algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

Flaquer fa l'equip que volia a UM

Recupera munaristes, com Nicolau, nou número dos d'una gestora que aglutina totes les sensibilitats. La direcció, que ha de ser ratificada en el congrés, s'ampliarà ocasionalment amb Nadal i Grimalt

37910
La nova direcció d'UM, amb Flaquer al capdavant.
| Ferran Aguiló - Pere Bota

El president provisional d'Unió Mallorquina, Miquel Àngel Flaquer, ja té l'equip que volia per dirigir el partit. Així ho reconegué ell mateix ahir, després que la nova gestora rebés l'aval -sense votació- del consell polític. La direcció, igual que Flaquer, haurà de ser ratificada en el congrés extraordinari de l'11 de juliol i serà llavors quan es convertiran en el president i la nova executiva. L'equip, que, segons Flaquer, pot dur UM "a l'èxit" i que ha de fer que la formació torni a ser "feliç", s'ha fet sense "pressions" ni "imposicions", aglutina totes les sensibilitats i els munaristes hi tenen un pes específic. De fet, qui fou el darrer secretari de Maria Antònia Munar, Damià Nicolau, torna ara a ocupar aquest càrrec.

Però entre els 11 membres de la direcció encara hi ha un altre destacat munarista, l'exconseller de Turisme Francesc Buils. A banda d'aquests, repeteixen en l'executiva Cati Julve i Guillem Ginard, que, com Flaquer, s'havien mantingut més o menys al marge de les pugnes internes. També repeteixen dos dels principals dirigents del sector nord, Miquel Ferrer i Joan Cerdà; com també la nadalista Cristina Cerdó, i el conseller d'Esports, Mateu Cañellas, fins fa poc nadalista i ara hi està enfrontat. Són nous a la direcció, el munarista Joan Monjo i el nadalista Antoni Moragues. Tots, excepte Flaquer i Nicolau, seran vocals i aniran assumint responsabilitats concretes. La direcció no tindrà vicepresidències i es podrà ampliar amb la presència dels consellers d'UM si s'han de tractar qüestions de les seves àrees de gestió. Així, els dos dirigents del partit que s'haurien pogut enfrontar, Miquel Nadal i Miquel Àngel Grimalt, formaran part ocasionalment de la direcció.

De moment, ni l'un ni l'altre formen part del consell polític perquè, en dimitir de l'executiva, hi perderen la plaça, però és previsible que hi tornin després del congrés extraordinari. Ahir, gairebé la meitat de l'anterior direcció, que dimití la setmana passada, no acudí al consell polític, on es presentaren els seus substituts. Faltaren Bernat Bauçà, Rafel Gili, Joan Ferrà, Margalida Miquel, Pep Melià i Miquel Àngel Grimalt. La majoria eren crítics i just alguns excusaren la seva absència.

Cita amb Antich per Son Baco
Això no impedí que la nova direcció començàs a treballar ahir. Flaquer afirmà que ja s'havia posat en contacte amb la resta de líders polítics i anuncià la intenció de reunir-se amb el president Antich per tractar la polèmica de Son Baco, que "no està tancada".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per ull clínic, fa mes de 14 anys
Qualsevol nacionalista no espanyol entèn que fa falta que UM funcioni bé. Els comentaris destructius són de gent ressentida o interessada.
Endavant UM. Amb bona pipella!
Valoració:0menosmas
Per Elisabet, fa mes de 14 anys
Home, en Flaquer sembla ser un home seriós i treballador. La decisió és encertada. Ara bé, tenc per mi això no bastarà. Dins un UM hi ha el que s'ha volgut que hi hagi: molta gent a l'espera d'avantatges personals (càrrecs i doblers) i poca gent disposada a fer feina de país i de futur.
Valoració:6menosmas
Per Canviem perquè tot continui igual, fa mes de 14 anys
Aquesta renovació cosmètica de l'Executiva (canviem perquè tot continui igual) pot ser satisfactòria per una bona part de militància, possiblement fins i tot majoritària. Però ens demanem si serà satisfactòria, que ja fa massa anys demana un partit amb capacitat per a liderar un veritable projecte de país. En qualsevol cas, el Congres del 11 de juliol es tancarà “en fals”, sigui quina sigui la candidatura escollida, si no es porta a terme un debat en profunditat sobre projecte i sobre lideratge.
Valoració:0menosmas
Per cremantdièsel, fa mes de 14 anys
Los mismos perros con distintos collares, que deia aquell. Prou UM, falsos nacionalistes mallorquins.
Valoració:-7menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 14 anys
Tot canvia perquè tot continuï igual. Malgrat haver-hi noves persones, que tant de bo a la llarga aportin noves idees, els intervinguts segueixen sent sempre els mateixos, amb la mateixa apel·lció a ideals de forma genèrica, però mai baixant al terreny de la concreció.
Resulta sorprenent, o potser no perquè és el que sempre passa, que l´autocrítica del funcionament de partit la facin els que porten decennis vivint del mateix, sense adonar-se que tots ells, segurament també tots nosaltres, coadjuvem a mantenir un univers polític paral·lel al social i amb un funcionament la major part de les vegades contrari als valors suposadament defensats. És una autocrítica que mai concreta cap patologia ni proposa cap mesura de canvi. Que reclama major implicació i relació amb la societat civil però se n´allunya amb cada acte i amb cada paraula.
Llàstima també que les noves generacions amb responsabilitat siguin clons de les anteriors, que els nous aires de llibertat, humanisme i humanitarisme, que mal aprofitats acabaran en individualisme, no penetrin en els partits polítics, llàstima que tot canviï perquè tot quedi igual.
Valoració:-3menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 14 anys
A la nova Executiva d'UM hi ha una persona, que no suporta que li portin la contrària. Es torna boja si algú ho fa. Es una persona gelosa, que crucifica i maltracta la gent. Es una persona confosa en tot el que es pugui estar confós a la vida. Es una persona amargada que l'únic que sap fer és amargar els altres. Però ho fa des del cinisme, des de les bones cares. Ell va de guai, de progre, de bon amig i és un "traïdor" amb als seus.

Es molt dur descobrir que la gent dolenta sap fer una bona cara. Que la gent dolenta té clara quina és la moral bona i que quan li fan una ofensa sap entendre on és el bé i on és el mal. Es molt dur descobrir la doble moral de la gent dolenta. Es molt dur descobrir que hi ha, de fet, gent dolenta.

I això petarà per algun costat, és clar. Ja s'ha discutit amb molta gent i ho continuarà fent…
Valoració:1menosmas
Per Rosmarí, fa mes de 14 anys
Per què deu ser que tots els dirigents d'UM (Munar, Nadal, l'anterior conseller de Turisme el nom del qual no record i ara Flaquer) sembla que es tradueixen de l'espanyol quan parlen? Flaquer encara és pitjor en que Nadal. No l'heu sentit? Sembla més curt que una espardenya, incapaç de pronunciar dues frases seguides coherents. Quina impressió intel·lectual més pobra que ofereixen!
Valoració:-4menosmas
Per clara de Felanitx, fa mes de 14 anys
Au Idò que si vos ho deia jo, aqueix Mateu no l'atura res. Feim pinya de partit i que guanyi es millor. Això si que és presentar batalla. Sa Ma Negra sembla que ha fuit i deixa pas a sa renovació. Ja començava a pareixes amb els embuis a la federació d'atletime Tanta lluita interna per tocar es poder. Visca UM i per molts any sia.
Valoració:-4menosmas
Per joan, fa mes de 14 anys
Cañellas no deus esser ni tan fluix, inclòs tan beneit com t'han dit. ânims
Valoració:0menosmas
Per gerret, fa mes de 14 anys
som grans, el nas si que vos creixarà tantes mentides no deis la veritat ni quant deis mentides, falços , hipòcrites, i el nin diu que no ha tengut pressions , que no ha consultat a ningú , ques de viu aquest dels xous el coronaran a Artà i es gaballi !!!!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente