nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Al cor espiritual de Catalunya

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, visità ahir el monestir de Montserrat per conèixer el funcionament jurídic de la institució i exportar-lo a la fundació del santuari de Lluc

Mallorca és més a prop del cor espiritual de Catalunya que mai. La presidenta del Consell, Francina Armengol, realitzà ahir una visita oficial al monestir del Bages i observà el seu model de funcionament institucional per tal de poder exportar-lo a la Fundació santuari de Lluc, en la qual és previst que s’incorpori el Consell. La trobada tenia l’objectiu d’analitzar el sistema jurídic del monestir, especialment pel que fa a la part econòmica i a les donacions que rep el santuari, tant monetàries com d’altres tipus. "Montserrat és un exemple de funcionament modèlic que a nosaltres ens interessa molt observar", explicà Armengol. "I a més a més, té un significat molt especial, que és el sentiment de catalanitat que s’hi traspua", indicà Armengol, qui anava acompanyada de Pere Fullana, director insular de Relacions Institucionals.

Així mateix, Armengol s’entrevistà amb el pare Josep Massot i Muntaner, director de les publicacions de l’Abadia de Montserrat, per mirar d’establir una major col·laboració del Consell amb l’editorial, tal com ja es féu amb motiu de la publicació del darrer llibre de Valentí Valenciano. La presidenta del Consell explicà que "també estam valorant l’oportunitat que el Consell de Mallorca s’integri dins de la Fundació del santuari de Montserrat, com ja ho han fet molts d’ajuntaments i institucions polítiques de tota mena". Armengol fou rebuda pel pare Josep M. Soler, abat de Montserrat i, a més, de la visita –que inclogué la biblioteca, els espais reservats als monjos i el museu– pogué dinar amb la comunitat monàstica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.