algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

UM demana “respecte” i nega que vulgui trencar el Pacte

El consell polític acorda actuar amb "tranquil·litat", però amb "fermesa" per defensar els projectes del partit. Advoca per mantenir l'esmena de Son Baco i avisa que cal donar solucions a la crisi econòmica

Unió Mallorquina exigeix lleialtat als seus socis del PSIB i del Bloc i que "respectin" el seu espai polític. Apunta que "defensar" els seus "principis" no ha de suposar "tensar res". Avisa que actuarà amb "tranquil·litat", però amb "fermesa" a l’hora de vetlar pels seus projectes, perquè "no estam al Pacte per governar a qualsevol preu", sinó per desenvolupar el seu programa. Manté que "mai" no s’ha plantejat trencar el Pacte –dir el contrari és una "frivolitat", afirma. Considera que el projecte del camp de golf de Son Baco no incompleix l’acord.

I avança que el continuarà defensant i que no retirarà l’esmena per permetre’l si no s’arriba abans a un acord per donar solucions a Campos. Així ho advertiren ahir la portaveu del partit, Cati Julve, i el secretari general de la formació, Miquel Ferrer, després de l’executiva i del consell polític que UM convocà per analitzar la situació política. Una reunió en la qual el president, Miquel Nadal, ja no posà els càrrecs a disposició del partit i en la qual es repetiren les crítiques als socis, sobretot als socialistes del Consell de Mallorca. 

Julve va plantejar que la presidenta, la socialista Francina Armengol, havia incomplit el Pacte impedint Son Baco; va demanar que es respectin les "regles del joc"; i avisà que en el passat ple de Campos el PSIB i el Bloc –Campos pel Canvi– acceptaren projectes que són "tres vegades més expansionistes que el golf de Son Baco". En la trobada, alguns militants advertiren la direcció que no ha de deixar que es desviï l’atenció cap a les crisis del Pacte, perquè allò que interessa la gent és que es donin solucions a la situació econòmica. La portaveu afirmà que "pareix que interessa" que es parli d’altres temes, en lloc de trobar una sortida a la crisi, mostrà la "preocupació" d’UM perquè no es millora el finançament i avançà que el partit treballarà des de les conselleries per ajudar la gent.

Munar no assistí a la reunió, ni la "vella guàrdia" tampoc

L’expresidenta d’Unió Mallorquina, presidenta d’honor del partit i presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar, no assistí al consell polític del seu partit. La darrera vegada que es féu evident la seva presència fou l’any passat, en el consell polític que acabà costant el càrrec al llavors conseller de Turisme, Francesc Buils. En la reunió d’ahir, tampoc no hi eren Buils ni l’exsecretari general de la formació, Damià Nicolau, ni l’expresident del Parlament, Maximilià Morales. L’exportaveu a la Cambra, Tomeu Vicens, està suspès de militància del partit i, per tant, no estava convocat al consell polític.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 15 anys
Veig que UM és un partit proscrit. Heu decidit que no es mereix cap respecte, com si no sabéssiu ben cert que només una minoria dels seus militants estan emmerdats. De sempre, UM ha estat l'enemic principal, perquè ni l'esquerra colonial, ni la dreta unionista, ni l'esquerra nacional poden consentir que hi hagi a Mallorca un partit conservador però civiltizat.
Ah, i de col·locar els seus, tots els partits en saben, començant per Grosske i seguint...
Valoració:0menosmas
Per Guillem, fa mes de 15 anys
Voltros demanau respecte? Voltros que sou una colla de lladres que l'únic que vos interessa és estar al poder per omplir-vos les butxaques i col·locar gent? Me sap molt de greu, però el respecte s'ha de guanyar amb fets, no paraules.
Esper que estigueu una legislatura a l'oposició, la següent ja no existiríeu.
Valoració:1menosmas
Per Michele Natale, fa mes de 15 anys
Quins pocavergonyes!
Valoració:10menosmas
Per Joanet, fa mes de 15 anys
Endavant Miquel Nadal! :)
Valoració:-24menosmas
Per Miquel, fa mes de 15 anys
Respecte? Però aquesta gent no sap ni què vol dir això.
En tot cas, ells haurien de tenir respecte per les lleis, respecte pels acords signats i respecte per la Justícia... casi res.
Valoració:15menosmas
Per Lida, fa mes de 15 anys
Des de quan UM té principis? Jo diria que només té interessos i gent per col·locar, és una vergonya de partit i per els tenim una vergonya de país.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente