir a Bauzá com un "líder extraparlamentari" que ha abandonat la línia del PP balear i "abraça" la del PP de Madrid, la "teoria de la conspiració" i la "persecució generalitzada". Assegurà que esperava que "rectificàs", com ja ha fet abans, però com que no ho fa i com que "declaracions contra els tribunals de Justícia, Ministeri Fiscal i cossos i forces de seguretat no s'havien vist mai i són d'una gravetat extraordinària", opta perquè el Parlament les situï "en la marginalitat".

I és que, segons Diéguez, les paraules de Bauzá suposen un atac "generalitzat" als estaments judicials perquè criticà fiances abusives i detencions indiscriminades, malgrat que en el cas Pla Territorial no hi ha hagut ni fiances ni detencions. Per això, el socialista les considerà pròpies de "grups antisistema" i advertí que ni són habituals en els grups representats al Parlament ni haurien de tenir l'aval de cap programari polític.

Pel portaveu del PSIB, fins ara s'havien qüestionat actuacions concretes per part de membres del PP que estaven sent investigats. En aquest sentit, recordà que existeix la possibilitat de recórrer les decisions judicials, però apuntà que el PP fins ara sempre havia dit que respectava l'actuació de la Justícia. La iniciativa insta el Parlament a constatar i a donar suport a "la important tasca" portada a terme pel Ministeri Fiscal, tribunals de Justícia i cossos i forces de seguretat de l'Estat en la lluita contra la corrupció. També a "reprovar, rebutjar i condemnar els intents de pressionar l'actuació" d'aquests estaments, "mitjançant declaracions i amenaces públiques".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per miquel valls, fa mes de 13 anys
Això fa pena com entre PP i Psoe utilitzen la justícia. Basta mirar les guerres pel tribunal constitucional. Això fa oi!!!. Peperos i sociates tots el mateix sac!!! Mallorca necessita alliberar-se d'aquest bipartidisme malaltís, esperpèntic i sene solucions als problemes del nostre país
Valoració:12menosmas
Per Miquel Ripoll, fa mes de 13 anys
Volia donar la meva opinio del dit Dieguez, pero en Xisco Mas ho ha fet per jo, amb el seu permis, subrall lo que ell, tant be, ha escrit.
Valoració:5menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 13 anys
Veure en Diéguez és veure a un resentit, mal llletat que no fa ganes de votar el PSOE si tots són com ell.Ell és el portaveu del PSOE la qual cosa és pitjor ja que el deixan xerrar per boca seva i la veritat politicament és un ca de bou que no atreu. Ens agafa per betzols a tots i el que s'ho ha de fer mirar és ell.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente