algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Balears obre els contactes 'bilaterals'

Manera comença a negociar el finançament i Antich es reuneix amb ZP i els presidents socialistes

No havia passat ni un dia des que el vicepresident econòmic, Pedro Solbes, anunciàs que hi hauria contactes bilaterals per negociar el nou sistema de finançament autonòmic i el conseller d’Hisenda, Carles Manera, ja els obria. Ho feia amb una reunió amb el número dos de Solbes, el secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, qui admeté que Balears està mal finançada i recalcà la voluntat del Govern central per corregir-ne la situació.

"Hem trobat en el Ministeri, una vegada més, la receptivitat que Balears és una comunitat mal finançada, un tema que s’ha de corregir», explicà Manera.

La població flotant
El conseller exposà al Ministeri la seva proposta de finançament, que passa per reconèixer l’augment de població i tenir en compte els turistes que demanden serveis a l’hora de repartir recursos, però també per limitar-ne la solidaritat.

L’objectiu és que Balears se situi a la mitjana de finançament autonòmic i surti del "furgó de coa". Aquesta és la idea que transmeté també ahir el president Antich en el sopar organitzat pel president Rodríguez Zapatero a la Moncloa amb els presidents autonòmics socialistes. I l’objectiu de Balears, segons Antich, és "possible" sense que la resta en surtin perjudicats. "Sinó no hi haurà acord i això és molt perjudicial", afegí el president, qui admet que l’Executiu central haurà d’aportar més al sistema per fer-ho possible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.