cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

S'estimen més la nova 'ronda'

Associacions de veïnats de Palma ho fan saber a la presidenta del Consell en una primera reunió de presentació del nou traçat. Només els veïns del Secar de la Real hi mostren un cert escepticisme

Les associacions de veïnats dels nuclis de Palma afectats pel segon cinturó es mostraren ahir més receptives amb el nou traçat del Pacte que no amb el projecte fet pel PP la passada legislatura. Així ho manifestaren en una reunió amb la presidenta del Consell, Francina Armengol, qui els presentà l’avantprojecte de la futura ‘ronda’ o via interconnectora dels accessos a Palma, com la volen anomenar ara.

Les associacions de veïnats de Son Sardina, la Garriga, la Indioteria, Palmanyola, Son Espanyol i el Secar de la Real, reàcies a l’anterior projecte del PP, estaven convocades a la reunió. Només aquests darrers manifestaren cert escepticisme amb la nova proposta. "Vigilarem que el nou traçat no envaeixi la zona de protecció del monestir de la Real", afirmà la seva portaveu, Assumpció Renom. "No hem lluitat quatre anys perquè sí", advertí en referència a l’oposició a la construcció de l’hospital a Son Espases. "No volem ser l’aparcament de l’hospital", afirmà Renom, qui evità valorar la proposta fins que tinguin més informació, però reconegué que consumeix menys territori que no el segon cinturó del PP i no afavoreix tant el creixement de Palma.

Més satisfet es mostrà el portaveu de l’associació de Son Sardina, Tomàs Balaguer, sobretot perquè el projecte del PPafectava de ple aquest nucli rural de Palma. Balaguer afirmà que aquell traçat "hauria fet desaparèixer Son Sardina del mapa" i, en canvi, aquest "és més respectuós i sostenible" i preserva una de les darreres zones rurals de Palma.

"Ens tranquil·litza que s’hagi descartat l’anterior projecte", afirma Jaume Sitjar, de l’associació de Son Espanyol, perquè el traçat anterior hauria pogut tenir una continuïtat que afectaria aquest nucli.

"Tothom coincideix en la necessitat d’eliminar el segon cinturó", reconegué la presidenta Armengol, que es mostrà "contenta" per la resposta de les entitats veïnals i els garantí "màxima col·laboració" per perfilar el projecte en "reunions periòdiques" amb ells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.