cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El Bloc anuncia iniciatives polítiques per procedir a l'obertura de les fosses

El Bloc per Mallorca anuncia que, després de la suspensió per part de l’Audiència Nacional de l’ordre de realitzar l’exhumació de les fosses comunes d’arreu de l’Estat, entre elles les dues de Mallorca (Porreres i Calvià), no es limitaran a esperar i procediran a engegar tota una sèrie d’iniciatives polítiques en totes les administracions. Antoni Alorda va assenyalar que "nosaltres creim que s’ha d’actuar amb dignitat, sobretot per les víctimes. No podem quedar amb les mans plegades i tampoc tornar enrere. Per tant, aquesta tasca s’ha de tirar endavant. El Govern espanyol ha de complir les lleis internacionals, per això li demanam que no tengui por".

Per la seva part, Miquel Àngel Llauger va voler posar l’accent sobre "la perplexitat i la indignació que ha suposat el fet que el Ministeri Fiscal posi pals a les rodes i obstaculitzi la mateixa justícia. Pensam que són els mateixos estats els que tenen l’obligació d’actuar. En canvi, allò que es fa ara és dificultar amb arguments buits i sense força, per això creim molt convenient donar un impuls polític al Govern de l’Estat però també al Govern balear".

Memorial democràtic

Per això, tant Alorda com Llauger indicaren que s’ha de posar en marxa la creació d’una figura a imitació del Memorial democràtic de Catalunya per poder dur a terme l’obertura de les fosses, figura que ja consta en el pacte de govern. Joana Móra, regidora del Bloc a Porreres, i Margalida Barceló, també membre de la formació al poble del Pla, volgueren aprofitar l’avinentesa per reclamar també en nom de les famílies porrerenques el destapament de la tomba de Son Coletes a Manacor, on mataren alguns dels ciutadans porrerencs afusellats.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.