algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Armengol i Ginard negocien per permetre un hotel de luxe a Campos

El projecte de la Marina, darrere de la Ràpita, es podria desencallar. Preveu un establiment turístic de luxe i una zona residencial. Fou aturat l'any 1999, però una sentència posterior el permet

El Consell de Mallorca va en camí de desbloquejar un projecte urbanístic i turístic a Campos que permetria construir el primer hotel de luxe en aquest municipi, a més d’una àrea residencial. Es tracta del projecte de la Marina, ubicat darrere de la Ràpita, que fou paralitzat per la moratòria urbanística aprovada l’any 1999 pel mateix Consell, decisió que una sentència judicial acabà revertint el 2005. Aquesta setmana, responsables de la institució que presideix la socialista Francina Armengol s’han reunit amb el batle de Campos, Guillem Ginard (UM), per tractar aquesta qüestió.

Tant des del Consell de Mallorca com des de l’Ajuntament de Campos es desvincula aquest projecte de la polèmica oberta entre UM i els seus socis del PSOE i del Bloc per les discrepàncies sobre l’autorització del camp de golf amb hotel de Son Baco, també en aquest municipi.

El Consell que presideix la socialista Francina Armengol adverteix que ja fa temps que analitza la viabilitat d’aquesta proposta i que, per tant, no es tracta de cap compensació a l’altre projecte. L’Ajuntament de Campos, dirigit per Guillem Ginard (UM), també manté que no hi ha cap relació i entén que la Marina no pot ser cap compensació, perquè la seva execució no respon a una decisió política, sinó al compliment d’una sentència judicial.

Des de fa temps, el Consell estudia la situació jurídica d’aquests terrenys, ubicats darrere de la Ràpita, per les contradiccions que hi ha en les diferents disposicions urbanístiques de Campos. Amb tot, els estudis fets apunten que, per ara, es podria tractar de sòl urbà i, per tant, seria possible autoritzar el projecte urbanístic.

Concretament, són dues parcel·les diferents. En una es permetrien els usos turístics i, per tant, es podria construir l’hotel de luxe. Mentre que a l’altra parcel·la s’autoritzarien usos residencials i per a equipament. El projecte inicial preveia habitatges unifamiliars en 37 solars de 1.200 metres quadrats.

Dilluns passat, el batle de Campos, Guillem Ginard (UM), i la consellera insular del Territori, Maria Lluïsa Dubón (PSIB), es reuniren al Consell per tractar la viabilitat d’aquest projecte, que ara es podria reactivar. L’operació permetria generar ocupació i ingressos al municipi, que s’ha queixat reiteradament del cost que li suposa tenir una costa de què es treu molt poc rendiment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per A SALAR TOTS, fa mes de 10 anys

La ràpita?, mai de la vida ningú l'anomenada així, SA RAPITA, no sé que putes teniu contra es salar. Traidors de sa vostra llengo, fabristes llepaculs, això ès lo que sou.

Valoració:2menosmas
Per makinet, fa mes de 13 anys
Bielet, xerraire, em pots definir d'una vegada quina proposta socioeconòmica genuïna fas tu per a la vila, ses Covetes i els rapiters, sense implicar els corruptes de sempre o l'especulació del totxo per en mig. Fillet, és que estàs a 0, o a -20.... Sinó presentes res, calla, accepta les idees dels altres que no duen destrossa del territori ni formigó mal fraguat, ves a fer capades als teus cacics i aplegar terrossos a son baco, abans que arribin les excavadores.
Què faries tu amb els apartaments il·legals de ses Covetes?
Quina solució daries al contruït semicamp de golfos de sa Vinyola?
Valoració:-3menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys
Tu que saps que és un cacic o un analfabet, makinet? Només dius dois i a més te'ls creus. Només sabeu dir dois, insultar i escriure idees de bombero. Perque alternativa o idea bona que doni un profit clar i net no en deis ni una. Ja que no sabeu que voleu i anau tan magres d'idees i de principis, almanco no pretengueu que Campos vagi tan magre com voltros. I a tu, Sebel·li, a Campos deim Sa Ràpita, i t'agradi o no t'agradi ho seguirem diguent i escrivint aixi. Aquí els unics que voleu donar ordres i imposar la llei de la miseria sou voltros.
Valoració:0menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 13 anys
Escolta Rapiter, tant es pot dir la Ràpita com sa Ràpita. O ara resultarà que a més de voler destrossar Campor també ens heu de donar ordres?
Valoració:0menosmas
Per makinet, fa mes de 13 anys
Bielet, almanco jo propòs idees i imagin projectes per a un Campos diferent: usar el desastre de ses Covetes com a centre socioeconòmic de ses Covetes- sa ràpita-es Trenc, sense especular o un camp de golf malparit de sa Vinyola (que ja està fet, cony!). Tu només a menjar arròs brut gratis del cacics amb els analfabets de la vila.
Au, ves a l'escola...
Valoració:-2menosmas
Per Biel, fa mes de 13 anys
Entre en makinet i n'estudiantet, entre tots dos no fan un mini cervellet
Valoració:2menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 13 anys
Seria tan fàcil establir que quan se otorgui una llicentia, aquesta només tengui valor per initiar la construction amb un termini de 3 mesos, i transcorregud el termini la llicentia quedi anulada i també donar generalment un termini màxim de 18 mesos per realisar la construction.
També se pot establir un termini de 20 anys a tota instal·lation hotelera o turística.
An el cap de 20 anys, els hotels i instal·lations turísticas com xalets, piscinas, bars, etc, han de esser esbucads i dexar el terreny com abans.
També res de pròrrogas, primer esbucar i tal vegada una altra vegada se pot construir de nou.
Valoració:2menosmas
Per makinet, fa mes de 13 anys
Per què no deixau de fer animalades a Campos: acabau la merda de mitja urbanització aturada de ses Covetes com a centre mediambiental de Campos (turisme del bo) i si voleu golfos, acabau d'una vegada el mig projecte del golf de sa Vinyola (bons golfos, com en Pallisseta-Ginareta...). A veure qui dels especialistes replica aquesta la idea i per favor, em pot aclarir qualcú quin especulador hi ha darrera son Baco?
Valoració:-2menosmas
Per Tomeu, fa mes de 13 anys
Això es surrealista! Com ha passat d'aviat el 2009, per que avui deu ésser 28 de desembre. Que ets de graciosa Francineta!
Valoració:-2menosmas
Per una rapitera, fa mes de 13 anys
Només ens faltaría això, un hotel a sa Ràpita, l' únic indret de costa de Balears a on no n' hi ha cap, ara n' hi fotran un. A la venga!!
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente