algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

No insistiran amb Nadal

En una tensa executiva, UM no retira la proposta d'entrar a l'equip de Calvo però tampoc preveu fer-ne bandera

L’executiva d’Unió Mallorquina (UM) optà per no decidir res, almenys formalment. I, per tant, teòricament, manté sobre la taula la proposta feta fa ara dues setmanes perquè el seu president, Miquel Nadal, entri a formar part de l’equip de govern d’Aina Calvo a l’Ajuntament de Palma com a primer tinent de batle sense cartera. A la pràctica, però, no insistirà més en la qüestió.

Tot i ser una executiva convocada de manera extraordinària no es decidí res. I si no es decidí res fou també perquè no hi hagué acord o, millor dit, perquè aquest fou l’únic acord que s’adoptà: no decidir res i no comunicar res. I això en una executiva tensa, amb debat, en què es visualitzaren, per un costat, els partidaris d’incrementar la distància amb els socis del Pacte a Cort i criticar obertament la posició de la batlessa i, per l’altre, els que optarien per deixar passar més temps i rebaixar la crispació existent.

Finalment s’optà per no fer públic cap posicionament. La proposta perquè Nadal sigui tinent de batle no es retira formalment, però tampoc es preveu que en el futur es mantengui el nivell de contactes entre socis que s’havia vist darrerament. En tot cas, això es faria saber als dirigents del PSIB-PSOE.

Cerdó no dimiteix

A l’executiva, en tot cas, quedà en evidència la divisió interna entre els diferents sectors del partit nacionalista. D’una banda, els anomenats ‘nadalistes’ tingueren el suport de l’abans sector crític. Eren els més proclius a una actitud dura i ferma davant la batlessa. En canvi, els dirigents de la ‘Tercera Via’ s’haurien mostrat molt més flexibles amb els socialistes de Cort.

Durant la reunió, també s’hauria evitat que es fes efectiva la dimissió de l’actual primera tinent de batle, Cristina Cerdó. Amb tot, no es descarta que aquesta es pugui produir en un futur més o menys proper.

Des d’UM s’ha advertit reiteradament que la proposta aprovada per la seva executiva responia a una petició del líder socialista i president del Govern, Francesc Antich; que havia de servir per evitar la inestabilitat de l’equip de govern municipal i que UM tenia potestat per decidir com havien d’ocupar els seus representants els càrrecs que tenien assignats dins el Pacte. Per tant, UM considera que Calvo estaria incomplint el Pacte quan no permet que UM decideixi sobre les seves àrees.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per llonguet, fa mes de 15 anys
Sense cartera...?
aiiisss..miquelet...
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente