algo de nubes
  • Màx: 19.48°
  • Mín: 13.93°
19°

El GOB demana a PSIB i Bloc que “no cedeixin al xantatge” d'UM sobre el territori

Segons el grup ecologista, 'els motius d'UM per trencar el pacte al Consell no tenen entitat suficient'

El grup ecologista GOB demana al Bloc per Mallorca i al PSIB que "no cedeixin al xantatge d'UM" en qüestions territorials en la nova negociació després de la ruptura del pacte de governabilitat per part de la formació mallorquina al si del Consell de Mallorca.

En un comunicat emès avui, el GOB cita entre aquestes qüestions territorials claus la comissió insular d'urbanisme, el Pla Territorial de Mallorca (PTM), el Pla Director Sectorial de Carreteres i el camp de Golf de Son Baco.

Els ecologistes recorden que fa mesos ja van reclamar al president del Govern, Francesc Antich, que es mantingués ferm en els temes de territori del pacte, quan UM reclamava la construcció del camp de golf de Son Baco, en el municipi de Campos, apel·lant "a la necessitat de dignificar la política".

"Els motius confesables d'UM per trencar el pacte en el Consell de Mallorca no tenen entitat suficient per justificar la decisió", recalca el GOB en la seva nota, en la qual exigeix un "compromís real amb la protecció del territori".

Segons el parer dels ecologistes, el problema és que UM defensa "interessos corporatius que amenacen el territori" i assenyala que un dels primers desencontres en el Consell de Mallorca va ser precisament quan la institució insular va acceptar un recurs del GOB contra la declaració d'interès general de Son Baco.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per C.A., fa mes de 14 anys
GOB=BONA VOLUTAT=MOLTA POLÍTITZACIÓ=POCA DOCUMENTACIÓ=DESINFORMACIÓ=DECEPCIÓ=DEFENSA PROJECTE ABSURDS I DEL DESTRUCCIÓ DEL TERRITORI.
Valoració:-6menosmas
Per tià, fa mes de 14 anys
És una gran irresponsabilitat política fer el tren de Llevant. Només hi ha una previsió de demanda de 500.000 passatgers. La més baixa de tot Mallorca.
És una gran irresponsabilitat política començar el tren sense tenir solucionat la connexió a Manacor.
És enriure-se'n a la cara dels que han demanat el tren per llevar aumasa, que els passegin de tren a tren en bus (aumasa) per dins Manacor.
És una irresponsabilitat i un delicte licitar les obres sense tenir la fermesa que es tendrà traspassat la totalitat del pressupost. De moment només hi ha 25 milions compromesos l'any 2010 per part del Govern de Madrid. Els altres 77 o més que fan falta no sabem d'on els treuran, perquè aquests 25 també han de ser per electrificar la línia d'Inca a Palma.
És un atemptat al territori construir 44 km de camins nous de reposició perquè pugui passar el tren per 30 km de vies velles.
Valoració:3menosmas
Per bou, fa mes de 14 anys
Som un propietari content. Tot i no creuren en aquests trens que aniran buits de passatgers, a mi personalment, m'és ben igual si destrueixen mallorca. De fet, si a mi me paguen unes terres que tammateix no hi puc fer res a preu d'expropiació mutiplicat per 3 ja em va bé.
També em va bé que em voltin la finca d'alambrada.
I també poden continuar fent trens i carreteres per tota la illa. Que s'urbanitzi tot i així les altres terres rústiques que vaig comprant a preu baix perquè ara no se poden construir, potser els meus nets les podran urbanitzar perquè tammateix mallorca estarà plena de trens, carreteres i autopistes. Llavors serà un bon moment per tornar a fer casos i pisos i més polígons industrials.
M'agraden aquests del PSM perquè són ben igualets que els del PP tot i que els hi costi acceptar-ho
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente