algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Antich no té la xifra a vuit dies de tancar el nou finançament

El president afirma que negociarà fins al darrer moment amb Madrid i “esgotarà tots els esforços” per aconseguir la millora

38270
Antich i Calvo ahir al matí. | Ferran Aguiló - J.T.

El president del Govern, Francesc Antich, reconegué ahir que encara no té la xifra del nou finançament que correspondrà a Balears quan, teòricament, queden vuit dies per tancar les negociacions amb l'Executiu central. El cap del Govern digué que negociarà el nou sistema fins al darrer moment i que es manté la data del 15 de juliol per tancar el sistema. No obstant això, afegí que Madrid encara no l'ha cridat per una darrera ronda de reunions.
"El Govern fa allò que ha de fer, negociar fins al darrer moment per aconseguir el millor finançament", afirmà el president, qui recalcà que "esgotarà el màxim d'esforços per la negociació final".

Amb tot això, Antich advertí que "encara no hi ha res tancat i que fins al darrer moment no se sabrà quants doblers es destinaran a millorar el sistema de finançament". De moment, "és difícil pronunciar-se sobre una xifra aproximada". En aquest sentit, recordà que fins que no es conegui l'aportació addicional de l'Estat no se sabrà la quantitat que toca a les Balears. El president aprofità que es complien dos anys de la seva arribada al Govern per fer un "balanç positiu" de la primera meitat del mandat. "Hem hagut de fer un esforç per vèncer elements que hem trobat pel camí, com la greu situació econòmica que afecta les Illes i tot el món". Antich defensà que el Govern "està complint els objectius proposats" i destacà la millora d'inversions estatals i la política de concertació amb empresaris i sindicats per "empènyer un model econòmic més competitiu i cohesionador".

Més de 50.000 palmesans evitaran tràmits al padró

El president del Govern, Francesc Antich, i la batlessa de Palma, Aina Calvo, signaren ahir un conveni pel qual l'Administració autonòmica tindrà accés a la base de dades del padró municipal de Palma i podrà disposar d'informació en els procediments administratius. L'acord, que no té gairebé cap cost econòmic, beneficiarà a uns 52.500 ciutadans de Palma, que són els que l'any passat van haver de fer coes per obtenir el volant d'empadronament, fins ahir un requisit a moltes tramitacions administratives del Govern. A partir d'ara, ja no serà necessari perquè l'Administració autonòmica podrà comprovar directament si la persona que fa els tràmits està empadronada a Palma.

Fins ara, aquest document d'empadronament es reclamava, per exemple, a l'hora d'escolaritzar els fills, per demanar els ajuts de la Dependència, per aconseguir ajuts en matèria d'habitatge i per fer la targeta sanitària. L'acord permetrà que es deixin d'emetre per part de l'Ajuntament un 32 per cent dels volants patronals que s'emeten cada any. El president del Govern, Francesc Antich, avançà que en el futur l'acord es podria fer extensiu a la resta de municipis de Balears a través de la Federació de municipis.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tanmateix, fa mes de 14 anys
És molt fàcil d'obtenir aquesta xifra: ha de ser IGUAL a tot lo que hem pagat de tributs i que se n'han anat cap a Madrid. Simplement, TOT lo que hem pagat ha de tornar, que ara som noltros que necessitam "solidaritat", però cap a noltros.
Quina pena que fa el "nostro" president: a Madrid el "torearan" com voldran.
Ah! I ja veureu perquè l'administració té tant d'interès per accedir a bases de dades. ja ho veureu, quan la conselleria d'Hisenda comenci a fer-les servir per encalçar a la gent. Lladres!
Valoració:1menosmas
Per Adéu estat dels espanyols, fa mes de 14 anys
Si no la té a vuit dies d'acabar, és pitjor polític del que em pensava (i no era gaire).
i tant, que la té, però ho allargarà tant com pugui fins qu eno quedi més remei.
Aleshores ens contaran la rondalla que han lluitat fins el final, que són uns herois perquè els han tret uns euros més dels que els volien donar, etc.

Res, que ens quedam tots amb un pam de nassos.
Una alta legislatura serà, no, senyor Antich?

Amb el PP ja saps que no hi pots confiar, però aquests PSeudo Socialistes són molt pitjor: fan creure la gent, els donen il·lusions, i llavors tot per terra i mil excuses.

PSeudo Socialistes Espanyols, sou un altre motiu per a fer-nos independents d'un estat ple de polítics que juga amb el pobe i els obrers com si fossin ramat que no té importància.
Deuen pensar que no tenim memòria. Idò que s'espabilin, perquè a les properes eleccions ni ZP ni històries. I els que fan d'espectadors, és a dir, ERC i PSM, que s'espabilin també, perquè el poble està fins els collons de les seves collonades i enemistats personals.
Collons, és que com surti la CUP a Mallorca, encara faré un pensment, ni que sigui per dignitat.

Prou d'enganar! Que vos pensau, que aquí tothom mama d'un cossiol??
Valoració:8menosmas
Per ANTISERBI, fa mes de 14 anys
pobre inocent, si pensa que madrid el trucarà. en realitat n'Antiguo està esperant al igual que el país valencià a veure quines passes fa el principat de catalunya. I després demanar com a mínim el mateix. DÉU N'HI DO
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente