nubes dispersas
  • Màx: 17.43°
  • Mín: 8.69°
16°

Vidal assegura que l'ampliació de s'Albufera farà que es potenciï l'activitat dels agricultors

El conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha volgut transmetre aquest divendres «total tranquil·litat» als agricultors de la perifèria de s'Albufera de Mallorca perquè amb l'ampliació del Parc Natural «no hi haurà cap tipus d'obstacle en les mesures de protecció» sinó «tot el contrari».

Així s'ha expressat Vidal després que el Consell de Govern hagi aprovat iniciar l'elaboració del Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) de s'Albufera de Mallorca, un procediment que culminarà amb l'ampliació de 418 hectàrees anunciada dissabte passat en la celebració del 30 aniversari del Parc Natural.

Segons Vidal, el Govern està interessat precisament en «potenciar» l'activitat agrària en la perifèria del Parc. «Volem que el paper de l'agricultura a s'Albufera segueixi tenint la importància que ha tengut històricament», ha manifestat. En aquesta línia, des del Govern han apuntat que s'aplicarà la zonificació que resulti més adequada per no afectar els propietaris ni els usuaris, de manera que es podrà seguir caçant o pescant a la zona ampliada, i es respectaran els drets dels agricultors i propietaris de casetes perquè mantinguin i impulsin els cultius tradicionals de la zona.

Vidal també ha ressaltat que l'inici del procediment estableix mesures cautelars que impedeixen la transformació de l'espai mentre es tramiti el pla. Així, serà necessari un informe favorable ambiental per atorgar qualsevol autorització, llicència i concessió que pugui transformar la zona.

D'altra banda, només es podran dur a terme actuacions que no dificultin la consecució del pla. Aquesta protecció engloba, per tant, a més de l'àmbit actual del parc natural, les zones de les Jonqueres Veres, de Son Carbonell a la Font de Sant Joan, Son Fornari, Son Serra, Son Puig, de Font de Sant Joan a l'Amarador, la zona humida del Murterar, la zona de Platja del Comú de Muro i la de Ca n'Eixut i Son Bosc. El conseller ha recordat que la protecció d'aquests espais era una reivindicació de la comunitat científica i que les propostes dels anys 2003 i 2010 es detengueren pels canvis de govern.

418 hectàrees més
L'ampliació del Parc Natural de s'Albufera de Mallorca, que actualment disposa d'unes 1.647 hectàrees, afegirà 418 hectàrees més. Vidal ha valorat que es tracta del «parc natural més veterà» de les Balears i ha insistit que és necessària per «fer front als reptes del parc» i els «impactes que vénen de l'exterior».

En aquesta línia, veu necessari que el parc disposi d'un instrument de gestió potent", que marqui zones i actuacions a dur a terme "per poder complir 30 anys més" millorant la gestió i l'estat de conservació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.