cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

El TSJIB evita la construcció de la gran urbanització del Guix

Imatge de l'espai protegit amb la sentència de l'alt tribunal balear. | M.R.

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) rebutjà ahir el recurs presentat per l'Ajuntament d'Escorca que tenia l'objectiu de reactivar la construcció de la macrourbanització del Guix, projectada quan el vicepresident del Govern, Antonio Gómez era batle d'aquesta localitat, i que damunt els plànols havia d'acollir 165 habitatges amb capacitat per a 771 persones.

La sentència, que considera que aquest espai ja quedà protegit per la Llei d'Espais Naturals de 1991, manté la desclassificació de la urbanització que fa ara quatre anys realitzà el Consell Insular, presidit per Francina Armengol. Val a dir que aquesta decisió encara es pot recórrer davant el Tribunal Suprem.

Una urbanització 'absurda'
Algunes entitats han fet via a celebrar la protecció del Guix. És el cas d'ARCA, que reclama al consistori d'Escorca que no faci efectiu el possible recurs, per acabar aquí el trajecte jurídic d'una infraestructura "absurda", que implicava la "destrucció" d'un "entorn privilegiat" de la Serra de Tramuntana.

"Després de la contundent sentència contra l'urbanisme a la carta, seria bo que el vicepresident Gómez comparegués en públic per admetre la seva gravíssima errada", manifesten a l'associació conservacionista.

Reclamació de dimissions
La formació Esquerra Unida s'ha pronunciat sobre això, i creu que no és acceptable que el Govern compti amb un vicepresident que en la seva etapa de batlee d’Escorca va "violar" d’una manera tan flagrant la legalitat urbanística i es va posar "al servei de promotors privats", que el que perseguien era un "gran negoci amb la destrucció" d’aquest paratge.

"No sabem quines compensacions va obtenir o pretenia el batle Gómez a canvi de donar autoritzacions contràries a la legalitat i al sentit comú, ni quins interessos volia protegir o quins favors havia de pagar quan va recórrer la protecció dictada pel Consell de Mallorca", creu el coordinador del partit, Manel Carmona, qui manifesta que Gómez hauria d'assumir la seva responsabilitat política i presentar la dimissió immediatament.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per canavall, fa mes de 9 anys

Quantes coses sap s'antic garriguer que hagi arribat on ha arribat. Com pot ser aquest ascens meteòric que la duit al lloc que ocupa. I si se presenta a les pròximes autonòmiques, la gent el tornarà a votar i tornarà ocupar un lloc al govern. Quin drama!!

Valoració:2menosmas
Per canamunt, fa mes de 9 anys

Ja ha dimitit el menut garriguer de Menut ex-batle d'Escorca gràcies a les mangarrufes dels empadronaments i actual instigador de les polítiques despòtiques del govern de BauSSa?

Valoració:6menosmas
Per ido, fa mes de 9 anys

No es pot demanar responsabilitat a en Gomez, nomès es pot demanar responsabilitat a gent que té aquest sentit...

Valoració:4menosmas
Per Arruix, fa mes de 9 anys

Gomez, ves-te´n a Múrsia a fer urbanitzacións i deixa de espenyar les nostres Illes. La Serra és sagrada i no és per fer-se rics amb "pelotassos"

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente