algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

El PSM descarta ara EU i Esquerra i prioritza anar amb Els Verds o sols

La proposta d'aliances electorals per a 2011 que el partit debatrà demà suposa no reeditar el Bloc. La formació també intentarà un acord amb Entesa. La decisió la prendran els militants per febrer

114762
Lladó, Llauger, Grosske i Barceló, la nit electoral de maig de 2007. | P. BOA

El PSM comença a perfilar la política d'aliances amb vista a les eleccions de 2011. El document que la direcció proposarà demà al consell de direcció política -màxim òrgan entre congressos- no preveu ara la reedició del Bloc. Descarta "amb data d'avui" una aliança amb Esquerra Unida i amb Esquerra Republicana i fixa com a "preferent" una coalició amb Els Verds i oberta a altres forces nacionalistes i progressistes o d'esquerres, com podria ser Entesa, el partit creat per escindits del PSM. Si no fos possible, els nacionalistes es presentarien tots sols.
L'estratègia de l'executiva que dirigeix Biel Barceló és fruit d'un procés de consultes amb les bases.

Serà discutida i retocada demà a Consell, però qui l'aprovarà serà una assemblea de militants prevista per al 20 de febrer. "La proposta per a les pròximes eleccions autonòmiques és la d'obrir negociacions per presentar-hi una coalició del PSM-Entesa Nacionalista amb Els Verds i amb altres forces que es puguin configurar dins l'espai de l'esquerra i del nacionalisme progressista. Si aquesta coalició no fos possible, es prepararia una candidatura del PSM-En en solitari", diu el paper.

El document dóna gairebé per impossible una aliança amb Esquerra, perquè just la preveu si els independentistes accepten que el seu referent a les Illes és el PSM, cosa que han proposat en diverses ocasions i mai amb èxit. "Per tant, probablement la podríem descartar directament", s'admet. Amb Esquerra Unida el pacte es descarta "amb data d'avui", però "cal esperar per veure com evoluciona el seu procés de refundació, per si és possible la constitució d'un espai d'esquerra ecosocialista deslligat d'Izquierda Unida".

En canvi, d'Els Verds es valora el fet que ja hi hagi una coalició PSM-Verds a Menorca, que tinguin electorats "molt compatibles" i que la militància nacionalista ho vegi com una opció viable. A partir d'aquí, la coalició amb ells es planteja com "la millor proposta ara per ara". La coalició, però, estaria oberta a forces com Entesa. En vista que els militants estan a favor de "la unitat del nacionalisme", el PSM "tindrà la porta oberta per parlar amb aquestes formacions polítiques, amb l'objectiu d'ajuntar l'espai nacionalista progressista".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente
Per Joan Ramis, fa mes de 13 anys
Aquestes converses són per compixar-se... Tanta baralla per quatre trists vots!
Valoració:0menosmas
Per del PSM de tota la vida, fa mes de 13 anys
O no va venir en Puigcercòs aquí perque sinó no vos treien a la foto?
A qui li feien les preguntes els periodistes? A Joan Lladó? Au, venga !!
Sou uns enlluernats per l'aire metropolità i cosmopolita que vos dona ERC.
Aquí sempre hi ha hagut PSM, lo demés son franquícies pels qui volen mamella sense pencar...
Parlau de responsabilitat i abandonau a mitjan legislatura sense tenir cap feina més important? Uns vagues arribistes sou tots plegats.
El pitjor de tot és què, com que estireu desenfeinats, no tindreu res més a fer que tocar els collons al PSM.
Deis que el nacionalisme ha minvat molt des del 95 i és cert. HA MINVAT D'ENÇÀ QUE HI SOU VOLTROS !!!
Posau-vos a fer feina de una puta vegada, trols dels collons !!
Valoració:2menosmas
Per Julià, fa mes de 13 anys
Pau: els d'ERC no "han vingut aquí", són d'aquí. ¿O és que creis que a Mallorca només hi pot haver partits regionalistes i estatals espanyols?
Valoració:-2menosmas
Per Pau, fa mes de 13 anys
Ja estan els enemics fent SPAM. Ja podeu enviar els comunicats a REAGRUPAMENT, a mem que vos diuen. O a les CUP. O a Soberania i Progrés. O a tots els que vos han vist els ullals.
Ja no vos basta ficar merders al principat, com per venir ara aquí a donar lliçons de "responsabilitat".
A PORGAR FUM, PODEU ANAR !!!
Valoració:29menosmas
Per Un del PSM, fa mes de 13 anys
Ara se deu pensar que son dos, perque jo l'he estat ajudant a posar manetes vermelles... ha ha ha... :D
Valoració:0menosmas
Per Militant del PSM, fa mes de 13 anys
A Xumeu:
Com pots veure, no hi ha arguments, només un individu que se posa a marcar manetes vermelles com si fossin molta de gent.
Valoració:32menosmas
Per Militant del PSM, fa mes de 13 anys
A Xumeu.
Millor ho teniu a Formentera, que vos coneixeu tots personalment.
A Mallorca, quan hi ha un grupet que vol destacar per damunt de la multitud, si no volen esperar a que se'ls hi valori la tasca feta, lo més fàcil per destacar és criticar als que fan feina i muntar un "partit" nou. Immediatament els mitjans de comunicació els hi posen el micròfon i els focus davant la cara, encantats de promoure la divisió i de obtenir titulars.
No puc ni imaginar lo fort que seria el PSM si no haguessin "inventat" lo de ERCilles i EnteSA (nom copiat del companys eivissencs). Tan sols te diré que una bona part de la feina que tenim és defensar-nos d'aquesta gent, sempre a l'aguait per tirar sal a les ferides.
Valoració:-35menosmas
Per xumeu, fa mes de 13 anys
Per a un observador distant, mh´o mirc des de Formentera, ´es fa molt difícil de comprendre aquesta desició del PSM, així com, la seva trajectòria d´aliances d´aquests darrers anys. A Formentera es creà Gent per Formentera, de bell nou, un tercer espai, "insularisme progresssista", si teniu necessitat d´etiquetes,. Un tercer espai, en definitiva, progressista, catalanista, proteccionista, etc. Ara són al cap davant del Consell. Calia deixar de banda els maximalismes de tot tipus .Per descomptat, no són la perfecció, però quin avenç !!!. El seu èxit: partit nou, sense hipoteques, i sense coalicions prèvies. I format per gent jove,
Valoració:1menosmas
Per ciutadà, fa mes de 13 anys
Tammateix la realitat posa tothom al seu lloc, els qui volen fer pinya i els que volen desunió. Salut i sort! Només esper que els qui pensin diferent dins el nou PSM puguin dissentir i així i tot sentir-se còmodes.
Valoració:1menosmas
Per Pau, fa mes de 13 anys
Anau errats quan parlau del PSM com si fos una persona o com si fossin només els dirigents triats per la militància. Quan el PSM ha decidit fer o no fer qualque cosa hem estat els militants els qui hem pres la decisió, al congrés o a l'assemblea.
Ningú va pegar cap potada al Crespí o al Sansó; perderen unes votacions i, en lloc d'acatar la decisió de la majoria, flastomaren contra tothom i partiren traient foc pels queixals. Tot un exemple de democràcia, intentar dividir un partit perque no t'han donat la raó.
Que vos pensàveu, que faríeu el que voldríeu sense debat ni votacions? Si és així, adéu per sempre.
ENTESOS?
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 8
Siguiente