algo de nubes
  • Màx: 19.08°
  • Mín: 9.02°
18°

L'oposició al golf de Son Saletes enceta la via judicial

21206
Una concentració reclamà fa algunes setmanes la paralització del projecte del camp de golf. | Efe

El grup socialista del Consell de Mallorca, amb el suport dels socialistes de Sencelles i Binissalem, ha iniciat la via judicial per aturar la construcció del camp de golf de Son Saletes, que afecta als municipis de Binissalem i Sencelles. Jaume Colom (grup socialista del Consell de Mallorca), Tomeu Morro (socialistes de Sencelles) i Pepa Ramis (socialistes de Binissalem) han presentat l'escrit d'anunci del recurs davant el contenciós administratiu de Palma.

Els socialistes ja es varen oposar a que aquest projecte fos declarat d'interès general per part de la Comissió Insular d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca mitjançant la interposició d'un recurs d'alçada. L'argument llavors va ser que s'havia vulnerat el dret de l'Ajuntament de Sencelles a presentar la documentació que evidenciava que aquest interès general no estava fonamentat. El recurs es va desestimar, i aquest és el motiu que ha empès els socialistes a iniciar la via judicial per aturar un projecte contra el que ja s'han manifestat centenars de persones.

“Argumentam quatre motius bàsics”, assenyala Jaume Colom. En primer lloc, “la inexistència d'un interès general” quant al projecte de construcció del camp de golf. “Els ajuntaments afectats, Binissalem i Sencelles, estan en contra, i no es pot primer l'interès d'una promotora per damunt dels ciutadans”.

El segon punt fa referència a que “el subministrament d'aigua potable no està garantit a Sencelles” si es construeix el camp de golf. Un dels pous que proporciona aigua al municipi està als terrenys del golf i “s'haurà de tancar” si es du a terme la construcció. Colom explica que, malgrat que “la Comissió Insular d'Ordenació del Territori va exigir una futura garantia” per a una alternativa al tancament del pou, “aquest tema ja hauria d'estar garantit”.

Si una condició prèvia a la tramitació de l'expedient d'interès general era comptar amb informes de diversos organismes, els socialistes consideren que molts d'ells són “excessivament antics”. “Alguns, com el de la Conselleria de Turisme, estan realitzats sense argumentar”, diu Colom.

Pel últim, el camp de golf de Son Saletes incompleix “les tipologies constructives del Pla Territorial”. Mentre que l'edificació a la parcel·la “no pot superar el 4% d'ocupació”, a Son Saletes la xifra és superior. A més, “la coberta no reuneix les condicions, ja que hauria de ser de teula àrab i inclinada”. El problema aquí és que l'interès general permet l'esmentat incompliment.

“La jurisprudència del Tribunal Suprem respecte als camps de golf és de tots els colors”, comenta Colom qui, malgrat tot, pensa que “hi ha possibilitats” de guanyar.

El portaveu dels socialistes de Sencelles, Tomeu Morro, ha insistit “en la necessitat d'escoltar la voluntat del poble, que ha manifestat el seu rebuig a un golf que destruirà el nostre territori i posarà en perill l'abastiment d'aigua potable al municipi”.

Per la seva part, la portaveu dels socialistes de Binissalem, Pepa Ramis, ha recordat que el camp de golf de Son Saletes afecta a uns 10.000 metres quadrats del municipi binissalemer i que el mateix batle del PP, Jeroni Salom, “es va oposar públicament”. “Ja és ben hora que triï entre defensar els interessos dels binissalemers o els del seu partit, que tan decidit està a construir un camp de golf contra l'opinió de tothom”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.