algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

El Govern cerca una alternativa al decret per continuar Son Espases

L'Executiu tenia descartada aquesta mesura legislativa abans de conèixer la resolució del Suprem i treballa en una altra fórmula “complicada” per no aturar les obres, que podria ser acceptada pel Bloc

El Govern treballa en una alternativa que li permeti continuar les obres de l'hospital de Son Espases si les distintes resolucions judicials contràries acaben dictaminant la suspensió cautelar de les llicències atorgades, però aquesta no implicaria l'aprovació d'un decret llei, un recurs que el mateix president Antich assenyalà el mes de juny passat, quan el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) inicià el procediment per fer efectiva la nul·litat de la requalificació dels terrenys on es construeix el centre hospitalari. L'Executiu autonòmic tenia descartada l'opció del decret llei abans de conèixer el nou acte del Tribunal Suprem, fet públic dimarts, que desestima la seva sol·licitud de nul·litat contra la sentència del mateix tribunal que ordenava la suspensió cautelar de la modificació del planejament urbanístic de Palma que permeté la construcció de l'hospital. El decret llei deixaria que es fes ara la mateixa modificació per via legislativa d'urgència, com ja s'ha fet servir per accelerar la construcció de l'hospital d'Eivissa.

En qualsevol cas, es tractaria d'una mesura controvertida perquè l'Executiu aprovaria una norma just per evitar l'aplicació d'una sentència judicial. Així, fonts del Pacte assenyalen que s'està treballant en una altra alternativa que s'admet que seria "complicada" de dur a terme però que podria ser acceptada pel Bloc, que fins ara insisteix que donarà suport a l'aprovació d'un decret llei. Ahir mateix, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, manifestà que el seu grup entén que "no seria correcte políticament" tirar endavant "una llei a posta per botar-se una sentència o un acte judicial". Barceló considerà que l'actual situació judicial entorn de Son Espases "ens dóna la raó als que defensàrem que Son Espases no era una bona ubicació per molts de motius". "El PSOE va voler continuar-hi les obres amb la nostra oposició" , afegí, "i ara no podem votar un decret llei". Per la seva banda, la batlessa de Palma, Aina Calvo, digué ahir que "s'ha de respectar i acatar" la decisió del Tribunal Suprem, però advertí que l'Ajuntament encara no ha rebut cap sol·licitud de documentació en relació al cas, tot i que assegurà que no té "cap dubte" que acabaran arribant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Desobediència civil, fa mes de 13 anys
Quina pandilla de xorimangantes. Si se passen les decissions judicials pel forro, qualsevol ciutadà estarà legitimat per abstenir-se de pagar imposts a les institucions.
Valoració:0menosmas
Per Carmen, fa mes de 13 anys
Caterina tu has puesto por primera vez la cruz a la iglesia y nosotros por primera vez la hemos quitado.
La iglesia decepciona, tiene mucho patrimonio y bienes y no los comparte con los necesitados, miremos hacia el vaticano en Roma ; y en Palma LaReal porqué dejó construir chalets. urbanizaciones Riscal, y no defendió los mismos bienes patrimoniales?
No compares Palma Arenas con el hospital, va la vida de los ciudadanos y tal vez de algunos que se oponen a su terminio.
Deja a los partidos en paz y que se pida esplicaciones a quien se ha llnado los bolsillos ¿ Vale ? Que tengas un buen dia Carmen
Valoració:-1menosmas
Per Caterina V-Marquès, fa mes de 13 anys
Afer Son Espases: Quina vergonya! El PSOE compinxat amb el PP i els del bloc muts i a la gàbia, no fos cosa que perdessin les cadires.
Som agnòstica, però (per primera vegada en ma vida), he posat la creu a l'església catòlica en la meva declaració de renda. Ha estat la manera d'expressar el meu agraïment als Missioners dels Sagrats Cors per haver defensat un bé patrimonial únic: L'antic monestir cistercenc de La Real.
Si la fiscalia anticorrupció és independent probablement l'afer Son Espases serà similar al Palma Arena.
Aquesta vegada no només hi serà el PP sinó també els seus còmplices (PSOE, BLOC, UM).
Valoració:5menosmas
Per Carmen Nuñez, fa mes de 13 anys
A la Sra, Calvo y al jefe de disciplina urbanistica que tanto apoyan la legalización y desean que se cumpla la ley y la acaten, les recuerdo que ellos fueron los que no acataron la orden de demolición ,de una obertura de puerta nueva en un rellano de una comunidad donde esistia una por planta y a la Sra se le ocurrió abrir otra habiendosele denegado el permiso.Sucedió en el 2003 se denunció y le dieron orden de demolición, incluso con una carta de Ud Sra Calvo ordenando si no ,demoler por el ayuntamiento. Al final no se ha demolido, si queria ,tenia que coger un abogado según su directora de disciplina.¿ QUIEN INFRINGE LA LEY? Carmen
Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
Curiós que aquesta notícia no estigui avui a la portada...
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente