algo de nubes
  • Màx: 16.31°
  • Mín: 7.61°
16°

Cardona insinua que li imposaren Ordinas des de dalt

“Diguem que me la suggeriren”, diu l'exconseller, però no recorda qui. Demana disculpes pel que va fer l'alt càrrec que “heretà” i afirma que si ho hagués sabut hauria actuat

L’exconseller de Comerç, Indústria i Energia, Josep Juan Cardona, deixà entreveure ahir que li imposaren com a gerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de les Illes Balears (CDEIB) Antònia Ordinas, detinguda dilluns a instàncies de la Fiscalia per delictes de prevaricació, suborn i malversació de fons públics. "Diguem que me la suggeriren", assegurà Cardona fent èmfasi en la paraula. Tot i això, l’exresponsable indicà que no recordava qui li havia proposat. Sí que rememorà que els càrrecs eren decidits pel Govern, que en aquell moment presidia Jaume Matas, i que va "heretar" Ordinas tant quan fou conseller d’Agricultura com quan fou responsable de Comerç, Indústria i Energia.

Amb tot, l’exconseller del PP demanà que la Fiscalia investigui fins el darrer detall i considerà que el fet que ara s’ha posat de manifest és "absolutament lamentable" perquè "desmereixen l’activitat política" i, en aquest sentit, demanà "disculpes als ciutadans".

"Si qualsevol membre de la Conselleria ho hagués sabut –que es cometien actes suposadament delictius– hauria actuat de manera immediata", afegí Cardona, qui recordà que les auditories internes dutes a terme durant el seu mandat no mostraren indicis que s’estava comentent algun dels delictes que ara s’investiguen. En tot cas, recordà que aquestes auditories no les contractava la seva Conselleria i advertí que una cosa és trobar defeciències administratives en alguns contractes i una altra de diferent trobar fets que poden ser constitutius de delicte.

Si qualsevol membre de la Conselleria ho hagués sabut, hauria actuat immediatament

Cardona també va admetre que durant la legislatura passada el portaveu del PSM al Parlament, Pere Sampol –ara senador autonòmic– li preguntà per què es va contractar en més d’una ocasió la soprano i esposa d’Ordinas, Isabel Rosselló, en actes als quals ell acudia com a conseller. Sobre aquest assumpte, va afirmar que arran d’això la deixaren de contractar i optaren per demanar el servei d’altres cantants de les Illes.

Sáez de Santamaría diu que les responsabilitats, si n’hi ha, seran "individuals"

La portaveu del Grup Popular al Congrés, Soraya Sáenz de Santamaría, declinà valorar el presumpte cas de malversació de fons . "Contestaré com sempre hem fet. Respecte als processos judicials, són els que han de determinar les responsabilitats en cada cas, que seran individuals, al llarg d’aquest procediment i prèvia sentència que indiqui si hi ha o no cap responsabilitat", afirmà.

El PP es personarà com a acusació particular en el cas

La presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, anuncià ahir que el PP es personarà com a acusació particular en tots els casos de corrupció que impliquen militants seus, alts càrrecs del Govern de Jaume Matas. Concretament, els populars acusaran els seus militants afectats pel cas Ordinas i en el de Turisme Jove. Estaràs, que era vicepresidenta del Govern Matas, del qual formaven part els alts càrrecs ara imputats, afirmà que el seu partit està disposat a col·laborar amb la Justícia per contribuir que "es pugui aplicar tota la força de la llei contra aquells que hagin fet el que no toca".

"El PP és el més interessat a aclarir aquest tema", perquè "no és possible que de la mala gestió i la conculcació de les lleis d’uns, es mini la imatge d’una formació política honesta", advertí la presidenta del PP balear, Rosa Estaràs.

El PP-Lloseta de moment no pren mesures contra Ferré

Després de les detencions de dilluns per la suposada trama de corrupció, les reaccions no s’han fet esperar. Un dels arrestats dilluns, Felipe Ferré, a més de ser l’administrador de Gourmet and Boutique Islands SL, és regidor del PP a l’Ajuntament de Lloseta (a l’oposició), malgrat que encara no ha estat destituït pel partit.

El portaveu del PP de Lloseta, Pere Coll, manifestà: "De moment no prendrem cap decisió, per la qual cosa no destituirem Felipe Ferré". A això afegí: "Des de l’agrupació local hem optat per esperar la Justícia". Amb tot, després que el PP hagi suspès de militància Ordinas, el portaveu del PP de Lloseta afirmà: "Si des de Palma no volen cap corrupte a les files del partit, nosaltres tampoc" i "abans de prendre mesures, esperarem que es demostri que realment Ferré és corrupte".

PSIB i Bloc diuen que el PP havia d’actuar quan ho sabé

El portaveu del PSIB al Parlament, Antoni Diéguez, afirmà ahir que el fet que el PP es personi a les causes que investiga la Fiscalia Anticorrupció "ha de ser per autoinculpar-se o per controlar-les". Segons Diéguez, "allò que hauria d’haver fet el PP és actuar el moment en què que sabien que aquestes coses succeïen". El socialista recordà que alguns dels fets que afecten Ordinas ja foren denunciats al Parlament la passada legislatura "i el PP no féu res".

El portaveu del Bloc, Biel Barceló, considerà la decisió del PP d’acudir-hi com una "cortina de fum" que respon a una "necessitat de rentar la seva imatge". Per Barceló, es posa de manifest que hi havia trames organitzades de corrupció que lideraven "persones de confiança de l’anterior Govern, en què la líder del PP, Rosa Estaràs, era vicepresidenta".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Solleric, fa mes de 15 anys
Bé a la fi algú "acusa" en Matas, en Cardona potser no recorda qui va fer el suggeriment però senyors, més amunt den Cardona? tampoc n'hi ha massa... i si no va ésser en Matas? Ai ai ai Roseta que encara t'esquitaran a tu si no vas viva i comences a treure pedaços bruts del teu "jefe" fugitiu
Valoració:0menosmas
Per Keops, fa mes de 15 anys
Extrapolant: Un alt càrrec del Pius Pius, en plenes eleccions fa un miting a un poble. Promet que per modernitzar les presons hi haurà una partida de més de un milió d'euros i llavors continua i diu que la partida per ensenyament i modernitzar les escoles serà de 300.000 euros. Un assessor un cop acabat el discurs, li demana perquè tanta la diferència en les partides, i els polític li diu: Jo segurament a l'escola ni hi tornaré pus mai. Traieu vosaltres mateixos la conclusió i feis una rialla si cal, malgrat els cassos de corrupció siguin l'actuació esperpèntica d'un grapat de pocavergonyes que empraren els doblers dels ciutadans de les Illes Balears i les Illes Balears com el seu propi "Cortijo"
Valoració:0menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 15 anys
Militant del PP pero no presentarán su dimisión, porque les gusta demasiado mandar y llenarse los bolsillos en vez de gobernar como deben hacer los políticos.

¿No debería haber dimitido Mabel Cabrer después del desastre del metro?

Siento vergüenza ya que ellos parece ser que no tienen.
Valoració:2menosmas
Per Militant PP, fa mes de 15 anys
És ben hora de que noves cares agafin les riendes del PP. Jo sòc militant del PP i estic avergonyit de totes aquestes persones que han traït i han fet tant de mal al Partit. La gran majoria dels militants del PP no ens mereixem aquests poques vergonyes i els qui tengueren responsabilitats polítiques a l' etapa den Matas ara haurien de presentar les seves dimisions, siguin o no autors materials dels delites, per honestitat cap als ciutadans i als militans del PP a Balears
Valoració:1menosmas
Per Myotragus, fa mes de 15 anys
QUAN HAURAN DE PAGAR ELS PROPIS PARTITS QUE HAN COL·LOCAT AQUESTES PERSONES AMB EL SEU PATRIMONI I DOBLERS TOT EL QUE ENS HAN ROBAT.
Valoració:3menosmas
Per vudyalien, fa mes de 15 anys
Si, ANONIM, cares noves al PP, i la de Estaras la primera a canviar, però no pasis pena, aquets que encara están a dalt de tot del PP balear, no deixarán mai els seus carecs, no saben fer altre còsa: estar a dalt per veure si tornaran a comandar i a veure si llavors poden fotre més les Illes i la seva gent.
Valoració:5menosmas
Per Eivissenc, fa mes de 15 anys
Cardona, ets un mentider ! Vols que t'ho diga jo qui el possa a dit i tu digueres amen? Venga ja, home, que no ets mes caradura perque ja has arribat al grau mes alt. No demanis disculpes per els altres, demane-les per tu, per no haver estat a l'altura del teu carrec. La por que tens es que surtiguen "coses" que no et deixan dormir perque ja saps a on et porterien. Una mica de valentia devanta la nau que s'enfonsa ja que sembla que la vergonya i la dignitat no les coneixes. HIPOCRITA!
Valoració:3menosmas
Per ANONIM, fa mes de 15 anys
FA OI TOT AIXÓ !!! LO MES GREU ES QUE AQUEST SENYOR ESTA AL COSTAT DE NA ESTARÀS ENCARA QUINA IMATGE DONA EL PP !!! QUE SURTI PER LO MENYS DEL STAFF, I ES RETIRI D'UNA VEGADA.ELS VOTANTS HO AGRAIRAN. SRA ESTARÀS CARES NOVES !!!
Valoració:3menosmas
Per Ameli Risc, fa mes de 15 anys
Crec que Cardona no va preveuré que el seu goven no sempre estaria al capdavant de les Illes. Per això viatjava a la Xina i a altres indrets sense fer un control exhaustiu de les empreses publique corresponents a la seva conselleria i ara fa el beneït. Per altra banda també és molt greu l'actuació de empresaris i societats, que tot i que ara ho declaran, es varen aprofitar d'unes condicions irregulars sense cap escrúpols Aquests també necessiten un parell de fuetades. Amb tots els doblers que ens han furtat, ara la recesió econòmica no seria tan dura per al nostre país. Quina vergonya cavallers!
Valoració:5menosmas
Per EnPolitJove, fa mes de 15 anys
Ja podíem estar ben tranquils amb un gran gestor com en Cardona, que quan se li pregunta per qualsevol qüestió sobre el cas, no recorda res de res. Ara resulta que era una titella que tot li era imposat des de dalt i que no supervisava absolutament res dins la seua conselleria. I que seguexi seient en un seient destinat als que ens representen... És indignant que tenguin la poca vergonya de riure's en la nostra cara. Si li quedàs una mica de dignitat política, aquest senyor faria temps que no estaria en la cosa pública.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente