nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
20°

Els nadalistes s'exclouen de la nova direcció

Els delegats de Nadal al congrés d'UM acorden no ser a l'executiva ni al consell polític, però votaran Flaquer

38230
Miquel Nadal abandona, amb els seus, la seu d'UM. | Miquel Àngel Canals - M.A.C.

El fins fa poc president d'Unió Mallorquina, Miquel Nadal, i els dos membres del seu sector que formen part de la gestora que ara dirigeix el partit, Cristina Cerdó i Antoni Moragues, no entraran en el futur consell polític de la formació -màxim òrgan entre congressos. Cerdó i Moragues tampoc no figuraran en la nova direcció elegida en el congrés extraordinari d'aquest cap de setmana. De fet, cap nadalista no serà ni a l'executiva ni al consell polític que surti del congés. Això decidiren ahir en una reunió, en la qual estaven convocats els 63 compromissaris triats a Palma per al pròxim congrés que són afins a Nadal i 12 compromissaris més no electes que li donen suport. Amb tot, també acordaren que votaran l'actual president transitori, Miquel Àngel Flaquer, perquè continuï presidint del partit.

Els ‘nadalistes' justifiquen la decisió per les "constants ofenses" que ha rebut el seu líder, Miquel Nadal, d'una part de la direcció del partit. Aquestes anirien des del moviment per fer-lo dimitir de president a la presentació d'una candidatura que ells consideren "anti Nadal" per a l'elecció dels compromissaris de Palma. Tot i això, el detonant ha estat la resolució de membres de l'actual direcció de "vetar" l'entrada d'un nadalista al futur consell polític. Es tracta d'Enric Molina, un director general de l'Ajuntament de Palma que els munaristes consideren un "extern" al partit.

Tot plegat ha fet que els nadalistes optin per no situar cap dels aproximadament 17 membres que els pertoquen en el futur consell polític d'UM ni designar els dos membres de l'executiva que tenien assignats. Asseguren que continuaran fent feina per a UM a Palma i que en el congrés d'Artà donaran suport a Miquel Àngel Flaquer com a president. De fet, alguns d'ells l'han avalat perquè ho pugui ser. La gestora que dirigeix Miquel Àngel Flaquer té previst reunir-se avui per valorar la situació i actuar per intentar reconduir-la. Si no convencen els nadalistes, intentaran situar gent de Ciutat amb trajectòria a UM en els òrgans de direcció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Volverán las oscuras golondrinas, fa mes de 14 anys
No conviene olvidar que Nadal ha sido masacrado durante semanas por sus compañeros de partido. Primero se le obligó a convocar un congreso extraordinario, luego cambiaron el reglamento para rebajar su poder en el congreso de Artà, y como guinda se incluye en la ejecutiva al que los afines de Nadal llaman el "traidor". Es decir, a Mateu Cañellas, alguien que es lo que es en política gracias a Nadal. El último episodio tampoco fue muy favorable a Nadal. Se montó una lista alternativa para saber qué apoyos tenía el ex presidente de UM. Los que no querían a Nadal, los que hablaban incluso de echarle del partido, de destituirle como conseller de Turisme, son los que ahora están molestos de que ni el ex presidente de UM ni ninguno de sus dirigentes más afines formen parte de la ejecutiva y del Consell Polític. El culpable de lo que ha pasado en UM no es Flaquer, pero desgraciadamente él pagará las consecuencias. Así es la política.
Valoració:4menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 14 anys
Per desgràcia, la traïció, la mentida, la cobdícia, l'avarícia i l'egoisme, es un problema que ve de sèrie (per defecte) al ésser humà des de el dia dels nostre naixement...es genètic.

Amb tot això, jo encara soc dels que hi penso que al món encara es possible de que hi hagin bones persones (ens tornem bons en algunes etapes de la nostra vida i alguns just abans de morir...) i també n'hi ha de gent que de veritat es preocupa o s'estima a altre gent i creu en una societat millor i que un mon millor es possible...al menys a la imaginació de algunes persones.

