cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
15°

Foment no vol pagar els 333 milions dels antics acords

El Govern ha plantejat a Àlvarez que si els abona a terminis retirarà els litigis, però no accepta i prefereix la via judicial

El Ministeri de Foment no vol pagar ni un euro dels 333 milions corresponents als anteriors convenis de carreteres, signats els anys 1998 i 2004 pels governs de Jaume Matas (PP) amb els executius de José María Aznar (PP) i que trencà unilateralment l’actual ministra, la socialista Magdalena Àlvarez l’any 2005. I això, malgrat que ara fa un any l’Audiència Nacional advertí que aquests convenis continuen vigents i obligà ambdós executius a renegociar la inversió. Les negociacions ja s’han produït, però fins ara Àlvarez ha deixat clar al Govern que no pensa pagar i que s’estima més esperar que es resolgui la via judicial.

Àlvarez ha respost així la darrera oferta que ha fet el Govern per tancar aquesta qüestió pendent. L’Executiu d’Antich li ha plantejat signar un conveni per fraccionar el pagament d’aquests 333 milions en 5 o 6 anys i, a canvi, retirar els litigis interposats per cobrar. El conseller Manera defensa que la proposta és "sensata" perquè les carreteres estan fetes i, en lloc de finançar-les Madrid, les ha pagat la Comunitat, cosa que ha generat dèficit. Ara, el cobrament a terminis permetria que la tresoreria autonòmica "recuperàs oxigen". El conseller admet que, malgrat que s’hagi plantejat una solució tècnica, "la decisió és política" i Foment manté la negociació bloquejada perquè prefereix esperar als Tribunals en lloc de pagar ara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Caterina, fa mes de 15 anys
Lladres!
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente