nubes dispersas
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 13.93°
19°

Sense alternatives a Son Baco

La primera cimera al màxim nivell per resoldre la crisi del Pacte acaba sense resultats concrets i només amb compromisos de cercar solucions per a Campos. UM manté l'esmena per permetre el camp de golf amb hotel, però continuarà negociant-ho. La reunió es féu al Consolat i durà tres hores

Entraren igual que sortiren, però amb un parell de compromisos més dins les butxaques. La primera reunió al màxim nivell per intentar desbloquejar l’escull de Son Baco, una de les qüestions que manté el Pacte de Govern en la crisi més profunda que ha viscut fins ara, acabà sense cap resultat concret i just es posaren sobre la taula compromisos per solucionar el problema i fer-ho aviat. Després de la cita, UM manté la polèmica esmena al decret Nadal per permetre el camp de golf amb hotel a Campos, que els seus socis del Bloc i el PSOE rebutgen. De fet, de la trobada al Consolat, que s’inicià a les vuit del matí i que durà tres hores, només es podia destacar allò que s’encarregà de ressaltar després el president del Govern, Francesc Antich: que havia començat el diàleg. Ell fou l’amfitrió d’una cimera en la qual també participaren dos representants socialistes més, el conseller de Presidència, Albert Moragues, i la presidenta del Consell, Francina Armengol.

Per part d’UM, hi acudiren el seu secretari general, Miquel Ferrer, i els dos vicepresidents, el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, i el batle de Campos, Guillem Ginard. Cap protagonista no es va moure dels seus pensaments inicials, no es concretà cap solució per a Campos i no es plantejaren alternatives al projecte que manté enfrontats UM i els seus socis. Ni tan sols no es va acordar la data d’una pròxima reunió. Els representants socialistes sí que es comprometeren a cercar solucions per a Campos que no incloguin el camp de golf i a fer-ho tan aviat com sigui possible perquè UM retiri la polèmica esmena i minvi la tensió que viu ara el Pacte.

Després de la reunió, el president Antich reiterà que la psoposta d’UM és un "incompliment" del Pacte, "un problema greu", però valorà com a "molt positiu" que s’estigui "parlant" per intentar resoldre-ho. "El meu desig és trobar una solució", afegí. El cap de Govern recalcà que la seva intenció és "donar un cop de mà" als municipis que més protegeixen el seu territori, però no es pot "compensar amb un golf , que és un projecte privat que està fora del Pacte". En sortir de la cimera, el secretari general d’UM, Miquel Ferrer, apuntà que havia anat "bé", però "no hi ha res concret". "Continuarem parlant per cercar solucions" per a Campos i resoldre la "problemàtica" de l’esmena d’UM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Destrucció d'UM, fa mes de 15 anys
I per què s'ha de fer un camp de golf i un hotel a Campos? Me pareix que precisament no sobra s'aigo per regar es camp i alimentar un hotelarro. I a mem, me pareix que es pijos, potencials clients des golf i s'hotel, no cauen massa bé a es campaners. Idò, repetesc, per què punyetes s'ha de fer es camp de golf? Potser que es d'UM ja pensen d'on cobrar comissions. Vatuadell, d'UM: anau-vos-ne a pondre d'una vegada, desaparexeu de s'espectre polític per mafiosos i antimallorquinistes. Sempre heu estat en minoria, però heu volgut decidir per tot.Fooooooooooooooora per sempre!!!!!!!!!!
Valoració:9menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 15 anys
UM ,el mínim qie podria fer en lña situació actual és cedir una mica en el tema de Son Baco.Per culpa seva ,la imatge del Govern és cada dia pitjor amb tants imputats en afers judicials.Cal que canviï de rumb i,si no,que se'n vagi a l'oposició.D'altra banda,si UM no fa un tomb i es compromet a respectar el Pacte finss el 2011,Antich hauria de convocar eleccions pel juny.Que no faci cas de Pepiño Blanco ni del BLOC.Cal donar un nou impuils al Pacte,assegurant la total lleialtat dels membres i exigint a Madrid les inversions necesssàries.Si no,inexorablement ja sabem què passarà:tornarà el PP i llavors sí que hi haurà corrupció a balquenai anorreament de la nostra llengua i identitat.
Valoració:2menosmas
Per UM desaparició, fa mes de 15 anys
Això es xantatge pur i dur, però be és l'estil d'UM i no canviaran ara. Aquests impresentables cessats tots i eleccions aticipades
Valoració:16menosmas
Per Guillem, fa mes de 15 anys
El conseller de Medi Ambient, que també és advocat, hauria de saber que en zones FORESTALS no es pot fer un camp de golf i el batle de Campos deu saber de sobres que les Normes Subsidiàries del seu municipi des del 1991 recullen que Son Baco és zona forestal.
Tot el que fan és per comèdia i interessos personals de voler compensacions, posar el Pacte contra la corda per tal que en Nadal se'n pogués anar amb la seva estimada Estaràs.
En Nadal pateix la síndrome "Peter Pan"

Llei 12/1988 de campos de golf. Artículo 5.

1. No podrán promoverse la construcción de campos de golf en aquellas zonas donde las fórmulas legales de protección o el planeamiento territorial o urbanístico de cualquier clase no lo permitan.

Valoració:14menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 15 anys
Sobre el golf de Campos ès millor no construir-lo.
La gent de Campos generalment ès pagesa, o sigui del sector primari.
El golf, la equitation i altres cosas ès per gent més fina i són del sector terciari o servicis.
Si el consell de Mallorca deu qualque cosa a Campos, lo millor que pot fer
ès invertir-lo en industria auxilar agrícola.
A més la agricultura biològica té més futur que el turisme, un servici que se està reduint i envilint.
Un simple paket de 1/2 de fesols, un saquet de patatas, una fogassa de formaje etiquetada com a biològica dona més rendiment que fer de "golfer servant".
Val més esser pagès que cambrer.
Valoració:13menosmas
Per Miquel Sopes, fa mes de 15 anys
Jordi i Redeu, crec que coneixeu molt poc el que està fent el PSM dins el govern, i sobre tot sabeu molt poc sobre la gent que ha colocat, vos puc assegurar que les seves conselleries van de puta cul per no posar més gent (per por a que diguin el que deis voltros precisament, és a dir, que tan sols es dediquen a colocal gent).
I també vos puc assegurar que les conselleries que han tret més projectes i fan més feina son les del Bloc (repassau per exemple tot el que ha fet fins ara o te projectat la Conselleria de Mobilitat) , és més, si no fos pel Bloc segurament ja tendriem Son Baco dins el forn a punt de treure a taula.
Així que vos demanaria que vos informassiu un poc abans de dir segons quines coses, tot i que és complicat sense tenir un sol mitjà de comunicació que tracti un poquet be al Bloc.
Valoració:18menosmas
Per Redeu, fa mes de 15 anys
En JORDI te raó. Tots son iguals el que passa es que uns son mes descarats quel altres i roben a tutti ple. Pero l'esquerra que havia de canviar les cosas sols s'han ben colocat. El Nadal ja hauria d'estar destituit. No hi ha ningú més a les Balears que pugue se el Conseller de Turisme ?.
Valoració:3menosmas
Per jordi, fa mes de 15 anys
Lo que han de fer es desapareixer tots els que estan en primera línia. Els del PSM inclosos perquè també han fet lo mateix que el 1999: col·locar-se a ells i als seus i si no hi havia a on s'han inventat un alt o mitjà càrrec nou i aquí pau i després... PP. ENHORABONA PROGRESSISTES...
Valoració:-13menosmas
Per cagaliusculum, fa mes de 15 anys
Au idòoooooo. Tots els que deien que els ases del Pacte n'havien après, aquesta vegada, ja tornen anar amb el cagalló al cul. Au idòoooooo
Valoració:0menosmas
Per mesbert, fa mes de 15 anys
Que voleu que vos digui, trob mil vegades pitjor el megabèstia edifici que vol ser un hospital (excusa més per un segòn i tercer cintu´ro) que no un golf a campos
Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente