algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

El Pacte manté les llicències suspeses a Platja de Palma

UM pretenia aixecar la suspensió per llei, però el Govern ho frena i es compromet a arreglar-ho demà a través del Consorci

44722
Melià, Joana Barceló i Biel Barceló negocien als passadissos del Parlament. | Ferran Aguiló - Pere Bota

Els hotels de la Platja de Palma que pretenguin fer reformes podran obtenir llicències. Actualment, des que s'aprovà fa dos mesos el Pla de reconversió, tots els permisos a la zona estan suspesos i, per tant, les reformes que s'impulsen a través de la Llei per a la modernització d'establiments turístics (l'antic decret Nadal) no es poden fer precisament al lloc on més hotels hi ha. UM pretenia, en el ple del Parlament d'ahir, presentar una iniciativa per aixecar, per llei, la suspensió. Però el Govern frenà la iniciativa i es comprometé a aixecar la suspensió a través del Consorci de la Platja de Palma, que demà es reunirà per tractar aquesta qüestió.

La proposta d'UM passava per esmenar la coneguda com a llei òmnibus, una norma que serveix per adaptar la legislació balear a la directiva Bolkestein i que ahir aprovà el Parlament. L'esmena d'UM hauria permès fer les reformes als hotels de la Platja de Palma que incentiva l'antic decret Nadal i que ara no es poden fer perquè hi ha una suspensió de llicències. UM ha denunciat la contradicció que suposa que el decret Nadal no es pugui aplicar a la zona on més hotels hi ha. Tanmaetix, l'esmena d'UM era in voce, no estava registrada per escrit, i, per tant, calia que tothom n'avalàs la tramitació. I UM no aconseguí la unanimitat perquè, primer el Bloc i després el PSOE consideraren que una llei no era el millor instrument per aixecar la suspensió de permisos. Segons aquests, la llei tindria efectes generals (no només sobre la Platja de Palma) i, a més, si s'hagués aprovat ahir s'hauria fet sense tenir en compte els ajuntaments de Palma i de Llucmajor.

Així, i després de diverses negociacions entre la consellera de Turisme, Joana Barceló; el president d'UM, Pep Melià, i el portaveu del Bloc, Biel Barceló, el Pacte es comprometé a plantejar la qüestió en la reunió del Consorci de la Platja de Palma de dijous, que és competent en la matèria, i en el qual estan representats també els ajuntaments afectats. Segons l'acord que s'adopti, la suspensió de llicències no només es podria aixecar per als hotels sinó també per permetre obres a habitatges o a altres establiments.

Sense expropiar, per ara

Per altra banda, el ple del Parlament aprovà ahir per unanimitat una iniciativa del PP que demana al Consorci per a la reforma de la Platja de Palma que només avanci en aquelles inversions i actuacions que generin consens polític i social, amb el vistiplau de la comissió de seguiment creada dins el Consorci. Per tant, només es podran executar les actuacions consensuades i que no suposin expropiacions d'habitatges de residents a la zona o de comerços que ara per ara estiguin desenvolupant la seva activitat. Les actuacions s'hauran de negociar dins la comissió de seguiment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.