cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.07°

Contracte anticorrupció

El PSM obligarà els seus responsables públics a signar un document en què posin el càrrec a disposició del partit. Si són “inculpats” per corrupció, hauran de dimitir

El PSM obligarà tots els seus càrrecs públics a signar un contracte en el qual es comprometen a posar el càrrec a disposició del partit i, mentre Biel Barceló sigui el secretari general de la formació, hauran de dimitir si són "inculpats" en un cas de corrupció. I "inculpats" no vol dir imputats, pel PSM, vol dir que hi hagi indicis suficients de culpabilitat.

La proposta, que s’aprovarà en el 32è congrés dels nacionalistes dels dies 15 i 16 d’aquest mes, fou presentada ahir dins de la campanya que el PSM ha iniciat contra la corrupció. Amb el lema Tots són iguals, t’ho creus? No a la corrupció, el PSM inicia una campanya d’informació pública per tot Mallorca, que comportarà la instal·lació de publicitat estàtica i el repartiment de fulletons. Ahir la presentaren el secretari general del partit, Biel Barceló, i els dos consellers que la formació té al Govern, Biel Vicens i Xisca Vives.

L’objectiu dels nacionalistes és donar resposta a la pèrdua de credibilitat de la classe política provocada pels presumptes casos de corrupció que han deixat el Parlament balear amb cinc diputats imputats. Per un costat, deixa clar que "els càrrecs del PSM no han posat mai la mà al calaix", afirmà Barceló. I, per l’altre, garanteix una "major transparència i radicalitat democràtica" amb l’aplicació d’un codi de conducta ètic.

Un codi o "contracte" que, entre altres mesures, obliga tots els càrrecs públics del partit a declarar les seves fonts d’ingressos econòmics i patrimonials una vegada són elegits. El document també adverteix de les possibles incompatibilitats d’aquells que ocupen càrrecs públics i, alhora, tenen responsabilitats internes.

El contracte deixa clar que tots els càrrecs estan subjectes al "règim econòmic" que estableixi el partit o, el que és el mateix, estan obligats a fer aportacions a la formació. Per altra banda, tenen el deure de "mantenir el seu càrrec a disposició" del partit. I, finalment, se’ls obliga a actuar i a votar les institucions d’acord amb allò que aprovi la direcció del partit o del seu grup polític, sempre respectant els pactes de govern o els acords preelectorals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.