algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

“Benach ha estat poc espavilat”

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, defensa l'honradesa del president del Parlament català i company seu en la polèmica pel cotxe oficial. Diu que el seu grup ha aconseguit 1,1 milions més d'inversions per a Balears

Joan Tardà (Cornellà, 1953) és el portaveu d’Esquerra al Congrés. Ahir va ser a Palma per presentar les inversions per a Balears que ha aconseguit introduir en els pressuposts de l’Estat.

Heu aconseguit 1,1 milions en inversions per a Balears amb esmenes al pressupost. Basta?

No. Havíem fet 25 esmesnes que sumaven 70 milions, però just n’han aprovat tres: 300.000 € per a Pollença, 300.000 per a Felanitx i mig milió per a l’Obra Cultural. Ara, Esquerra reclama que vinguin cada any 1.660 milions, que són els que se’n van i no retornen.

Confiau que Zapatero millori el finançament?

Veiem difícil que pugui complir. I si no en sortim al Principat, quan el PSC sembla que està disposat a plantar cara, pitjor ho tindran les Illes. La veu de Montilla se sent poc, però la veu de Francesc Antich no se sent.

Creu que a Esquerra-Illes li ha arribat el moment de presentar-se en solitari?

Jo diria que no. Esquerra farà el gran salt endavant quan estigui implantada a tots els municipis.

Com veu la decisió de l’Audiència Nacional d’aturar les exhumacions de fosses comunes?

Era una reacció esperada. D’aquí a tres setmanes presentarem una proposició de llei per modificar la Llei de la memòria històrica. Volem que es reconeguin jurídicament com a víctimes els represaliats, que es declarin il·legals els tribunals franquistes i que es rescabalin els patrimonis. Així mateix demanarem que el rei demani perdó en nom de l’Estat.

Parlant del rei. La reina està millor callada?

És la manera que tenen d’ajudar a fer veure que la monarquia està fora de la història, és ridícula i incapaç de posar-se al dia. Hem fet una esmena als pressuposts per congelar el salari del rei. L’han rebutjada. Just ens ha fet costat IU.

Un president negre als Estats Units és l’equivalent a un president andalús per a Catalunya?

Un president andalús a Catalunya és un orgull per a la nació catalana i un president negre als Estats Units és la manifestació clara que la democràcia es pot construir a partir de l’explotació.

Tele i reposapeus han de venir de sèrie als cotxes oficials?

En època de crisi, els polítics a part d’honrats han de ser espavilats. I Esnest Benach –president del Parlament de Catalunya i dirigent d’Esquerra– és honrat, però ha demostrat ser poc espavilat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.