algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

“Les inauguracions eren exagerades, però no pagava el Consell”

El vicepresident insular, Antoni Pascual, no pensa dimitir arran de l'operació Peatge oberta per Anticorrupció. Diu que Munar no hi té res a veure i deixa clar que el responsable n'era ell

El vicepresident del Consell i conseller d’Obres Públiques, Antoni Pascual (Ariany, 1949), no s’amaga. Està imputat en l’operació Peatge, oberta per la Fiscalia Anticorrupció, però diu que no dimitirà, que l’expresidenta del Consell, Maria Antònia Munar, no hi té res a veure i que ell n’era el mateix responsable. Admet que les inauguracions de la carretera, que ara s’investiguen, eren cares, però no les pagava el Consell.

Ja us han comunicat que us han imputat?
No

Temeu que us citin a declarar?
Com a màxim responsable, a mi m’agradaria fer-hi aportacions si la Justícia creu que poden servir de res.

Confiau en la innocència del director insular de Carreteres, Gonzalo Aguiar?
És una persona de la meva màxima confiança i ara està en llibertat total i sense fiança.

Vós éreu el responsable del Departament de Carreteres quan suposadament es produïren les desviacions de doblers públics en la construcció del desdoblament de la carretera de Manacor. No us adonàreu de res?
Jo era el responsable del Departament i ho continuu sent, però no som el responsable de les empreses que feren feina allà.

Sou conscient d’haver fet res malament?
No som conscient d’haver fet res malament. M’he reunit amb els caps de serveis per repassar-ho tot i m’han dit que podem estar tranquils, perquè l’expedient és immaculat.

El PP diu que Munar n’ha de donar explicacions.
Maria Antònia és aliena totalment al tema i jo no he rebut cap instrucció, ni cap de les persones implicades no han rebut cap instrucció de l’anterior presidenta ni de l’actual. El responsable en som jo.

I dimitireu?
Per això, no.

La presidenta Armengol us ho ha demanat?
No m’ha plantejat mai que dimiteixi. Des del primer dia vaig dir que no dimitiria fins que el tema no estigués resolt. Ho tenc claríssim.

En quin moment s’han de plantejar les dimissions o destitucions d’Aguiar o la vostra?
En el moment que hi hagi responsabilitats, s’han d’assumir.

Què passaria si Armengol us destituís ara a vós o a Aguiar?
No passaria res. I si la destituíssim a ella, tampoc no passaria res.

Veis res darrere d’aquesta investigació?
La investigació comença amb una denúncia i la Justícia fa la seva feina amb normalitat.

Creis en les coincidències de dilluns entre aquesta operació i la imputació de Nadal?
Hi ha moltes coincidències. De vegades, quan tens una urgència mèdica, has d’agafar el cotxe i té una roda foradada, i això que es foraden cada cinc anys.

Nadal us va avisar divendres de l’operació?
M’ha dit un regidor que en la reunió de l’altre dia, a la qual jo no hi vaig ser, havia dit que dissabte. En qualsevol cas, jo no vaig fer absolutament res.

Qui va pagar les quatre inauguracions del desdoblament de la carretera de Manacor?
Les inauguracions les pagava la UTE concessionària. Jo vaig trobar que eren exagerades, però no les pagava el Consell. Venien de Madrid i feien filmacions. Van dir que aquesta era la seva política de màrqueting, però a la primera ja vaig considerar que era excessiu.

Valen realment els aproximadament 900.000 euros que s’ha dit ara?
No ho sé quantificar. Les que feim aquí segur que costen manco, però tampoc no les paga el Consell. No les hem pagades mai.

S’han aprovat ampliacions de la concessió amb informes en contra. Creis que és un error?
No tenen informes en contra. Tenen la disconformitat d’Intervenció, però Intervenció també diu que s’ha de pagar. També ha estat revisat per la Sindicatura de Comptes. Estam molt tranquils.

I Armengol, ha estat deslleial amb UM pel que fa a Son Baco?
No entraré en si ha estat lleial o deslleial. Crec que el tema de Son Baco era una bandera seva i que no n’ha estudiat bé les conseqüències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.