cielo claro
  • Màx: 19.47°
  • Mín: 9.02°
18°

El PSM farà revisar el Pacte si falla el finançament

Els nacionalistes posen més pressió a la negociació amb una campanya per exigir a l'Estat que “no espremi més” les Illes

El PSM té clar que si les negociacions per millorar el sistema de finançament autonòmic acaben sense èxit per a les Illes Balears s’haurà de revisar el pacte de governabilitat, "perquè si no hi ha recursos no podrem donar respostes als ciutadans". Així ho advertí ahir el secretari general del partit, Biel Barceló, en la presentació d’una nova campanya per exigir la millora del finançament. La campanya compara les Balears amb taronges espremudes, de les quals se’n treu molt de suc, però només en queda un cul de tassó. "No ens espremeu més, ens toca un finançament just" és el lema d’una iniciativa que es veurà al carrer, repartint taronges, i per internet. A més, arribarà en forma de moció a ajuntaments i, potser, a consells i Parlament.

Barceló advertí que la imatge de les taronges espremudes és la que pateix Balears tant si a Madrid governa el PP com si ho fa el PSOE. Afegí que cada any se’n van de les Illes 3.000 milions que no tornen i sentencià que això ha fet que l’Arxipèlag tingui una despesa pública inferior a la mitjana en serveis públics essencials. "En la recta final de la negociació cal que el Govern estrenyi per no arribar a una situació d’injustícia", digué. El nacionalista reclamà que no només el finançament de Balears se situï a la mitjana, sinó també les inversions i els fons europeus. Afirmà que si no s’assoleix l’objectiu, el PSM no trencarà el Pacte perquè, a diferència d’UM, no el vincula al PSOE, sinó al PSIB. Amb tot, creu que s’hauria de revisar el Pacte per evitar que passi com a Galícia on, segons ell, no s’han pogut donar respostes a la crisi i això l’ha perjudicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.