lluvia ligera
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

“El PP és un partit honrat”

Estaràs nega un finançament irregular i defensa la presumpció d'innocència. Diu que no anà mai a reunions del Palma Arena ni donà cap instrucció. Recorda que era una aposta de Matas

38868
Rosa Estaràs i Guillem Estarellas, ahir a la seu del PP. | Ferran Aguiló - J.T.

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, defensà ahir que el seu és un "partit honrat" i negà "taxativament" que s'hagi finançat de manera irregular, tal com s'investiga judicialment en el cas Palma Arena. Però no defensà just el seu partit: també es defensà a si mateixa quan afirmà que no assistí "mai" a cap reunió en la qual es parlàs del Palma Arena ni donà "cap instrucció" sobre la qüestió. Recordà que era una aposta de l'expresident Jaume Matas, però evità pronunciar-se sobre si n'hauria de donar explicacions.

Acompanyada pel secretari general, Guillem Estarellas, la popular comparegué arran de la imputació de sis exalts càrrecs més del PP en la causa que investiga la suposada corrupció originada amb la construcció del velòdrom, que costà el doble del previst. "És millor tenir-lo -el Palma Arena- que no tenir-lo", digué.

"No hi ha hagut en cap cas cap finançament irregular del partit", indicà la presidenta del PP, que recalcà que els comptes del partit són "transparents" i que la seva formació combat "la corrupció en majúscules". També negà que el PPencarregàs la reforma de la seva seu als mateixos arquitectes del Palma Arena, els germans García Ruiz, imputats en el cas, perquè segons ella es comprà la seu ja reformada i just hi feren una "direcció d'obra puntual". "Està tot en regla i en ordre", afirmà.

La popular justificà que en temps del PP es fessin contractes menors -de menys de 12.000 € i que no requereixen concurs públic-, però evità parlar de fraccionament respecte d'un mateix proveïdor, actuació investigada en el cas. Recalcà que la dels contractes menors és una pràctica habitual de totes les administracions i anuncià que el PP demanarà tots els contractes del Pacte d'ara i de l'anterior legislatura en què governà i, quan en detecti un, exigirà a la Fiscalia que també l'investigui.

Estaràs tornà a criticar "judicis paral·lels" i la "vexació" dels detinguts i defensà la presumpció d'innocència dels imputats. Però, a diferència de la compareixença anterior, aplaudí la investigació, reclamà que arribi fins al final i demanà a la Justícia que caigui amb el seu pes sobre qui infringí la llei.

"Tots els qui no facin allò que toca han d'estar fora" del partit, apuntà Estaràs, però abans d'expulsar-los el PP vol tenir "la certesa que han transgredit la llei". Fonts populars recordaren que els imputats Pepote Ballester i Jorge Moisés, tot i ser-ne exalts càrrecs seus, no tenen carnet del PP.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente
Per marçal, fa mes de 14 anys
Moltes gràcies Rosa, ara me qued mes tranquil sapiguent que el PP es un partit honrat. m'has convinçut.
Valoració:-1menosmas
Per QUIN RIURE, fa mes de 14 anys
"El PP és un partit honrat": JAJAJAJAJAJAJA
Valoració:5menosmas
Per Colep, fa mes de 14 anys
Estudiantet, quantes assignatures has suspès enguany? quants cursos has repetit durant la teva vida? amb aquests comentaris i aquest nivell de redacció se nota que vas justet... o no?
Valoració:0menosmas
Per Xiulet, fa mes de 14 anys
Sembla un bon al·lot. Fins i tot du a sa ma dreta uns cordillets com l'Ànsar l'Humil!
Valoració:1menosmas
Per Xiulet, fa mes de 14 anys
En Berlusconi és un sant, comparat amb tota aquesta gent!
Valoració:2menosmas
Per Jaumet del Pèl, fa mes de 14 anys
JA, JA, JA!
Valoració:2menosmas
Per Tur, fa mes de 14 anys
Ja, ja, ja, ja.....
Valoració:3menosmas
Per JBbs, fa mes de 14 anys
L'estudiantet deu tenir les mans brutes, no ho veis? Per això justifica tant els lladres del PP.
Valoració:-3menosmas
Per Bep, fa mes de 14 anys
Pegant a una altra banda, aquest "Estudiantet" i la seva manera peculiar d'escriure (quan vol no fa cap falta) no fa com a olor de "troll" infiltrat?
Valoració:2menosmas
Per Bep, fa mes de 14 anys
Ai Déu meu que hem de sentir!!

Tan honrats con "Don Sebastián" que regalava un porc a les monges i quan el tenien obrat els robava la perxada.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 6
Siguiente