algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

El terrorisme marca la cita

El rei i Zapatero es reuniren durant més d'una hora al palau de Marivent en la darrera trobada de l'estiu i hi analitzaren l'actualitat relacionada amb ETA. També hi tractaren de la crisi econòmica

38808
Ni el rei ni el president no feren cap declaració i es limitaren a posar per als mitjans gràfics. | DANI CARDONA

El terrorisme d'ETA fou una de les qüestions centrals que tractaren ahir al palau de Marivent, a Palma, el rei Joan Carles i el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la darrera trobada de l'estiu, l'única que han fet enguany a Mallorca. Potser perquè l'amenaça terrorista hi és present, sobretot després dels atemptats de Mallorca, les mesures de seguretat al voltant de la residència reial semblaven més fortes que altres anys. Amb agents als carrers i terrasses d'edificis propers, vehicles de la Policia i de la Guàrdia Civil a l'interior del recinte i, fins i tot, amb la presència d'una ambulància. El president del Govern arribà al palau acompanyat pel delegat del Govern, Ramon Socias, poc abans de les set i mitja del capvespre. El monarca l'esperava a la porta de l'edifici, somrient i amb barba d'uns quants dies. Es deixaren retratar i es reuniren durant més d'una hora. Junts comentaren l'actualitat política, sobretot la referent al terrorisme d'ETA, després de les accions de la banda a Mallorca i les darreres detencions i descobertes d'amagatalls de municions que s'han produït a França. Zapatero no venia a Mallorca des del 31 de juliol, quan assistí al funeral dels dos guàrdia civils assassinats per ETA a Palmanova. Una setmana abans, havia presidit a Ciutat un Consell de Ministres.

A banda d'ETA, el cap d'Estat i el de Govern també haurien parlat de la crisi econòmica i de la situació internacional. Ni el rei ni el president no feren cap declaració i es limitaren a posar per als mitjans gràfics. Aquest era el segon despatx de l'estiu, però a diferència dels altres anys, el primer no s'havia fet a Mallorca sinó a Madrid, perquè els reis han escurçat les vacances com a mostra d'austeritat davant la crisi. A les nou Zapatero es tornà a plantar a la porta del palau, però ara acompanyat de la seva dona, Sonsoles Espinosa. La reina protagonitzà l'anècdota de la jornada perquè durant uns minuts el rei i el matrimoni Zapatero l'hagueren d'esperar a les portes de l'edifici per fer-se la foto junts. La reina, enlluernada pels flaixos, demanà als periodistes que deixassin veure els seus rostres entre la fosca. Sorprengué amb un brusa i pantalons de seda estampats i sabata oberta. Sonsoles Espinosa vestia una camisola i una falda de punts vaporosa i lluïa sabata plana. El rei duia americana i pantalons grisos perla amb camisa rosa i corbata blava. El vestit de Zapatero era negre, amb camisa blanca i corbata de ratlles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per pla, fa mes de 14 anys
Sí, i ell estalvia no afaitant-se.
Valoració:0menosmas
Per Capsigrany, fa mes de 14 anys
La Sofia fa molta planta amb aquest vestit fet de les cortines del bany...tot sigui per estalviar en temps de crisi, ho veis que no teniu raó quant la criticau???
Valoració:4menosmas
Per pla, fa mes de 14 anys
I aquest tiberi especial de crisi qui el paga?

La notícia diu E.P. Deu ser de l'agència espanyola Europa Press, on molt probablement fan servir un traductor automàtic de distància mínima a l'espanyol, ben igual que el de El Periódico.
Valoració:6menosmas
Per Jaume, fa mes de 14 anys
¿Quan hi haurà un jutge que imputi els redactors i el correctors del Diari de Balears per la quantitat de barbaritats gramaticals i ortogràfiques que contenen els textos que s'hi publiquen?
Valoració:7menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 14 anys
Bona apreciació ortogràfica. No en fan tantes com IB3, però déu n'hi do. I dò el rei, m'han contat, els donarà pa amb oli amb alls tendres, per sopar, que ha plantat ell mateix a un hortet del seu modest palau. M'han dit que el rei està tan content d'haver salvat la democràcia al 23-f que des d'aleshores dorm tranquil als seus luxosos palaus, o navega tranquil amb els seus luxosos iots, avions o cotxes, i menja tranquil les delícies de la cuina de palau, sense passar pena pels milers i milers de famílies que es moren de fam o no tenen sostre. Sempre m'he demanat com pot un home tan magnànim i al qual "li devem tant" viure dins tan de luxe i no saber-li greu?
Valoració:13menosmas
Per Joan, fa mes de 14 anys
El Rei no "reb a" Zapatero sinó "rep" Zapatero, sense "a".
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente