algo de nubes
  • Màx: 19.12°
  • Mín: 13.93°
19°

Gran acollida del llibre sobre els Fills Il·lustres de Sóller

La publicació, presentada en el museu de Can Prunera, inclou la biografia dels 14 destingits durant el segle XX

Un centenar de persones varen assistir ahir vespre a la presentació del llibre Fills Il·lustres de Sóller, una obra que recull per primera vegada la biografia dels 14 sollerics que al llarg del segle XX han rebut de l'Ajuntament la màxima distinció que atorga el municipi a destacades personalitats que hi han nascut. L'acte es dugué a terme al museu modernista Can Prunera.

El llibre, editat per Promomallorca amb la col·laboració de l'Ajuntament, va ser presentat pel seu editor, Pere A. Serra, que precisament és l'únic Fill Il·lustre de Sóller que encara és viu, un fet del qual destacà sentir-se "molt honrat". El varen acompanyar a l'acte el batle, Carlos Simarro, i l'arxiver, Antoni Quetglas, autor d'una introducció sobre la galeria de fills il·lustres, "iniciada l'any 1903 pel batle, Joan Puig", segons explicà l'historiador i encarregat de l'arxiu municipal.

Pere A. Serra agraí la feina feta pels coautors de l'obra i va remarcar la vàlua d'alguns dels Fills Il·lustres que hi figuren. Destacà especialment Bernat Nadal, "que presidí temporalment les corts de Cadis", el geòleg Guillem Colom Casasnovas, el poeta Guillem Colom Ferrà, els pintors Cristòfol Pizà i Juli Ramis, el periodista i fundador del Sóller, Joan Marquès, Arbona i el físic i músic Miquel Ballester, entre d'altres. Pere A. Serra contà algunes anècdotes de Fills Il·lsutres als quals arribà a conèixer i remarcà de tots la seva "bonhomia i modèstia". També va tenir paraules d'agraïmet pels familiars d'aquests distingits sollerics, alguns dels quals varen ser presents a l'acte.

Carlos Simarro va afirmar que "la publicació és sens dubte un llibre que faltava a les nostres biblioteques" i subratllà que "ser Fill Il·lustre de la seva ciutat natal és realment el major honor al qual pugui aspirar qualsevol ciutadà". També apuntà que "Sóller demostra la seva importància al llarg del segle XX pel fet de tenir tants Fills Il·lustres declarats" i va tenir també paraules d'agraïment cap a Pere A. Serra per la implicació en aquest projecte, "que acostarà als sollerics les vides d'aquests conciutadans". A més dels ja esmentats, el llibre recull les biografies de Joan Baptista Ensenyat, Mateu Colom, Jeroni Estades, Maria Mayol, Adela Oliver, Josep Rullan i Mir, i Pere A. Serra.

Entre els autors del llibre, hi assistiren Josep Morell, Joan Rullan, Magdalena Pellicer, Francesc Lladó, Neus Marroig i Teresa Rullan, entre d'altres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Valenta dona, fa mes de 11 anys

I per quan el llibre de les dones filles il·lustres de Sóller?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente