algo de nubes
  • Màx: 19.07°
  • Mín: 9.02°
19°

El Govern pagarà part del sou a joves perquè els contractin

El president anuncia també que s'oferirà, als qui deixaren els estudis, que facin mitja jornada de feina pagada i mitja de formació. A més a més, es posaran microcrèdits a disposició dels emprenedors. No diu quants doblers s'hi destinaran ni quant durarà

45942
Francesc Antich amb Carles Manera i Albert Moragues, ahir al Parlament. | ALEJANDRO SEPULVEDA

Els anuncis, pocs mesos abans de les eleccions, no marcaren el discurs del president en el debat de política general. Però això no vol dir que no n'hi hagués. Antich es comprometé a aprovar una nou pla industrial i a presentar una nova proposta de règim especial, però sobretot anuncià un paquet de mesures per facilitar l'accés dels joves al mercat de treball. El Govern pagarà una part del sou per facilitar la contractació de joves que cerquen la primera feina i, a més, intentarà que els qui abandonaren la formació la recuperin ara oferint-los mitja jornada de treball remunerat i mitja jornada d'estudi.
La primera iniciativa encaminada als joves suposarà facilitar formació especialitzada als emprenedors, que serà tutelada des de la perspectiva empresarial. Al mateix temps, aquests joemprenedors novells podran accedir a microcrèdits per estalonar les primeres iniciatives en el món de l'empresa i en l'autoocupació.
La segona iniciativa pretén incentivar la contractació dels qui cerquen la primera ocupació i es durà endavant amb el finançament públic d'una part del seu salari per tal de facilitar-los la inserció laboral.
La darrera implicarà posar en marxa un nou programa, anomenat Segona oportunitat, adreçat a joves que abandonaren la formació i que ara tenen dificultats per reincorporar-s'hi. Amb la participació d'empreses, es captarà aquestes persones per inserir-les en cicles formatius a canvi de mitja jornada de treball. Així, se'ls proporcionarà mitja jornada de feina remunerada i mitja de formació.
Antich no avançà ni quants de doblers es destinaran a aquestes iniciatives ni tampoc quin temps duraran, ni quins sectors professionals afectaran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.