algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El PP no vol que el Consell retalli un 15% els doblers dels grups polítics

Armengol retira la proposta a petició d'ells. Els populars perdrien 16.500€ i passarien a cobrar-ne 93.300 a l'any. En el mateix ple, havien qüestionat la despesa en Turisme

El PP s'oposà ahir que el Consell aprovàs en ple una proposta per retallar un 15% l'assignació econòmica que reben els grups polítics de la institució. La iniciativa, que no fa res més que aplicar la retallada pressupostària soferta per la majoria d'àrees de la institució, fou retirada per la presidenta, Francina Armengol (PSOE), a petició dels populars. Tot i que la resta l'acceptaven, ara s'intentarà consensuar, com és tradició en les qüestions d'aquest tipus.

Si s'hagués aprovat, el PP n'hauria estat el més perjudicat, perquè és el més nombrós. Hauria perdut 16.474 euros durant 2010 i en rebria 93.355 a l'any en lloc de 109.830. El PSOE en perdria 12.829 cada any, perquè passaria de cobrar-ne 85.531 a 72.701. El Bloc i UM en perdrien 6.998 cada un i passarien de 46.653 euros a l'any a 39.655. L'oposició del PP a la retallada es produí en el mateix ple en què els populars criticaren la despesa "innecessària" del departament insular de Turisme i demanaren que s'eliminàs aquesta àrea, perquè el Govern no n'ha transferit les competències i, segons ells, no ho farà abans de les eleccions. La majoria rebutjà la seva moció.

També qüestionaren la legalitat d'una part de la despesa del Consell, 11 milions gastats des de 2008 amb informes en contra d'Intervenció. I denunciaren que es fraccionen contractes. En la mateixa sessió, el representant d'Esquerra (integrada al Bloc), Joan Lladó, fou l'únic que s'abstingué en la votació d'una moció dels socialistes de suport a la presidència espanyola de la Unió Europea, que rebé l'aprovació de la resta. El Consell nomenà el cap definitiu de l'Agència Urbanística, el funcionari Vicenç Sureda, que no ha pogut accedir al càrrec fins que no ha acreditat el nivell C de català. També s'aprovaren l'entrada d'Algaida a l'Agència -és el 5è poble que s'hi incorpora- i la revisió a la baixa -per la davallada de l'IPC- del peatge a l'ombra de la carretera de Manacor.
Al ple no hi assistí el vicepresident, Toni Alemany (PSOE), convalescent d'una operació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.