algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El PP garanteix que s'aprovi el pressupost i Antich no se'n fia

Els populars no hi faran esmenes i se n'abstindran si els comptes no duen més imposts. El president diu que està “escaldat” amb ells

Descol·locats. Així és com quedaren ahir els representants de PSOE i Bloc quan sentiren la proposta que el portaveu del PP féu en el ple. Antoni Pastor es comprometé a no presentar esmenes -ni a la totalitat ni parcials- al projecte de pressuposts, si el Govern els tramita sense increments d'imposts. Tot i que el compromís permetria que s'aprovassin els comptes, el president Francesc Antich no va dir ni sí ni no. "Convé parlar-ne", indicà quatre dies després que l'Executiu acordàs prorrogar els actuals. Als passadissos, però, reconegué que no es refia dels populars.

La proposta de Pastor fou registrada per escrit amb la firma de tots els diputats del PP presents al ple, que manifesten "compromís ferm" de no posar entrebancs a la tramitació dels pressuposts. El popular, a més, es comprometé de paraula a abstenir-se en la votació final dels comptes i a no donar suport a les esmenes que hi presentàs UM. Tot això permetria que el projecte s'aprovàs tal com el presenti l'Executiu, que té fins divendres per registrar-lo.

Antich reconegué als passadissos de la Cambra que no es fia del PP. "Gat escaldat, d'aigua freda tem", va dir i recordà "antecedents" de canvis de posició del PP, a l'hora de votar el pla d'austeritat o amb la reconversió de la Platja de Palma, que "no m'agraden". Amb tot, parlarà amb tothom. "Si no pogués complir la proposta que he fet en nom del Grup Popular, demà dimitiria. La meva paraula va a missa", li contestà Pastor. En el ple, PP i UM aprovaren iniciatives contra el Govern. El Parlament reprovà la consellera d'Interior, Pilar Costa, per estar absent aquest estiu quan es produí l'incendi a Eivissa. També s'instà l'Executiu a no transferir agricultura al Consell fins que no hagi pagat el que deu als pagesos. I s'aprova una iniciativa que "constata" la "deficient gestió" del Govern al Parc de Cabrera. El PP també criticà "l'obscurantisme" del Govern amb l'accident de tren el maig a Sineu i aquest advertí que no reobrirà la línia fins que tingui totes les garanties.

Malgrat la posició d'UM en les votacions, Antich assegurà que el procés de regeneració interna d'UM va "en la bona direcció" i afirmà que, "si culmina" aquest procés, no tindrà cap problema per tornar a pactar-hi després de les eleccions, sempre que els resultats ho permetin i que sigui per fer polítiques progressistes. Finalment, el conseller d'Educació, Bartomeu Llinàs, anuncià que recorrerà la sentència que l'obliga a oferir una assignatura alternativa a la de religió.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.