algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

UM escollirà nou president el pròxim 25 de gener

Per unanimitat, rebutja fer un congrés extraordinari, com demanaven els de Palma, i deixarà que sigui el consell polític qui elegeixi el nou màxim responsable del partit

L'executiva d'Unió Mallorquina decidí ahir, per unanimitat, no fer un altre congrés extraordinari per triar-ne el nou president, després de la dimissió ara fa dues setmanes de Miquel Àngel Flaquer. Serà el Consell Polític -màxim òrgan del partit entre congressos- qui elegirà dia 25 el màxim responsable de la formació. Abans, l'executiva farà una proposta i, ara per ara, qui té més opcions per ocupar el càrrec és el diputat autonòmic Pep Melià.

En la reunió d'ahir, la direcció no discutí sobre noms i es limità a rebutjar de ple la petició que hores abans havia fet el comitè de Palma, controlat pels nadalistes, de fer un nou congrés extraordinari. Tot i que el consell polític de dia 25 encara podria forçar que se'n convocàs un, aquesta opció perd pes perquè els nadalistes no tenen cap representant ni a l'executiva ni al consell polític. Per rebutjar-lo, l'executiva d'UMargumentà que allò que cal ara és pacificar el partit i que no hi hagi més convulsions, com havien demanat la setmana passada els batles de la formació, que també exigiren una profunda renovació al capdavant.

Per tant, serà el consell polític qui triarà el nou president -i un altre membre de l'executiva en substitució del també dimitit Damià Nicolau- d'entre els més de 80 membres que té. De tots ells, però, qui té més opcions és el diputat Melià, un dels pocs que estaria disposat a assumir aquesta responsabilitat perquè pot compaginar el càrrec amb les seves ocupacions, no tindria d'altra prioritat política i no s'ha vist esquitat pels casos de corrupció que han afectat altres dirigents. La portaveu del partit, Cati Julve, en una situació similar, s'ha resistit fins ara a ser l'elegida.

No és l'única opció que sospesa UMperquè els munaristes preferirien mantenir com a president provisional Joan Monjo per tal d'evitar que un nou president es cremàs i farien un congrés extraordinari més endavant, que ja serviria per escollir els candidats electorals de la formació.

En qualsevol cas, la decisió és ara en mans del consell polític, que es reunirà dia 25. Abans, l'executiva en sondejarà els membres i, en funció d'aquests contactes, decidirà quina és la proposta que farà.•

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Mo, fa mes de 13 anys
Misatje a Juan Pons Buades

Tens moltisima reo, i que men dius den MONJO. Un mafios que alla a von va tot eu fa mal be.

Pens que tots els integrants de U.M. son com "en Patiño"
que a mí me va intentar atropellar amb lo seu coche el
passat 24 d´Octubre de 2008,tots els d´aquesta formació
me fan oï quan tenen "bichos de mala llet com aquest"
a dins el seu grup.

,
Valoració:0menosmas
Per oi, fa mes de 13 anys
Mensaje a Oiartzum.
No crees que ya es hora de cambiar y todos ser muy responsables en nuestros puestos de trabajo seamos enchufados o no, estamos cancerijando toda la sociedad con esta actitud, con lo cual te invito a cumplir con tus obligaciones y nunca entrar en estas formas de abusar de un trabajo por habertelo concedido un partido politico, Yo animaría a que se fuese muy estricto en todo, es deprimente ver como muchas personas no tienen trabajo y personas como tú estais undiendo la sociedad con esta actitud.
Valoració:-4menosmas
Per oiartzun, fa mes de 13 anys
Jo som un "enxufat" d´um i funcionari del consell que cobra la seva nòmina pertinent cada dia 28 religiosament ingressada per part d´administració al meu compte corrent i a mi ningú em controla, de si arrib prest o tard o sa feina de si hi vaig o no hi vaig de si he de fer aquella o d´altra tasca o masca, de manera que aquestes són les condicions que et posen al partit, mentre fassis feina pel mateix tant se lis enfot el que fassis al treball que ells t´han donat i com jo un parell de parell de dotzenes més, però que hi farem és el que hi ha no ? no ho diuen així ara? i els altres partit que vos creis que sa graten sa panxa, pot pensar, segur que fan això i moltes altres mangarrufes que no veim però que ho sabem de manera que qui no corr és perque no sap caminar.........
Valoració:-3menosmas
Per Per Juan Pons Buades, fa mes de 13 anys
I tu estàs malament? amb pareix que tu tens una discapacitat intel•lectual d'oï molt severa. I la discapacitat intel•lectual és un estat particular de funcionament que comença a la infància, es caracteritza per limitacions en la intel•ligència i en les conducta adaptativa, i és un reflex del nivell d'ajustament entre les capacitats de la persona i l'estructura i expectatives del seu entorn.

Cuidet molt i a fer bondeta. Això fa mal! mecatxis!
Valoració:0menosmas
Per Juan Pons Buades, fa mes de 13 anys
Pens que tots els integrants de U.M. son com "en Patiño"
que a mí me va intentar atropellar amb lo seu coche el
passat 24 d´Octubre de 2008,tots els d´aquesta formació
me fan oï quan tenen "bichos de mala llet com aquest"
a dins el seu grup.
Valoració:-9menosmas
Per Xoriguer, fa mes de 13 anys
Mare meva, el que li espera al nou president d'UM. No voldria estar en
la seva pell. Durarà menys que l'anterior i menys que el següent.
Valoració:5menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys
Si poguessim veure les IPs dels comentaris i dels vots quedaríem espentats de veure a què dediquen les hores feina els enxufats a EMAYA i a l'IMFOF. A Mallorca tots ens coneixem, Nadalistes amb sou nomerescut.
Valoració:-1menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Es militants de UM han de decidir si volen un partit que tengui com a meta sa independència de Mallorca.

Si es tractat de Sevilla (9-11-1729) se hagués aplicat, actualment Mallorca podria esser independent com Malta i Xipre.

Valoració:2menosmas
Per Siguem seriosos!!!, fa mes de 13 anys
Mentre no aconseguim crear un projecte compartit i sòlid entre tots els miliants d'UM, Unió Mallorquina no té futur. Ho dic tant per l'actual direcció accidental… com pels altres sectors, tothom i té part de responsabilitat en l'actual situació del partit.
Es cert que de vegades, hi han discussions mes fortes, perquè no tots esthem d'acord en les maneres de fer les cosses. Dintre d'UM, sempre hi hauran discussions, perquè no hi han dues persones iguals en el món.
Em de tenir en compte, que a UM, tots els militants, deben opinar. Però no hem de ser com els altres partits, no hi ha discussió, perquè ni tant sols us tenen en compte per a rés, només per pagar la quota.
S'ha de fer un nou Congrés i que només siguin els militants els qui podran exercir la responsabilitat de la tria de la direcció i l'estratègia futura d'UM, la seva tria afectarà radicalment el futur del partit.
Valoració:-4menosmas
Per makinet, fa mes de 13 anys
SE BUSCA O COMPRA:
1 profesional para presidir 1 partido político en baja forma, en UTE con constructoras, empresas de golf, hoteles y cementadoras de Mallorca, de ideas centradas (dinero), con casi toda la comisión ejecutiva i consejo político corrupto i/o imputado en asuntos criminales, com los votantes de base absolutamente desconcertados y divididos, con ansia fagocitadora, coeficiente intelectual: NO PROCEDE, depredador de la tierra, especialista en desequilibrar govebiernos, con motivación de no dar ni golpe y ganar la suma de dinero máxima en el mínimo tiempo. SUELDO: 60.000 € anuales, más comisiones de obra, pisos en especie gracias a pelotazos urbanísticos, cuotas de gasolineras, favores de los empresarios, pagas extra de MAM, etc.
ENVIAR INFORMES A:
Urbanitzadora Mallorquina S.A.
Carrer Sindicat del Crim, 21
07002 Palma
Telèfon +34 971 726 336
Fax: +34 971 728 116
Valoració:-22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente