algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

EU exigeix a Escorca que no malbarati més recursos per voler rescatar la gran urbanització del Guix

| ULTIMA HORA

Esquerra Unida (EU) exigeix a l’Ajuntament d’Escorca que deixi de "malversar" doblers públics, interposant recursos judicials per voler tirar endavant la urbanització del Guix, que acati la sentència del TSJIB i deixi de pressionar el Consell de Mallorca, renunciant definitivament a la destrucció d'aquest paratge que implicaria l'edificació.

La formació d'esquerres veu clar que les successives corporacions municipals, capitalitzades pel Partit Popular, han estat obsessionades en fer la urbanització i en “destruir un indret de gran valor natural i paisatgístic situat al cor de la Serra de Tramuntana”.

Recorden com en l’època en què el seu batle era l’actual vicepresident del Govern, Antonio Gómez, s’aprovà un projecte que preveia multiplicar per quatre la població del municipi, a pesar que la urbanitzacióse situava en un espai protegit per la Llei d’Espais Naturals.

“L’actual batle, Antoni Solivellas, renuncià al conjunt del projecte, però està decidit a permetre la construcció d’habitatges unifamiliars. Per a EU ni un projecte ni l’altre són acceptables, ja que no es corresponen a cap necessitat de construcció d’habitatges pels residents, sinó que és especulació destinada al negoci dels habitatges de luxe”, consideren.

Un dels impediments per a contruir-hi era la catalogació de la zona, una àrea protegida des de 1991 per la Llei d'Espais Naturals, i des de 2011 inclosa en la declaració de la Unesco de patrimoni de la humanitat per la Serra.

Per a EU, “l'obsessió” dels successius batles Gómez i Solivellas per permetre una urbanització que suposaria la destrucció d’un indret d’un gran valor, no es pot explicar  per cap motiu d’interès general, ni per donar resposta a les necessitats dels habitants del municipi, la qual cosa fa sospitar que respongui a interessos espuris en benefici dels especuladors.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 9 anys

És que el PP no pot consentir que la Serra de Tramuntana sigui zona protegida, perque pensen que qualsevol zona sense construir, és una zona tudada.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente