La junta directiva de l'IES Pau Casesnoves dimiteix per segon pic
Tot i que el Govern parla de «normalitat» a les aules i en l'aplicació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL), els fets no ho denoten així . La junta directiva de l'IES Pau Casesnoves d'Inca ha presentat la seva renúncia davant la Conselleria d'Educació per segona vegada aquest any. La primera ocasió va ser el passat mes de juny, tot i que la renúncia no va ser acceptada per l'administració.
D'acord amb la nota que va enviar l'equip directiu al claustre de professors, la renúncia es produeix per «motius de coherència» davant la situació actual d'haver de implantar un decret TIL amb el qual no estan d'acord. L'equip directiu defensa l'autogestió dels centres educatius, el diàleg i el consens.
Aquesta dimissió no és l'única. Aquesta setmana també va presentar la seva renúncia el director de l'IES de Felanitx. El director de l'altre institut d'Inca, l'IES Berenguer d'Anoia , també va dimitir encara exerceix el càrrec en funcions.
També a Illes Balears
- Educació reuneix els directors dels centres de secundària de Mallorca per informar-los sobre el pròxim curs escolar
- Alexandre Miquel fa la seva darrera classe després de trenta anys de docència a la UIB
- Com valores els dos anys de legislatura del Govern?
- El president de RTVE descarta que el nou canal en català (2CAT) es pugui veure al País Valencià i a les Balears a través de la TDT
- Josep Melià Ques reivindica un mallorquinisme «centrat» amb capacitat de «defensar els interessos de les Illes i afrontar els reptes econòmics i socials»
17 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Rosa Sensat, a Balears no és així. Els únics professors que aproven les oposicions són els funcionaris, la resta, ja es juga amb la nota fins a deixar-los amb una nota inferior a 5 i que no computi la part de concurs (experiència, cursets...). Per tant, a Balears, cap interí ha aprovat les oposicions (i pot haver alguna excepció de qualque any que han aprovat més gent que places hi havia, però és molt extrany que passi). El sistema d'interins s'hauria de millorar, però és una cosa que no interessa ni al govern ni als sindicats.
respectant la seva opinió, deixim exposar la meva. les dimissions dels directors i directores responen a la coherència tant personal com a professional i s'han de valorar. Té raó, són poques per donar problemes a la Conselleria. El que realment tendria força seria una dimissió en bloc. Si no han pogut substituïr a mitja dotzena de centres creu vostè que els seria fàcil amb tots? Recorda com va acabar la lluita perquè no tancassin els hospitals March i General? Cada dia sortien al carrer metges, metgesses, enfermers i enfermeres. Tot acabà quan els caps de servei dimitiren en bloc.
Manu: almenys els professors interíns han passat una oposición i la han aprobada, malgrat altres amb millor nota s´en han duit les places. Pitjor és com contracten els professors a la concertada: sense cap exàmen, a vegades escullen gent sense títol o amb títol sense homologar si és extranger i que només satisfà el gust del director, però això si, pangat els sous i la seguretat social amb els doblers de tots. Això si que és descarat i ningú diu rès.
Les dimissions són humanament comprensibles i constitueixen un acte purament testimonial, perquè no creen cap problema pràctic a la conselleria, ben al contrari. Els que varen dimitir al juliol segueixen al peu del canó i les seves dimissions no han tengut cap efecte pràctic, a part que ara l'administració els pot destituir quan li convengui, perquè ja els ha acceptat formalment la renúncia però està obligada a fer-la efectiva en un termini concret. Els mantindran en funcions fins que ho trobin oportú, probablement tot el curs escolar o indefinidament, i fins que trobin algun candidat idoni, tant és de dins o de fora dels centres, i ben segur que el trobaran i se'n riuran de si tenen en contra claustres, pares, conselles escolars i no sé què més. Aleshores als centres hi haurà directors i directores elegits a dit i inspectors accidentals elegits a dit. Què guai, no? Com pot haver comentaristes tan ingenus o tan desconeixedors del funcionament de l'administració i de la condició humana?
He visto exámenes de profesores con un 1 y un 2, que apenas saben hacer derivadas, ya no digamos las integrales!!!. Las oposiciones no son perfectas, de acuerdo, pero que no nos vendan motos. Quien saca un 1 en un examen de cualificación no merece el puesto. Y si no somos exigentes tendremos la educación que actual, una educación penosa y politizada. El TIL es una esperanza, no la destruyamos y celebremos la dimisión. Me gustaría que hubiera más dimisiones, pero de forma ordenada para poder ir sustituyendo a los políticos-profesores por docentes altamente cualificados.
He visto exámenes de profesores con un 1 y un 2, que apenas saben hacer derivadas, ya no digamos las integrales!!!. Las oposiciones no son perfectas, de acuerdo, pero que no nos vendan motos. Quien saca un 1 en un examen de cualificación no merece el puesto. Y si no somos exigentes tendremos la educación que actual, una educación penosa y politizada. El TIL es una esperanza, no la destruyamos y celebremos la dimisión. Me gustaría que hubiera más dimisiones, pero de forma ordenada para poder ir sustituyendo a los políticos-profesores por docentes altamente cualificados.
No queremos Juntas directivas nacionalistas. Sólo queremos profesores cualificados. El TIL tendrá sus defectos, pero es infinitamente mejor que la normativa actual. Lo que no entiendo es como tuvieron la poca vergüenza de presentarse a la Junta. En fin, lo siento, pero no os echamos de menos. Adeu.
Per a Alumno, dimiteixen dues vegades perquè la primera vegada no va ser acceptada per Conselleria i, per tant, com a empleats públics que són, han de seguir exercint el seu càrrec fins que la Conselleria decideixi substituir-los. Per a manu, el sistema d'assignació de professorat interí no està en mans dels directors dels centres, és la conselleria la que envia al personal (ja sigui funcionari o interí) als distints centres segons les necessitats de plantilla d'aquests. Et sorprendrà molt més sabre que les Balears són una de les poques regions on no fa falta presentar-se a les oposicions per fer feina com a interí (a altres comunitats és obligatori ja que es té en compte la nota). Però això no ho han volgut canviar cap dels governs anteriors. També comentar-te que suspendre les oposicions (així com estan plantejades) no implica no ser bon professor (ni al contrari). El disseny de les proves de selecció deixa molt que desitjar. Actualment et surten una sèrie de temes aleatoris i n'has de triar un per desenvolupar en 2 hores (una persona estudiant 60 de 70 temes podría tenir mala sort i que no en surti cap i un que n'estudia un li pot tocar aquest). Després d'aquesta fase es defensa una programació didàctica (burocràcia). I punt. Com podeu apreciar, aquestes proves no avaluen la qualitat d'un docent, sinó la seva capacitat de memoritzar un temari i d'invertar-se una programació atractiva.
Lo de los interinos es verdad, pero que más da que no tengan ni idea de las asignaturas, lo importante es que conozcan el catalán y la historia de 1713. je je.... Visca la ignoracia
Como es posible que haya profesores interinos dando clases a nuestros hijos cuando han sacado en el examen de oposición un 1 0 un 2 de notas. Eso si que es una vergüenza, y las juntas directivas haciendo la vista gorda. Es repulsivo. Espero que el final de la inmersión corrija muchas deficiencias.