algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

El Bloc exigeix a Calvo que destitueixi els regidors d'UM

La batlessa no prendrà cap decisió fins que no es faci la reunió del Pacte, prevista la setmana que ve. No pot destituir Nadal, que no té responsabilitats de govern

114880
Cristina Cerdó, Aina Calvo i Eberhard Grosske, en un dels darrers plens municipals. | Miquel Àngel Canals - M.À Cañellas.

El Bloc dóna el Pacte per romput, segons explicà ahir el portaveu de la coalició a Cort, Eberhard Grosske. Partint d'aquí demanà a la batlessa, Aina Calvo, "que destitueixi els regidors d'UM que ocupen càrrecs executius", en referència a la regidora de Medi Ambient, Cristina Cerdó, i a l'edil d'Esports i Joventut, Baldomero Oliver. "Si jo fos batle, els destituiria avui i fa dies que els ho hauria fet saber", afegí. Segons Grosske, ja "s'ha acabat el temps" perquè UM demani la dimissió del portaveu a l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, i el suspengui de militància si no l'accepta. Despús-ahir, el consell polític d'UM es reuní per escollir un president nou, però no abordà la qüestió de Miquel Nadal a Cort. Això, pel Bloc, vol dir que els uemites han trencat el codi ètic acordat fa tot just fa dos mesos i, per tant, el Pacte.

A més, Grosske retragué a UM que en la trobada d'abans d'ahir no parlassin de Nadal però sí que trobassin temps per analitzar altres qüestions com "conflictes entre militants". Qualificà el consell polític de "decepció enorme". Després de la reunió de la direcció d'UM, en la qual es nomenà el nou president del partit, Josep Melià, Grosske creu que continuar esperant que la formació de centredreta exigeixi la dimissió de Nadal seria "una qüestió de fe" que "políticament ja no té sentit". De fet, fins i tot assegurà que seria com esperar un "miracle".

El Bloc no marxa

Eberhard Grosske (EU) va fer aquestes declaracions acompanyat dels altres regidors del Bloc, Nanda Ramon (PSM) i Magdalena Palou (Els Verds). Ramon declarà que el Bloc no volia abandonar Cort "per evitar a aquest país la vergonya col·lectiva que suposaria que l'única força política que no està implicada en cap cas de corrupció fos l'única que pagàs el preu de partir". La regidora es referia a les afirmacions de Julio Martínez (PP), que ja ha afirmat diverses vegades que, si tan incòmodes se senten Grosske i Calvo amb Nadal, haurien de dimitir, perquè l'edil d'UM els havia permès governar. Així mateix, Grosske digué que a Martínez li responia que no tenia cap problema per deixar la cadira a Cort però que "la guard perquè no hi tornin els lladres".

La batlessa no pot destituir Miquel Nadal, perquè no té cap càrrec executiu. Només ell pot deixar l'acte de regidor. La responsabilitat de portaveu d'UM a Cort, d'altra banda, la hi ha de retirar el partit. Per això Grosske, que admeté que ahir mateix havia parlat amb Calvo, demanà que es faci cessar Cerdó i Oliver, que sí que tenen responsabilitats de govern. Segons l'edil, els dos càrrecs d'UM "han donat suport" i a Nadal i "s'hi han solidaritzat".
D'acord amb el codi ètic afegit entre els acords del Pacte, els càrrecs polítics imputats per corrupció a qui un jutge imposi mesures cautelars han de dimitir. Si s'hi neguen, el seu partit els ha de suspendre de militància. Així, Miquel Àngel Flaquer, l'anterior president d'UM, dimití el mateix dia que li retiraren el passaport.

Amb tot, com que UM havia quedat sense president fins dilluns, esperaren. "Els altres partits del Pacte hem estat molt prudents", manifestà Grosske. "Hem estat en dos plens amb Nadal com si no hagués passat res", perquè "teníem l'expectativa del consell polític". Ara, en canvi, afirmà que ja no podien fer cap altre ple "ni cap acció de govern considerant Nadal part de la majoria". "I mentre els regidors d'UM donin suport al seu portaveu, tampoc no poden estar en l'àmbit de la majoria", indicà Grosske. El Bloc, doncs, espera que Calvo "mogui fitxa en la direcció correcta". Grosske assegurà que no es plantejava que no fos així, que això seria una possibilitat remota, un "accident còsmic". En qualsevol cas, ahir mateix publicà al seu blog que "si això passàs, és obvi que seríem nosaltres els qui hauríem de partir del govern municipal".

Calvo s'espera

De totes maneres, de moment, tot plegat queda congelat. Segons fonts municipals, Calvo no prendrà cap decisió respecte dels dos regidors d'UM amb càrrecs executius fins que no es reuneixi el Pacte. Els socialistes no tenen tanta pressa com la que demostrà ahir Eberhard Grosske, que ja ha llançat molts ultimàtums des que el jutge retirà el passaport a Miquel Nadal, ara fa més d'un mes. Ahir mateix, la secretària d'Organització del PSIB, Rosa Maria Alberdi, anuncià que la reunió de la comissió de seguiment del Pacte no es faria fins la setmana que ve i que seria allà on caldria "exigir a UM el compliment dels acords". Alberdi confia en la "responsabilitat" del nou president d'UM i creu que posarà "tot el seu interès" a aplicar el codi ètic a Miquel Nadal. Recordà que Josep Melià es comprometé dilluns a "recuperar la credibilitat política" i postil·là que si UM ho volia fer calia que complís el codi ètic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Verderol, fa mes de 13 anys
Aquests del PSOE no s'assabenten, no saben fer altra cosa que ficar-se amb Miguel Nadal, però van bé, d'aquesta manera com no fan res van perdent vots pel camí. No creen ocupació, no solucionen la crisi, retarden la edat de jubilació, ...
Doncs res que perdin el temps en dir el que tenen de fer UM i Miquel Nadal. Només queden 15 mesos per a les eleccions i no haureu fet res.
Veurem si us voten els vostres votants. PSOE ineptes!
Valoració:0menosmas
Per Andreu, fa mes de 13 anys
L'autèntica catàrsi serà realitat el dia què facem anàlisi seriosa de quin és el panorama present.Només sabent quin és el punt de partida serem capaços de redescobrir un marc de relacions socials equilibrat on el nepotisme sigui castigat no ja tan sols per lleis, sinó també per la societat, en lloc de tolerar-se en deteminats sectors.A major formació major consciència. S'ha perdut un temps d'or per establir prioritats.Les condicions actuals han de servir per planificar millor el model de Societat què volem.El model depredador/destructor de la identitat , del guany fàcil mitjançant l'especulació de cada pam de terra, sobreviurà com exemple execrable d'allò què mai no s´ha de fer a un territori limitat en recursos.Per això i molt més convé aturar l'espectacle denigrant d'un home forçant la voluntat de tot un poble a la recerca d'un horitzó encara més lliure.Nadal plega.Saps tornar a ca teva ?
Valoració:-1menosmas
Per Sineu, fa mes de 13 anys
S'acosten eleccions, cola de farsants. Feu OI! TOTS!
ABSTENCIÓ PER ACONSEGUIR UNA REGENERACIÓ DE TOTS AQUESTS APROFITATS QUE MOS GOVERNEN I ELS DE L'OPOSICIÓ.
Valoració:16menosmas
Per josepet, fa mes de 13 anys


Però a veure senyor administrador és pot escriure o no es pot escriure en majuscula? Jo no vos entenc. Aquest d'agermanat escriu en majuscula i voltros no dieu res. Voltros feu com els del codi etic unes lleis segons els continguts de les intervencions. El codi etic només és aplicable a UM no al PSIB, ni al Bloc i les vostres lleis només son aplicables a qui va en contra dels vostros partidaris (Melia). I ara que pensau que sabeu que está lligat a Morales, li donareu el mateix suport?
Valoració:1menosmas
Per Agermanat., fa mes de 13 anys
Molta mala lluna i gent destrempada hi ha aquí.Si UM no és capaç de contenir les sortides de tó Nadalenques mal favor farà a Palma si abans no s'ocupa de posar-hi disciplina en els seus càrrecs electes imputats per la Justícia.El PP es deu fregar les mans en veure aquest caos tan ben orquestrat a l'ombra d'un despatx.Si Melià no pren posicions sera destruït abans de traçar una idea de com vol Unió Mallorquina del futur.Pot acabar com la trista figura de Cristòfol Soler traït pels seus companys de militància.Qui se´n recorda ja ? I l'Esquerra un poquet de coherència i pujar el llistó.No hem d'administrar unicament la ruïna econòmica d'aquest País i després no voler utilitzar mitjans a l'abast per executar projectes en línia amb unes propostes pactades l'any 2007.Això no.El PP NO MEREIX TORNAR A GOVERNAR.Són d'una alegria a l'hora de NO VOLER EXERCIR CONTROL SOBRE DOBLERS PÚBLICS QUE NO SÓN SEUS, SINÓ DEL CONJUNT DELS CIUTADANS I CIUTADANES DE BALEARS. Continuau endavant i arribau a port. Qualsevol altra sortida seria contraproduent.Posau-hi ganes i energia.La necessitam per sortir-ne d'aquesta revenja de Nadal.
Valoració:0menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
1. Un jutge ès un funcionari, generalment posat per el PSOE.
2. Un regidor ès un càrrec elegit, i ha de donar comptes an els seus votants.
3. Aquest regidor de UM, se pot donar de baixa de UM, i posar-se d'acord amb els 14 regidors del PP, per esser batle de Palma.
4. Aquest codi ètic ès un doi.
Valoració:35menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 13 anys
I per què el Bloc no demana la dimissió Maria Antònia Munar?.
Valoració:-4menosmas
Per No flipis tant, fa mes de 13 anys
A un que flipa (again):

Lo den Nadal és intolerable, lo den Grosske insoportable. Si a UM no el volen fer dimitir, si ell està aferrat a la cadira, si el PSOE no fa res... què seria el més digne? Jo personalment sortiria de l'equip de govern, deixaria al PSOE en pilotes, governant amb els corruptes (cosa que ara està fent el Bloc). Però clar, estam parlant del Sr. Grosske, i d'un tipo com ell ja fa anys que no n'esper RES de bo.

"Donam el pacte per romput"... aquest Grosske s'hauria d'apuntar a fer comèdia amb madò Pereta, hombre!
Valoració:20menosmas
Per puput, fa mes de 13 anys
macer de la sala, alerta a no ferir-te un peu.
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
Algú ha vist aquest pacte? Algú sap on esta publicat? En Grosske podria posar una còpia al seu blog (signada evidentment)?
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente