algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Neix l'agència contra la indisciplina urbanística

El PP se n'absté perquè el Consell no aclareix com es repartiran els ingressos de les multes; els ajuntaments no s'hi adheriran. UM també mostra dubtes, però hi vota a favor

L’Agència de protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca ja és una realitat. El ple del Consell l’aprovà ahir amb el suport del Pacte i l’abstenció del PP. Els populars criticaren que no es concreti com es repartirà el superàvit de l’Agència entre els ajuntaments ni què podran fer amb els doblers. UM plantejà dubtes semblants, però hi votà a favor. L’Agència, que funcionarà des de gener amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, s’encarregarà de les tasques d’inspecció, restabliment de la legalitat i sanció en matèria d’urbanisme i litoral. Exercirà les funcions del Consell, però també les competències d’inspecció, supervisió, sanció i restabliment de la legalitat urbanística dels municipis que voluntàriament les hi deleguin via conveni.

L’objectiu del nou ens supramunicipal és superar les dificultats per aplicar la disciplina urbanística que tenen els ajuntaments, ja sigui per mancances tècniques o per la proximitat al suposat infractor. "Si hi ha un desgavell urbanístic a Mallorca, els responsables en són els ajuntaments", advertí la consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubón, qui recordà que amb l’Agència "es podran llevar aquesta llosa de sobre", perquè la responsabilitat serà del Consell.

Amb tot, el debat en l’aprovació dels estatuts se centrà en la gestió econòmica de l’Agència. La popular Antònia Perelló lamentà que els estatuts no deixin clar què hi hauran d’aportar els ajuntaments ni què podran fer amb el superàvit que tingui l’Agència pel cobrament de sancions. Perelló apuntà que s’hauria de deixar més clar que els ajuntaments cobraran en funció dels expedients que afectin el seu municipi i a més s’hauria d’aclarir en què podran gastar els doblers, perquè si no és així no s’adheriran a l’Agència i fracassarà.

El Consell garanteix el finançament de l’Agència durant els tres primers anys, en què serà deficitària. Després es finançarà amb els ingressos per sancions i els superàvits passaran a un fons "destinat a la realització d’inversions per a la conservació i la millora dels valors mediambientals, preferentment en benefici dels municipis delegants". Tot i que no ho diuen els estatuts, la distribució serà proporcional als expedients dels municipis, tal com s’acordà amb el PP a l’Assemblea de Batles, segons afirmà el conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló. La consellera Dubon també va retreure al PP que mantingui una posició a l’Assemblea de Batles i una altra al ple del Consell. UM plantejà dubtes semblants als del PP, però hi votà a favor.

Mulet admet que tenia monitors sense cotitzar a la Seguretat Social

La consellera insular d’Esports i Promoció Sociocultural, Dolça Mulet (UM), explicà ahir davant el ple del Consell que ella no obligà els monitors de tallers socio-culturals a treballar sense cobrar ni sense cotitzar a la Seguretat Social. Segons ella, foren aquests els qui accediren voluntàriament a treballar amb una assegurança per responsabilitat civil i d’accidents del Consell i amb el compromís que els acabarien pagant quan s’adjudicàs el concurs que atorgava el servei a una empresa.

Mulet responia així a una intervenció del portaveu popular, Jaume Font, qui acusà el Consell d’haver tingut una cinquantena de monitors fent feina sense cobrar i sense estar assegurats. De fet, el PP ha presentat una denúncia en aquest sentit davant Inspecció de Treball i presentà ahir una moció al ple del Consell que fou rebutjada pel Pacte. Els fets es remunten a l’any passat, quan el Pacte canvià el criteri del PP, que donava dos milions d’euros de subvenció a una organització de gent gran perquè organitzàs els cursets. El cas és que el Pacte volia atorgar aquests cursos per concurs, però en retardar-se la convocatòria va mantenir els monitors sense assegurar-los i aquests cobraren en part un pic havien fet la feina, quan s’adjudicà el concurs.

Font, que arribà a demanar que es traspassin les competències de gent gran als ajuntaments, afirmà que actualment aquests monitors sí que estan cotitzant a la Seguretat Social, però encara no han signat el contracte amb l’adjudicatària.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gobero, fa mes de 15 anys
Una comèdia més que servirà per cobrar dietes (venga xiringitos per tal de cobrar), però els xalets de Lluc Alcari i molts altres són la manifestació de que no es fa res que tengui credibilitat en absolut.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente