algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Ja parteixen cap a Son Espases

La Conselleria de Salut dóna el sus al trasllat cap al nou hospital. Els primers treballadors s'hi instal·laren ahir mateix i en acabar la setmana en seran uns 70

45004
Els primers professionals de Son Dureta, adscrits a l'administració del centre, començaren ahir a efectuar el trasllat a Son Espases.

N'ha començat el trasllat. Ahir s'inicià el procés d'obertura de l'hospital de Son Espases duent-hi els primers serveis administratius. Foren vint els treballadors de diverses àrees -planificació de Recursos Humans, control de gestió i desenvolupament organitzacional- els que donaren el sus. Durant aquesta setmana, es traslladaran al nou centre hospitalari diferents serveis de personal i està previst que en ser divendres siguin ja una setantena els professionals que s'hi hagin instal·lat.

El temps estimat entre l'obertura de Son Espases i el trasllat de l'activitat de Son Dureta serà el mínim possible. En principi, les previsions de Luis Carretero, director general del nou centre, apunten a un total de sis setmanes.
La pròxima gran fita -la segona fase- arribarà la segona quinzena de novembre, quan es desplaçarà l'activitat ambulatòria i les consultes externes. El desplegament de l'activitat al nou hospital de referència es farà de menor a major complexitat. El gruix del trasllat tindrà lloc el pont de la Constitució -6, 7, 8 i 9 de desembre-. La Conselleria fa comptes que es desplacin cap a Son Espases l'àrea Maternoinfantil i la de Salut Mental dia 6.

Trasllat de l'UCI

Dies 8 i 9 arribarà el moment de les àrees assistencials medicoquirúrgiques (urgències generals i psiquiàtriques, UCI, hemodiàlisi, unitats d'hospitalització...). Així es conclourà la tercera fase de l'operatiu, que ha de finalitzar amb el tancament de Son Dureta. La quarta fase començarà la segona quinzena de gener, quan el 100% del bloc quirúrgic sigui operatiu a Son Espases. El mes de maig es traslladarà l'àrea d'investigació.

Els laboratoris programats partiran cap al nou hospital el març del 2011, en la quarta fase. Finalment, durant l'any que ve es durà fins a Son Espases el departament de radioteràpia, que forma part de la sisena i darrera fase.
Des de la Conselleria s'intentarà facilitar al màxim la feina del personal sanitari. És per això que es tancaran les àrees assistencials i els edificis de Son Dureta de la manera més compactada possible. Així mateix, des de Salut es garanteix que els professionals tindran a l'abast des del primer moment els sistemes d'informació vigents i que en l'àmbit assitencials es disposarà sempre i en tot moment dels historials clínics. Des de Salut s'està també molt pendent de les obres dels accessos a Son Espases, tot i que són competència del Consell de Mallorca. Sempre que no es produeixin retards considerables, està garantit que els ciutadans podran arribar a Son Espases amb les màximes garanties.

CCOO fa una alerta

Manel Garcia, portaveu sanitari de CCOO, ha mostrat recentment la seva "preocupació i més severa denúncia pel mètode totalment hermètic en què s'està duent a terme a Son Dureta pel que fa al trasllat a Son Espases".
Així mateix, avançà l'exigència que es faci inventari valorat de tots els materials, aparells i equipaments que quedaran a Son Dureta, com també el pla de manteniment que s'engegarà per conservar-los de manera correcta. Finalment, tornà a criticar la privatització del pàrquing del centre hospitalari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.