algo de nubes
  • Màx: 16.83°
  • Mín: 7.61°
16°

AENA invertirà 240 milions d'euros a Son Sant Joan d'aquí al 2012

La presidenta de l'organisme visita les obres de la plataforma central de l'aeroport de Palma. Segons Vivanco, el Govern central “no ha tingut intenció d'excloure Balears de la cogestió”

AENA haurà invertit un total de 240 milions d’euros en diferents actuacions a Son Sant Joan d’aquí al 2012, segons informà ahir María Encarnación Vivanco, presidenta de l’organisme, que es desplaçà a Palma per visitar les obres de construcció d’aquestes infraestructures. Es tracta de l’ampliació del mòdul C i de la construcció de la plataforma central, que permetrà que els avions que fan vols interilles es puguin acostar a la terminal. Això farà que ja no sigui necessari que els passatgers s’hi desplacin amb bus. Els doblers que es destinen a la construcció de la nova plataforma constitueixen la partida més quantiosa, amb 10,9 milions d’euros. Aquesta infraestructura ha fet necessari l’esbucament de l’antiga terminal B. Segons Vivanco, Aena destinarà 112 milions d’euros més a "la resta d’aeroports balears". A Eivissa està previst la remodelació de l’edifici terminal, mentre que a Menorca es condicionarà el camp de vol i s’adequarà la terminal de càrrega.

Pel que fa a la cogestió aeroportuària, Vivanco digué que el Govern central "no ha tingut intenció d’excloure’n l’Executiu autonòmic". Tot i que l’agost passat s’anuncià que tan sols es beneficiarien de la mesura els aeroports que tinguessin un trànsit de passatgers superior als 30 milions (xifra que només superen el Prat i Barajas), la cap d’AENA digué que "encara no s’han establert els terminis" perquè això sigui una realitat. Tanmateix, manifestà que l’interlocutor vàlid perquè Balears se’n pugui beneficiar "és el Ministeri de Foment i no AENA". Així i tot, el president Antich incidí que compta amb el "compromís de Zapatero" i que el Govern continuarà "defensant" la cogestió aeroportuària.

Els sindicats es mobilitzaran contra la privatització

CCOO, UGT i USO faran una aturada simbòlica d’una hora de durada el proper 25 de març per protestar contra la privatització parcial d’AENA anunciada pel Govern central. Segons feren saber ahir els sindicats en un comunicat, l’objectiu és "fer saber a l’opinió pública allò que volen fer amb una de les darreres empreses públiques que queden i que, a sobre, és rendible". "És inexplicable que es vulgui privatitzar un sector públic que funciona perfectament, que no costa cap euro al ciutadà (només paguen els que l’empren) i que permet el manteniment d’una xarxa de 47 aeroports", manifesten els sindicats.

El seu parer és que AENA ara funciona des d’un punt de vista "d’estat social" i que inverteix cadascun dels euros que guanya en les mateixes infraestructures. Diuen, però, que si AENA es privatitza, "els guanys es destinaran lògicament als socis de l’empresa de nova creació i aniran en detriment del desenvolupament, de la seguretat dels aeroports i dels serveis aeronàutics". Segons informà ahir María Encarnación Vivanco, la cessió de personal d’AENA a la societat gestora dels aeroports que es crearà d’aquí a poc s’ha de fer amb "pau social". El personal d’AENA ascendeix a 13.000 persones. D’aquestes, n’hi ha 8.000 que són treballadors del servei d’aeroports i la resta desenvolupen la seva tasca a navegació aèria. Segons els sindicats, l’empresa és capaç de mantenir tots els aeroports de la xarxa en un perfecte estat de funcionament i, a la vegada, emprendre les inversions necessàries en equipaments i obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.