ADÉU i SALUT per a TOTHOM, i no us hi empipeu si algú s'ha sentit ofès, perquè estem tots inclosos a la mateixa olla, i el primer ofès hi segut jo mateix, però per desgràcia o no, així es la vida, la vida que no em escollit però que tenim que patir...i si no TEMPS al TEMPS...
Valoració:4menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 14 anys
Aquests dies, amb el lamentable espectacle de lluita pel poder -pur i dur, pur i simple- que evidencien els exponents mediàtics d'UM, se m'evidencia més que mai. Els fets d'ara confirmen les pitjors perspectives. El lamentable, penós i vergonyós espectacle de lluita desbridada pel poder, ens situen en la realitat a tothom, crèduls, incrèduls, bonafès, romàntics, amics i enemics. UM és un partit igual que els altres, amb l'afegitó trist de ser el més nouvingut a la misèria. O sigui, no és una eina adequada per transformar la realitat ni per liderar un procés de país.
Un congrés no és una simple lluita pel poder, és una dinàmica de xarxes socials transversals i transformadores que canvien la lògica del partir i els seus autonomismes sotmesos. En aquest procés es pot plantejar la diversitat de sensibilitats i models, però mai en la competència amb el mateix. Un terreny només apte per als corruptes, els escaladors i els traïdors.
Valoració:7menosmas
Per UN D'UM, fa mes de 14 anys
Som d'UM i no vull que els meus representants en el Consell Polític ni a l'Executiva siguin del perfil del sr. Enric Molina (Dic senyor perquè soc educat). Aquests són òrgans seriosos en el que estem tots representants.
Miquel com has pogut emprar aquesta excusa, amb aquest senyor, que és un oportunista, "cambiachaquetas", manipulador (una paparra). I tots aquests personatges mos divideixen. Els electors no mos ho perdonaran.
Valoració:31menosmas
Per PERE, fa mes de 14 anys
Esteis segurs de no voler estar dins la nova direcció? Què preteniu amb tot això? Que en Flaquer torni enrera, que un sector se separi?
Aqui què té més força, els vostres interessos o UM? Mirau qui teniu al costat, no sempre el que defenseu és el millor basta veure aquest personatge vetat.
Valoració:5menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 14 anys
Crec que fora de qui mani al partit, el debat es ideològic. Unió Mallorquina. No es el partit de na Munar,Morales,…, i tenen tot el dret a no ser-ho, es un partit nacionalista, liberal i de centro, ja que es refereix a una forma de govern, que no pot ser una altra. UM es trobara amb un conflicte com el d'altres partits nacionalistes o independentistes: sovint es incompatible el seu objectiu principal amb la ideologia de dretes, esquerres o …, ja que no acaba d'encaixar en cap d'elles, i sobretot no encaixa en la gestió de la realitat actual, en el govern. La crisi es tancarà quan es defineixi una ideologia clara i única per a tot el partit, ja que actualment les sensibilitats son tan diferents que conformen ideologies diferents. Com en el cas de la dreta espanyola, el gran problema es que això els convertiria en un partit petit. Per tant han d'escollir entre un partit cohesionat mes petit, o aglutinar tots els nacionalismes d'esquerra a dreta, en una crisi constant i infinita.
Valoració:13menosmas
Per jordi, fa mes de 14 anys
Qui es aquesta famella tan bòna que a la foto va darrera en Nadal?
Valoració:-6menosmas
Per JORDI MAYOL MAYOL, fa mes de 14 anys
N´Enric Molina...
aquest senyor és un personatge que ha estat repudiat de tots els partits polítics, veïnals, la pymen, és un individu que més val estar lluny de l', així que Miquel Nadal com diu el refran recolliràs el que sembres, i et digues amb qui vas i et dire qui ets
Valoració:31menosmas
Per Tanmateix, fa mes de 14 anys
Fa molt de temps que, per jo, els d'UM han perdut la credibilitat: soborns, màfies, imputats, etc., i amb això ja se comencen a semblar a la majoria de PPeros que tenim per aquí. I amb això, i amb la trajectòria d'oportunismes del passat, d'aliar-se amb qui sigui per tal de governar, i no pel bé de Mallorca, me fa pensar que se mereixen totes les desacreditacions del món. Si en sabessin, haurien pogut actuar de manera infinitament més intel·ligent, com fa CIU a Catalunya. Però els d'UM no en saben, o són molt "vius" i han jugat a l'oportunisme. Idò ara pagau, i esper que a les pròximes eleccions no vos mengeu ni un "rosco". I ara, que n'he quedat ben descansat, ja me podeu posar blau (o vermell, o verd).
Valoració:10menosmas
Per El congrés es tancarà en fals, fa mes de 14 anys
A veure, si una part altament significativa dels compromissaris està decidit, en el proper congrés del 11 de juliol, a votar en blanc, a abstenir-se o, simplement, a no votar al candidat Miquel Àngel Flaquer és perquè es mostra inquiet,o preocupat, o decebut, o contrariat, o traicionat, o enganat, o… ; és perquè “els volen fer pagar” la seva política de submissió a l'enemic, perquè són justament vostès (MUNAR's i cia) “els culpables” d'aquesta situació. I per això aquest congrés es tancarà en fals i petarà per algun costat, és clar.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente