nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

El cost de Son Espases enfronta Govern i PP

Castillo culpa l'Executiu d'amagar un sobrecost de 40 milions d'euros més. Thomàs ho nega, categòric, sense respondre cap de les acusacions concretes

118132
L'hospital de Son Espases. | T. MONSERRAT

El PP i el Govern entaularen ahir un intercanvi d'acusacions a través dels mitjans sobre el cost de l'hospital de Son Espases, tot amb referències indirectes al procés judicial pel Palma Arena. D'una banda, el dematí, la portaveu del Grup Popular, Aina Castillo, denuncià en una roda de premsa que la modificació del projecte de l'hospital que havia fet el PP no implica 60 milions d'euros de sobrecost, com havia dit el conseller de Salut, Vicenç Thomàs. Segons els comptes de Castillo, la modificació vol dir un sobrecost de 96,95 milions d'euros. "Hem comprovat que Thomàs falta a la veritat", declarà Castillo, qui recriminà manca de transparència al Govern i digué que els negaven informació.

L'horabaixa Thomàs comparegué per negar-ho tot, però sense respondre cap de les acusacions concretes sobre els comptes que havia fet Castillo. Ho va fer en una altra roda de premsa, convocada a corre-cuita el migdia, en la qual no permeté que els periodistes fessin cap pregunta. Digué que els "detalls tècnics" ja els explicaria en la compareixença que havia demanat per fer dimecres al Parlament i que havien donat tota mena d'informació al PP.

"És absolutament fals que el cost (de la modificació) sigui de 96 milions d'euros", afirmà, rotund, el conseller, sense comentar cap detall de les acusacions del PP. "El cost de les modificacions i les millores és de 60 milions, que signifiquen 1,8 milions d'euros més a l'any, com ja hem explicat", afegí. La portaveu del PP acusà l'Executiu de no incloure, entre els 60 milions d'euros de sobrecost que havia anunciat, despeses com l'augment dels honoraris dels arquitectes que ha significat la modificació (1,26 milions). De fet, indicà que ni tan sols havien tingut en compte l'IVA d'aquests 60 milions (9,57 milions) i l'augment de les llicències municipals (3,25 milions), a més d'altres despeses, com una partida d'equipaments (12,58 milions), una de canonades d'aigua (1,62 milions) i el cànon ICIO (8,6 milions).

Amb tot, segons fonts de Salut, aquest darrer concepte l'ha de pagar Cort. Castillo aprofità l'ocasió per posar en dubte la legalitat del projecte i defensar l'escàndol del Palma Arena. Arran de les preguntes dels periodistes, no descartà dur la modificació de Son Espases a la Fiscalia. Fins i tot, preguntà per què "són presumptes delictes d'altres desviaments pressupostaris" de la legislatura passada, en referència a les obres del Palma Arena, i "en canvi en aquest cas es mira cap a una altra banda". Thomàs apuntà que estava "fart" de les "manipulacions" del PP, recordà que el projecte popular per a Son Espases era "deficient" i que tot el procés s'havia fet amb la vigilància d'auditories externes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.